Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Kladně hodnotím originalitu a výtvarné zpracování. Dětská fantazie, modrý tygr a nádherná botanická zahrada byly kouzelné. B. Hrzánovou vždy ráda vidím v divadle nebo na plátně. Děj je ovšem nedotažený, pomalý, uspávající. Opravdová ukolébavka. Ani herecké výkony nejsou oslňující, pan Hartl opět hraje mimoně a jeho filmový syn jenom stále na něco zírá a téměř nehraje. Postava starosty se typově do příběhu vůbec nehodila a herec je zbytečně afektovaný. Škoda. Ráda už bych byla někdy českou pohádkou zase po letech mile překvapena. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Lucinko, počkej. Až ho chytim, dostanu ödměnu a mužeme třeba jít do Áfriki." - tak běžte. Zábavný dabing německého herce, který nevypadal strašně, ale otřesně. Modrý tygr má netradiční, takovou poetickou atmosféru. Je ekologicky zaměřen a karikaturně vykresluje všechny postavy, které se o ochranu přírody nezajímají. No jo, ale pro koho je určen? Děti se unudí, dospělí se nemají čeho chytnout. Animované pasáže jsou sice krásné, ale je jich příliš málo. Připomíná mi to severské filmy pro děti, které dávali na ČT1 v ranních hodinách o víkendech, když jsem býval malý. Vydržel jsem u nich zhruba půl hodiny, poté jsem musel přepnout na Pokémony, abych neusnul. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním - animované pasáže s tygrem a ožívající dětské kreslené představy jsou skvělé, mají nápad i zajímavé provedení. Trochu slabší už je to ale s dějem. Film se rozjíždí pomalu a i přes zdánlivě velký problém, který musí hlavní postavy řešit, se tam vlastně nic moc neděje. Kromě toho mi vadily některé postavy. Chápu, že v dětském snímku musí být jasný záporák, ale zdejší starosta je hrozná karikatura. Naopak se mi líbilo nečekané vykreslení města, v němž se příběh odehrával - na dětský film netradičně ošklivé, ale působivé. Suma sumárum solidní tři hvězdy, není to ostuda, ale ani žádný zázrak české kinematografie. ()

wacheksite 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit hezkou retrofuturo atmosféru nejen města, ale celého Modrého Tygra, která ve filmu pro děti krásně fungovala. Bohužel jsem z filmu měl pocit, že formou a tempem nezasáhl svou cílovou skupinu - děti. Film je pomalý, příběh trochu plytký a navzdory originální vizuální složce dějově se spoustou klišé. Celkem věrohodné dialogy, až na přehnaně amerického starostu. Měl jsem tu smůlu (čest?) vidět film na představení určeném pro děti, a ty po půl hodině ztratily zájem a začali pobíhat po sále. Obávám se, že pro děti trochu nuda, alespoň pro ty menší, ale pro rodiče celkem příjemně strávená hodinka a půl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem měl pocit, že žiju v totálně jiné dimenzi či alespoň planetě, než tvůrci tohoto rádoby rodinného snímku. Proboha, co na tom mělo být pro děti? Ten modrý tygr, který se objevil snad až v poslední půl hodině filmu? A co ta rádoby nápaditá, ale přitom naprosto psychedelická animace postrádající jakýkoliv smysl? Ano, otázek jsem měl po konci filmu snad více než po ledajakém zahraničním artu či filozofujícím snímku. Někteří lidé by to s těmi drogami vážně neměli přehánět. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)

Reklama

Reklama