Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

vanadium 

všechny recenze uživatele

"Připomíná mi to Alpy." "Mně to připomíná že mám hlad." "Ty si nesnídal?" "Tse." Závratná hloupost dialogů na začátku filmu dává tušit, že v podobně závratně přitroublé rovině bude ubíhat celý film. Parta mladých lidí vyjede na hory a počáteční idylka okořeněná alespoň o malicherné osobní nevraživosti se překlene pod vlivem nemalicherného externího nebezpečí do boje o holý život. Koncept již nesčetněkrát použitý, nic závratně revolučního divák očekávat nemůže. Ale na oddychový filmový zážitek to postačuje. Scenérie Balkánu jsou působivé, stejně tak vertigo scény. A přes závratně průzračnou dějovou linii si stejně divák nemůže u těchto filmů být nikdy jistý, zda - přežije někdo, nebo ne? Possibly. Possibly not. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem mňamózní francouzský survival/exploitation horor, kde se celkem sympatická (a trošku rozhádaná) partička frantíků vydá na horolezecký výlet do chorvatské části Dinárských hor. Zpočátku je to relativní idylka, než to samozřejmě sjede do průseru. Děj má slušný spád, s hlavní hrozbou vyrukuje až docela pozdě (taky plus), dojde na nečekané zkraty v chování postav, nechybí napětí a strach, nakonec ani ten brutál, a v (ne)poslední řadě ani moc pěkná příroda. No jestli toužíte [SPOILER] stát se obětí nějakýho buranskýho pomatence [/SPOILER], můžete tady v okolí krom Norska (ROVDYR), Beneluxu (CALVAIRE), nebo Francie (FRONTIER(S)) zkusit štěstí právě třeba i na Balkáně. Snad se časem najde i něco tady v Čechách:) ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo jako slušný průměrný horůrek,kde se v určitých chvílích docela strachujete,co je zdrojem děsu. Ale tak hloupé,nesympatické a nemyslící postavy jsem už dlouho neviděla. Navíc když vstoupí na scénu rádoby zabiják veškeré kouzlo se ztratí někde za balkánskými skalami. Od druhé poloviny to jde zkrátka zcela do kopru. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, jehož jediným plusem je krásná krajina ve které se odehrává. Díky záběrům z ferat se mi film nezdál jako úplná ztráta času. Jinak se jedná o totálně béčkovou záležitost s banálním příběhem, trapně se snažícím vypadat skutečně a se zpracováním prodchnutým spoustou amatérských chyb. Na druhou stranu, mít režisér příště větší rozpočet, třeba by se mu povedl i vcelku solidní horor. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy je to ještě spíš takovej horskej drama thriller, je naprosto skvělá a dokonale napínává, navíc s úžasně natočenou přírodou a perfektní kamerou v těch nejvypjatějších situacích, jenomže jakmile se to změní v takovej trošku hixploitation a survival horor, tak nás napětí opouští a nastupuje více méně typickej vývoj, kterej ani nemá takovej finiš jakej by si tenhle jinak super horor zasloužil, ale přesto sem se i v tý druhý polovině dobře bavil a celkově to je rozhodně povednej francouzskej horor. Francie a Španělsko vládnou současnýmu hororu, to je prostě fakt. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama