Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Určite sa vždy rád pozriem na akýkoľvek príbeh, ktorý sa týka nejakej hudobnej osobnosti z obdobia 50.rokov. Snáď zakaždým sa dozviem niečo nové, aj keď nepátram, ako ďaleko sa skutočnosti blížia pravde. Poňatie Nowhere Boy ma svojím pohľadom do života jedného obyčajného chlapca menom John Lennon zaujalo. Od dobových kulís, kostýmov a účesov až k morálke. Sam Taylor-Johnson (režisérka, ktorá sa počas tohto filmu dala dokopy s Aaronom Taylorom-Johnsonom, mladším o 23 rokov a čo malo za následok, že majú už 2 spoločné deti) nenechala nič na náhodu. Osobne je mi na filme sympatické, že sa viac než na zasadenie semienka, z ktorého neskôr vyrástla legenda, ktorá pobláznila celý svet, sústredí práve na problematické rodinné zväzky Johna. A nielen na ne - aj na Johna samotného. Lepšie obsadenie sestier si môžem predstaviť len ťažko. Na jednej strane zdanlivo chladná Mimi (opäť geniálna Kristin Scott-Thomas), na strane druhej rebelka Julia (Anne-Marie Duff). Režisérka i herci to zvládli na výbornú. Ešte mi nedá nespomenúť že záverečné titulky zdobí úžasný song od Johna Lennona s názvom Mother. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Mnoha fanouškům Brouků se jistě film bude zamlouvat, ale ti z nich, kteří čekali nějaký hudební nářez, budou zklamaní, protože hudba zde není ústředním motivem, i když je zde několik odkazů na pozdější díla. Nowhere Boy se zaměřuje na dospívání jednoho z největších hudebních legend po dobu pěti let. Aaron Johnson ztvárnil Johna Lennona přesvědčivě a ozdobou byly i dvě důležité ženy Lennonova života. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mám v sobě přirozenou antipatii k filmům, popisujícím skutečné události a tvářících se dokumentárně, které jsou přitom postaveny do značné míry na neověřených představách. Nechci si pamatovat mladého Lennona z tohoto filmu, protože to prostě není on. Ačkoli charakter postavy celkem vystihuje informace, které jsem o něm četl, jsem toho názoru, že tato část Lennonova života už nepatří veřejnosti, patřit nemohla a nemůže. Vzniká tu nový obraz raného života slavného muzikanta, založený na představách fanoušků. Lidé si život mladého Lennona znovu vytvořili a pro vlastní potřebu ho resuscitovali. Přijde mi to trochu neetické. Vztah tetičky Mimi, matky Julie a Johna je zajímavý a jako takový je silným a hlavním nosným prvkem filmu. (Mnohem více než vznik skupiny). Zda se to stalo přesně takhle, nevíme. Určitě už ale chodí po světě spousta lidí, kteří vám bez mrknutí oka řeknou. „Přesně takhle to bylo. Viděl jsem to ve filmu.“ To mi vadí. Přesto objektivně vzato jde o film dobrý. Pro fanoušky Lennona povinnost. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herci byli perfektní. Aaron Taylor-Johnson nemohl být obsazen lépe, Kristin Scott Thomas bezchybná jako vždy a zazářila i Anne-Marie Duff. Jejich společná scéna, ve které se tahalo špinavé prádlo, měla hodně do sebe. Problém byl, že všechno ostatní kolem mě prošlo bez valného zájmu. Nic moc mi neřikalo rokenrolové blbnutí, nijak se mě nedotýkaly osobní problémy hlavního hrdiny a vůbec jsem měl problém najít ve filmu nějakou nit, které bych se mohl chytit. U mě průměr. 50% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná feel-good pecka, která si zaslouží mnohem větší pozornost. Není to jenom příběh o dospívání Johna Lennona, je to film o mladickém rebelství a hledání sebe sama a vlastní rodiny. Nechce se mi ani moc věřit, že Nowhere Boy je debutovým filmem. Režie Sam Taylor-Johnson je neuvěřitelně sebejistá a sama režisérka fantasticky pracuje s hudební a střihovou formou. Její manžel (a můj oblíbený mladý herec) Aaron Taylor-Johnson zde podává vynikající herecký výkon a je tu skvěle civilní bez jakýchkoli póz. Příjemný divácký zážitek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)
  • Klub, do kterého opilého Johna nepustí bodyguard, se jmenuje Cavern. The Beatles zde v letech 1961-62 často koncertovali. (tot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno