Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na Saw, Hostel.. víc, než Kostku. Překlenout mez únosnosti znamená pro lidské vnímání zkoušku zátěže. I když, kde je ta hranice za kterou už nelze jít? Co se mi u Grotesque bezprostředně vybaví, to je „samoúčelná brutalita“, která jistě vyvolá v některých šok a znechucení; jenže u mě jsou tyto rezervy v takovém rozsahu, že tento práh snesitelnosti dosud nemám překročen.-)) Zkuste taky 13: hra smrti. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žiadne „spievanie v daždi“, ale jednoduchá a samoúčelná mäsiarčina. Nič pre citlivé povahy, či vyznávačov majsterky pera Rosamundy Pilcherovej. Sedemdesiattri minútová porcovačka, určená len pre fanúšikov žánru, ktorí sa narodili priamo na jatkách a pre doktorov špecialistov, zubárom počnúc a patológom končiac. Vzhľadom na minimálny počet postáv sa v tomto japonskom filme dá výborne orientovať a postavy si skutočne nebudete zamieňať. Hlavne z toho dôvodu, že sú len tri, pričom jedna z nich je žena a druhý chlap je prakticky po celý čas priviazaný a prichádza o jeden orgán za druhým. (Samozrejme nemám tým na mysli hudobné nástroje.) ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Krvavá gore paráda pre unavených japonských podnikateľov. "Torture porn", ktorý hrá - ako inak - s odkrytými kartami. Je príliš popisný, vyžíva sa v brutálnych detailoch a ponúka celú priehršť samoúčelného násilia. Surovejšieho než si vieme predstaviť. Jeho zrejme jediným cieľom je šokovať diváka. Pritom obsahuje minimalistický príbeh, ktorý sa dá naznačiť najviac 3 - 4 vetami. Perverzný maniak a násilník ľstivo odchytí potenciálne obete, spúta ich a kruto mučí. Keď už to ide s jeho obeťami dolu vodou poskytne im základnú zdravotnú pomoc tak láskavo až sa u nich vytvorí štokholmský syndróm. Potom nastane zlom a druhé kolo tortúry. Nebyť tej nadsádzky v závere, či priam poetického vzletu, keď zaznejú harmonické tóny hudby a odseknutá hlava sa zahryzne do väzniteľa, hodnotil by som Grotesque určite nižšie. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasický exploitation,tentokrát od ne moc zaběhlých japonských tvůrců.Je pravda že lecos od svých asijských(čínských)bratrů odkoukali,ale i tak se stále mají co učit.Ultra brutální násilí a velmi realistické efekty nemění nic na tom,že do špiček žánru mají ještě hodně daleko.I tak ale celkem milé překvapení a udivení,že už i takovýhle film si koupíte za padesát korun v trafice... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Že by tohle laciné japonské torture porno zadupávalo Hostely a spol. do země, to říct nelze (však jsme mimo jiné "nejpikantnějších" detailů v podstatě ušetřeni), ale několik scén, třeba u konce a především sekvence v "zotavovně" přidávají Grotesque zvláštní bizarně-humorný rozměr, že nemám koule označit film za tupou srágoru. Ne, že bych je měl provrtané hřebíky... :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama