Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

cukorek 

všechny recenze uživatele

J. Gyllenhaal (Zdrojový kód, Den poté) a A. Hathaway (Dostaňte agenta smarta) to sú herci, ktorý v spomenutých filmoch urobili na mňa dobrý dojem a musím povedať, že ani tentokrát nesklamali. Najviac ma prekvapilo a zároveň potešilo ako A. Hathaway odhalila svoje nahé telo, na ktoré bolo radosť pozerať. Aj to bola jedna z vecí, ktoré vylepšili jej dobre zvládnuté emociálne prevedenie chorej mladej ženy, ktorej život nadelil neľútostní údel v podobe parkinsonovej choroby. Vydarených, vtipných momentov sa našlo ozaj len pár, jedna z nich bolo balenie žien a to, že " ženu oslovíme tým, že či vyfajčíme spolu jointa a potom ty mňa ,alebo isť za ňou s NK (nabídkovým katalógom) a niečo solidné jej ponúknuť ". Tento pár vytvoril presvedčivú skôr drámu ako komédiu, na ktorú určite tak skoro nezabudnem. Lepší priemer 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„O toto ťa žiadať nemôžem.“ – „Ani nebudeš musieť.“ Odľahčené tempo prvej polovice (s miestami až komediálnym - nie komickým - výkonom Jakea Gyllenhaala) pomohlo umocniť vážnu atmosféru druhej polovičky. Vtedy sa chorý človek začne správať tak, ako by sa správal naozajstný človek s takouto diagnózou. A zdravý človek sa začne správať rovnako, ako by sa asi správal zdravý človek, ktorý sa rozhodol žiť s chorým partnerom. Akonáhle začne film rozprávať o týchto veciach, veril som postavám, veril som príbehu, veril som zvratom, veril som dialógom a dokonca som veril aj Edwardovi Zwickovi, ktorý možno prvý raz v živote rozpráva príbeh, ktorý je dôležitý. Nepripadalo mi nič zvláštne na tom, že mladého, bezstarostného Američana prestane baviť neviazaný sex, ani to, že sa rozhodne (so všetkým dobrým a aj zlým) zaujať určité životné stanovisko a to stanovisko je také, aké je. Nepripadalo mi to patetické, nepripadalo mi to umelé a ani hollywoodsky vycucané z prsta. Pripadalo mi to úplne v poriadku, možno až európske. Prirodzené scény, v ktorých hrdina uvažuje nad tým, že s chorou partnerku skončí, mi nepripadali ako citové vydieranie, ale ako prirodzený štýl rozmýšľania v takejto situácii. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla, která dostává pravý lesk až časem. Zdánlivě rutinní dějové linie, lehce schematické postavy z tematicky blízkých romantických komedií a očekávaný vývoj se ve druhé polovině mění v dokonale komplexní podívanou s myšlenkovým a ještě více pak emočním přesahem. Edward Zwick natočil romantiku s velkým R a Anne Hathaway potvrzuje, že v roli girl-next-door má v současném Hollywoodu jen minimální konkurenci. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď nastalo finále, tak som bol psychicky pripravený na jediné dva možné konce... Za A.) Že Jamie otvorí kufor svojho vylešteného Porchaku, tam su bude trblietať revolučná Pfitzer™ vzorka definitivneho lieku na Parkinsona a plakať bude celý senilbus. Alebo B.) Že do obrazu padne ten huňatý mikrofón, a štáb sa bude chichotať. Strašne niečo a ešte aj Anne sa mi takto pred Batmanom sprotivila. 10% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Během natáčení jedné scény skočil režisér Edward Zwick k Jakeovi Gyllenhaalovi (Jamie Randall) a Anne Hathaway (Maggie Murdock) do postele a vytvořili společnou fotografii. Z té byl pak Zwick digitálně odstraněn a fotografie byla použita jako filmový plakát. (oje)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisér zvolil značně netradiční, leč ve výsledku evidentně funkční přístup při vymýšlení erotických scén. Hercům pustil několik slavných, sexuálně odvážných filmů, jako třeba Poslední tango v Paříži (1972), a vyptával se jich, co by je vzrušovalo dělat. (Coldrex)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama