Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Námět, znělka i jména pana Smyczeka přecijen vyvolávaly větší naděje, bohužel se něco silně zvrtlo. Eben rulez. Nápad zejména s postavou pana Kercla byl velice slibný, ale bohužel silně upozaděný. Nechápu proč se scénárista nemohl více věnovat vztahu mezi Jardou a Lídou, který sliboval určitě zajímavé situace, ale byl šíleným způsobem vyřešen během 6. dílu, a zejména na postavu pana Kercla, jehož osud se mohl více táhnout celým seriálem a postupně odkrývat všechno to, co se nakonec hezky, ale příliš rychle vyřešilo v posledním díle, místo aby ho tahali od kartářky ke knězi a kdo ví kam ještě. Stejně tak vztah s Lídou mohl být propracovanější a ne že se všechno stane víceméně v cukuletu v 6. díle. A mohli si odpustit všechny ty přepadení a jiné blbosti, které stejně vyzněly šíleně amatersky a trapně. Poslední díl díky zaměření na pana Kercla a jeho rozřešení se stal i dílem nejlepším, zbytek bohužel nestál za moc, přestože šance tam byly, jen byly totálně zazděny. A nejzábavnější byl byl stejně Oldřich "pan Purkrábek" Navrátil, skoro jako Stifler po 40 letech. 40 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No coby listovní doručovatel z povolání musím mít prostě k tomuto seriálu výhrady. Kromě toho, že to není bůhvíjak vtipný mám i docela problém s tím jak je tu pošta vyobrazena. Já vím, že je to fikce, ale to si pak každej laik řekne, že ti pošťáci asi mají hovno na práci a tak to fakt není, Takže já jsem se paradoxně zasmál spíš tomu co běžnému divákovi neznalému poštovního provozu unikne a tudíž mu to vtipné nepřijde. Každopádně jako komedie slabý. Spíš výsměch těm co tu práci dělají, ale občas to i šlo no flákneme tam nakonec 35% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne...za tenhle seriálový product placement Česká pošta vyhodila peníze úplně zbytečně... A já se ptám: Kde zůstal humor, pane Smyczek? PS: Díl s přepadením pošty byl snad tím nejamatérštějším počinem v dějinách České televize... Hvězdičku lze udělit snad jen za hudbu a texty Marka Ebena. ()

Bludicka.Julie odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě utvrdil, že být v pátek večer doma, se nevyplací. Fakt teda hrozný, divím se Nedvecký, že do toho šla. Jinak "herci a krasavci" Navrátil a Javorský + Konvalinková, ti by do toho i zapadali. Vůbec nechápu tu roli Javorskýho, ale ani ji chápat nechci. (soudě po jedniném a posledním díle - Přepadení na poště) ()

petan416 

všechny recenze uživatele

Lehká oddechová rodinná zábava se skvělým obsazením, úchvatná Libuše Šafránková v roli neuvěřitelné "osiny v zadku", mladý pošťák, nadržený Nárožný a typické vesnické babky-drbny pošťačky v čele se Simonou Babčákovou a stále skvěle vypadající Medveckou zaručují pěkný zážitek pro páteční večery. Konečně něco, na co se de koukat v klidu a pozapomenout na všechno okolo. Určitě jeden z těch podařenějších projektů ČT a samozřejmě nesmím zapomenout na Marka Ebena, o kterém jsem se přesvědčil, že doopravdy nikdy nezklame! Už se těším na další díl! :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Scéna s rozstříleným nádobím je natáčena v 3D. (zdeny99)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. (ČSFD)

Reklama

Reklama