Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke stále se snižující úrovni tohoto kdysi skvělého seriálu, to mohlo dopadnout i hůř... Jakmile zatlačíte slzu dojetí nad shledáním se starými známými postavami a trochu se zamyslíte, zjistíte, že se v tomto dílu skoro nic nestalo. Jenom tam bylo asi každou minutu potřásání rukou a objímání. Zdejším "pěti hvězdičkářům" doporučuji pustit si první minutu Lásky nebeské, tam se taky spousta postav potkává a objímá, ale za tím následuje ještě dvou a půl hodinový film. Tohle nemělo ani padesát minut. ;-) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předvídatelné, očekávané, prakticky nic nového. Jako by tvůrci kráčeli vstříc všem fanouškům lačnících po setkáních postav, a přitom to stejně nebylo tak cool, jak mohlo. První díl nedostál svému hajpu, stejně jako první díl první série, i zde je to spíš taková oťukávačka, ale ta kvalita už není tak vysoká. Doufám, že se to, hlavně scénáristicky, zlepší. Ale aspoň získali meme creators pořádnou zásobu materiálu. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu, jeden z mejch nejoblíbenějších seriálů (ano i přesto, že posledních pár sérií nedosahovalo takový kvalitky) se blíží k velkolepýmu završení (teda doufám, protože mám celkem nahnáno v trenclích ze sladkýho konce typu Daenerys s Jonem na trůně). I když nepatřím mezi ultra fandy GoTka, který vstávali ve 4 ráno, aby viděli nejnovější počin, co nejdřív (spánek souboj s GoTkem jednoznačně vyhrál) hned při první příležitosti jsem na něj vlítla a zkoukla na první zátah. Tak a teď se konečně dostávám k hodnocení dílu. Musím říct, že mě první díl ze začátku moc nenadchnul a už jsem si říkala, jestli koukám na správnej seroš. První polovina se většinou skládala totiž z nezáživnejch keců a sladkejch momentů Daenerys a Jona. Naštěstí ve druhý polovině už se to trochu rozjelo a konec byl skvělý završení (řekla bych, že konec - hlavně setkání Jamieho s Branem byla nejlepší scéna, která zvedla moje hodnocení o hvězdu výš). Ocenila bych ještě kdyby objasnili, jak se povedlo Theonovi zachránit jeho sestru (takhle lehký to snad bejt nemohlo ne?) a jaktože nikomu z přihlížejících letu Jona na drakovi nedošlo, že je Targaryen, když jenom Targaryeni měli schopnost lítat na dracích. V tomhle díle mi docela chybělo i nějaký to pořádný drama (hlavně ta první polovina) a nějaký ty emoce (u znovusetkání Starků - hlavně u Aryi a Jona to spíš vypadalo jako kdyby se neviděli pár hodin než přes nějakejch 5 let). Musím ale vyzdvihnout úžasný záběry na krajinu apod. třeba u scén s draky, který působí úchvatně. Každopádně jsem zvědavá, jak se to vyvine dál a budu dál doufat v hořkej konec. :) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialogy a příběh stojí za jedno velké hovno. K tomu se opět přidává zázračné cestování hop sem, hop tam, zatím co jiné postavy se vlečou na kilometru celé roky. Na druhou stranu ale po tolika letech a odvysílaných dílech se dočkáváme střetů, které zapůsobí už jen tím, že nastanou. Na tom naštěstí scénáristé nic posrat nemohou. Na jejich obranu ale nutno říct, že nejpůsobivější střet Sama s Danaerys těží z předchozí série a tedy mají zásluhu tvůrci seriálu, nikoliv autor předlohy. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama