Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Caelos 

všechny recenze uživatele

U Runaways u mne forma přebila obsah, protože co se týče scénáře, to žádná bomba není, výhrady bych měl i ke Kristen Stewart a a Dakotě Fanning, protože ta první vypadá jako že každou chvíli usne (vlastně její standartní grimasa) a ta druhá, já nevím, někteří herci by prostě neměli vyrůst, u Dakoty mi to obzvlášť vadí, čím je starší, tím hůře hraje. A navíc mi byla hrozně protivná a nesympatická. V tomto filmu. Jinak je to ale paráda, skvělá muzika, sedmdesátková stylizace a skvělý Michael Shannon:-) O Runaways, o těch hudebních jsem nikdy neslyšel (bude to tím, že se o hudbu zase tak hluboce nezajímám, jen ji poslouchám), ale hudbu Joan Jett mám rád. ROCKNROLL!! ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkem standardní biopic. Pokud jste jich pár viděli, budete celou dobu naprosto přesně vědět, co vás čeká, žádná překvapení se nekonají. Nicméně pokud se zajímáte o kapelu The Runaways, nebo hudební historii obecně, jde o dějepisnou lekci dějepisu poměrně věrnou a především zábavnou. Necelá dvouhodinovka uteče jako voda, protože co si budeme povídat, sex, drogy a rock and roll byly, jsou a budou přitažlivé. Soundtrack je víc než fajn a Kristen Stewart opět dokazuje, že má v sobě víc, než jen skelný upíří pohled. Dakota je taky v klidu a navíc obě docela slušně zpívají, takže nečekejte zázraky, ale rozhodně palec nahoru. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rock & Roll, baby! Jako milovník nářezové kytarové muziky a zarytý punk-rocker nemohu být nespokojen! Tohle je film o tvrdejch holkách, co si klidně troufnou na bandu smradlavých metaláků, ujíždějí na chlastu a drogách a rády masturbují ve sprše. Když si to zrovna nedělají navzájem... Shit, zapoměl jsem upozornit, že komentář je do 18-ti let nepřístupný. Tohle biografické drama má prostě všechny správné přívlastky, jež jsou s oblíbenou odnoží hudby spjaté, a všichni, kteří nemají srdce na správném riffu, ať se jdou bodnout. Fuck hip-hop, bitches, come get some guitars! Navíc v jakém jiném filmu lze vidět Kristen Steward, vášnivě líbající Dakotu Fanning? Jako režijní debut překvapivě fajn - bez hluchých míst, herecky na výši... solidní drama s bezva soundtrackem! UPDATE: Fuck this! S dvoudenním odstupem, naposlouchaných The Runaways a V.A. k filmu jsem se zamiloval. Five motherfuckin´ stars! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Království za herák aneb Když budeme kouřit a přirážet, budeme dospělé! Z těch dutých a blonďatých hlaviček jen jediná vyčnívala. Byla to Joan Jett, která se nebála postavit na vlastní nohy a rovnováha jejího uvažování byla v rámci možností "normální". Z CherryBomb (výtečná!) vytřískala maximum, načež zazpívala skladbu, která zapříčinila její nesmrtelnost. I love rock n roll se stala flákem té doby. The Runaways mám rád, protože chtěly vytvořit novej svět, ale ten jim zatraceně nevyšel. Tenhle film je jejich upřímnou zpovědí, která byla zahrána bravurně. Režisérka nehnala o překot k cíli, jen měla smůlu, že Runaways byla složitá skupina, a ta potřebuje větší prostor pro uchopení jejich pubertálních madel. I tak ale stojí za shlédnutí. 7O% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O The Runaways počujem prvý krát a film som si pozrel len kvôli vysokému hodnoteniu.A poviem vám, na to že nemám moc rád ženské filmy, tento je dobrý jak po hereckej tak aj po technickej a aj po tých ostatných stránkach.Nie že by to bola pre mňa nejaká pecka, ale bol som neskutočne prekvapení ako sa to podarilo a s akým prístupom sa to natočilo.Dej je v podstate jednoduchý.Vypráva o prvej dievčej rockovej kapele.Prekvapilo ma hlavne herecké umenie mladej herečky Dakoty Fanning, ktorá to zahrala lepšie ako jej staršia parťáčka Kristen Stewart.A to nehovorím len tak! Film je pekne pikantný, ale tie slečny to zvládli na výbornú.Atmosféra tomu rozhodne nechýba, ale dej je taký že nie každého dokáže ohúriť dievčenská kapela.Má to aj slabšie chvíľky ako napr. pre mňa už ku koncu filmu trapné fuckovanie Kristen Stewart ktorá ako som už hovoril nebola tak presvedčivá ako jej mladšia kolegyňa.Rozhodne je to ale nad priemer. 70% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)
  • Během závěrečných titulků zazní písně „Bad Reputation“ a „Love Is Pain“ v podání Joan Jett & the Blackhearts. Joan Jett tuto kapelu založila poté, co rozpustila The Runaways. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama