Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 988)

castor 

všechny recenze uživatele

Když už comics, tak něco takového. Drsného, vtipného, eRkového, oprsklého, cynického. Čas od času se osmělí někdo, kdo příjemně překvapí. Vesměs někdo neznámý. A já tahle dospělejší ražení můžu. Tvůrci si tak utahují ze sebe, ze žánru i z lecčeho dalšího. A na diváka neustále pomrkávají. Ukecaný antihrdina Deadpool by se měl jmenovat spíš Deadcool. Je úplně jiný než jeho dušínový kolegové ze studia. Doma má sexy kost, je žoldák a má rakovinu v pokročilém stadiu. Proto u něj vyhrál speciální program, který mu dává jakous takous naději. Jenže se něco pokálí a z našeho hrdiny se stává „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. Mladší brácha Freddyho Kruegera se hodlá pomstít. A dostat se znovu do kalhotek své milé, kterou před „zákrokem“ opustil. Energický Ryan Reynolds (konečně se tenhle kořen trefil) a debutující režisér Tim Miller si dělají, co chtějí. Drží se předlohy, volí nechronologického vyprávění, ale jsou dynamičtí a mají solidní tempo (jen tedy závěr lehce drhne). I při romantických chvílích jsou suverénní, při střílení si z diváka a postav ještě víc (romantické sbližování těch dvou začíná výčtem toho, jak kruté měli dětství). Herci si své role užívají, ač to prso Giny Carano ukázat mohli, režisér snímku se v úvodních titulcích představuje jako přeceněný blb, přitom má otěže pevně v rukou, dokonale zvládá hravou zkratku, nešetří se strefováním do jiných filmů (osobně mi nejvíc sedlo asi 127 hodin) nebo hereckých kolegů (tady zase vede asi Liam Neeson). Deadpool splnil, co si předsevzal, nebojme se toho ani příště!! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

"T-Rexe se každý bál..." Deadpool nezklamal. Netradičním pojetím příběhu proplétaném s flashbackovým originem a humorem jsem se neměl šanci nudit. Hudba parádně pasovala a dodávala jednotlivým scénám grády. Těším se, až to Wade naplno rozjede v dalším dílu bez časových omezení, které byly nutné k vysvětlení jeho původu. PS: Rozhodně kolem sebe nehážu bordel a uklízím! Čestný skautský ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Titulním hrdinou na plakátech inzerovanou lásku jsem pocítil 15. 2. 2016. A to v rámci fligny, kterou na mne sehrála má drahá choť ve stylu "původní plán padá, ale už máme domluvené hlídání, tak jsem aspoň vybrala kino, z práce doraž do Cinestaru, jdeme na Padesátku"... v tu chvíli bych se samozřejmě nejradši rozvedl od stolu, od lože, a kdyby to šlo (jako že krom společného oddlužení manželů to nejde), tak i od spisu;) O několik hodin později (když mě samozřejmě nechala vydusit do poslední minuty, a až těsně před zatměním v sále) mi řekla, že místo kokotkoviny se budu moct dívat na bezuzdný pubertální comicsový nářez v poctivém erkovém dizajnu:) A můžu vám říct, že i když jsem tak nějak filmového Deadpoola hlavně skrz trailery registroval, tak že to bude až takhle nekorektní, nedospělé a plné starého dobrého ultranásilí, podaného jako děsná kůlna, to jsem nečekal:) Ryan Reynolds dokazuje, že jeho filmová kariéra asi taky kdysi dostala nějaký mutantí boost, protože přece jenom, vzpomeňte třeba na Bladea III nebo na Zeleného Lampáša... a světe div se, on nejenom, že to rozchodil, ale dokonce rozběhal, a na olympiádě získal zlatou medaili. Ačkoliv rudá by mu asi seděla lépe. Řekněme si to na rovinu, sice jsem se v některých momentech až styděl za to, že mi smíchy tečou slzy, ale nic to nemění na tom, že tenhle naprosto neseriózní a v zásadě jasně prvoplánový pokus vyventilovat nahromaděnou páru politické i jiné rodinnězábavné korektnosti, kterou nás doteď marvelácká vlna (čest výjimkám) zalévala, mě bavil jako už dlouho nic. Takže i když poměr povedenějších a naprosto zbytečných honibrckých vtipů, stejně jako počet záběrů až dětinsky podávaného sexuálního života Wadea Wilsona a Orijské megalomanky Adriy, mi přišly nezvládnuté, stejně se nemůžu donutit jít pod 80%. Se seriózními pokusy o temný (nebo aspoň temnější) comics to samozřejmě nemá nic společného, a chybí tu libové herecké výkony a stylovost Kingsmanů, ale čas od času je takový film přesně to, co potřebuju - a tvůrcům ze srdce přeju každičký vydělaný dolar:) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZASRANEJ MUTANT!…“ /// Hláškující magor, kterýho prostě musím mít rád, páč je tvrdej (všude) a není to hrdina. Navíc je zase od dob Joe Hallenbeckas někým v akčním světě prdel! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že nezáleží na obličeji, ale na tom, kdo si na něj sedne. 2.) Rád paroduju. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Totálně Marvelovský úlet. Tam, kde mají některé filmy z MCU utažené opasky, líbivou uhlazenost, eleganci, ukázněnost a příjemný humor, tam Deadpoolovi padají gatě až dolů a ukazuje nevybíravě a velmi drze koule celému světu:) Ryana Reynoldse jsem nikdy moc nemusela, přišel mi tuctový, nebyl mi ani sympatický, ale role Wadea Wilsona mu sedí jako ušitá na míru. Deadpool si bere na paškál celé Marvelovské univerzum, které spadá pod 20th Century Fox a diváka tak potěší množství narážek a odkazů na X-Meny či Wolverina. Celý snímek je prošpikován drsným humorem hlavního hrdiny a jeho hláškami a popkulturními odkazy. Ed Skrein září jako dokonalý (britský:) záporák, "Big Boss" projektu Weapon X a Morena Baccarin zase jako krásná a tak trochu střelená Wadeova milá. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Když si Deadpool (Ryan Reynolds) při souboji s Ajaxem (Ed Skrein) vytáhne nůž z hlavy, tak v následujícím záběru je vidět, že jeho maska je neporušená, i když by v ní měla na pravé straně být díra a krev. V dalších záběrech už krev na hlavě má. (spacemaster)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama