Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 414)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

"Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mně nejdou..." To sice není výrok z filmu, ale přijde mi to tak nějak trefné. Stran tohoto snímku se jedná a nadčasový námět, zvládnutý po filmařské stránce s absolutní precizností. Současně jde (společně s Klubem rváčů) o jeden z nejlepších filmů Davida Finchera. Hodnotil jsem zde už před lety. Dnes - po čerstvém shlédnutí - přidávám spokojenou recenzi. :-) ... 5* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hra je skvělý thriller. David Fincher takové rozhodně umí. Kupříkladu Zmizelá či Sedm a to jsem zdaleka neviděl všechny. Michael Douglas je též na thrillery expert: Osudová přitažlivost, skvělý Volný pád, Skandální odhalení či Neříkej ani slovo. Zmiňuju jen filmy, kde jsem jej opravdu viděl. Většina ale skýtá kolem plno omáčky kolem, která vedle příběhu není příliš záživná. Něco jiného je Volný pád. A stejně jako tento film i Hra se rozjíždí naplno a od chvíle, kdy se rozběhne diváka vtáhne pevně do děje a nepouští. Samotné téma by přitom zabralo jeden samostatný film - tedy přijít o svůj dosavadní život, přičemž jisté pokusy už tu byly, například Síť. M. Douglas měl zde již přes padesát, přesto se režisérovi podařilo skloubit jeho vyzrálé herectví s akčností tak, aby nepůsobila trapně, ale přitom odpovídala jeho věku. A přidat k tomu jistou dávku napětí. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby se našli boháči, co se nudí natolik, že by si podobnou hru dali. A skoro se divím, že se nenašlo místo pro pokračování, protože jiná lokace (osobně ten Londýn by mohl být hodně zajímavý), jiný typ člověka a jiný druh hry skýtá velké množství různorodých možností. Za mě se jedná o jeden z nejlepších Douglasových a Fincherových thrillerů. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Co by sa stalo, kdyby na konci skočil o tři metry vedle? ptá se v recenzi tron. A podobných otázek se kupí celá řada, například s taxíkem bez řidiče. Filmový (stejně jako knižní) příběh běžně bývá plný podivných náhod, událostí, které se dějí v podivném sledu. Je to vlastně napodobení života. V tomto příběhu to ale vůbec nesedí, takhle špatně to přece nelze "připravit". Ještě by dávalo smysl, kdyby film skončil o pět minut dřív, samotným skokem. Závěrečný happyend je naprosto nesmyslný a film zkazil. Jinak to místy mělo hutnou atmosférou, nejoriginálnější byl televizní reportér. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase prvotřídní film. Celou dobu jsem byl pod napětím a tím koncem mě rozsekali. Trochu delší to bylo, to je pravda, ale nic hrozného. Nutkání to sledovat jsem měl pořád. Navrch ještě slabší rozjezd, protože Douglase nemusím a celková nereálnost. Ale co, kašlat na to. 5-* ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

David Fincher zasa dokázal, ako veľmi dobre vie namotať divákov na svoje úžasné filmy. The Game totižto veľmi dobre natočený snímok, ktorý sa šikovne hrá s divákovou mysľou a núti ho byť reálne zainteresovaného do diania na obrazovke, kedy si sa snaží rozlíšiť rozdiel medzi realitou a Hrou. Možno je to tým extrémne dobrým a premysleným scenárom, ktorý ukazuje divákovi natoľko, aby si myslel, že vie čo sa deje, len na to aby ho v nasledujúcej scéne priviedol do opaku. Scenárom, ktorý ukazuje inteligentný a prepletený príbeh bohatého muža skrz napínavú, niečo ako "escape room", Hru, kedy po skončení bude človek len sedieť počúvať White Rabbit a premýšľať, čo to vlastne videl. Alebo to môže byť aj sakra dobrou réžiou Davida Finchera, kedy každý druhý záber vyzerá ako niečo čo by som si vyvesil na stenu, alebo na obrazovku počítača, ako wallpaper. Kvalite filmu určite dopomohol úžasný Michael Douglas, ktorý postavu "životom znudeného" milionára zahral fakt skvelo a ja som mu celý čas fandil. A aj keď mám s filmom jeden maličký problém, a to jest samotné finále (po tom čo sa všetko objasní) pri taxíku, ktoré buď mohlo byť trošičku lepšie spracované, alebo nemuselo vôbec ísť týmto smerom. Inak však úžasný film, ktorý nenechá nikoho znudeného. 9/10 ()

George8 

všechny recenze uživatele

Fincher mě normálně oblbnul a troufnu si říct, že jsem nebyl jediný. Skvělý film, který mě vtáhnul do děje už od prvních minut. Perfektní scénář. Určitě si ho pustím některý den znovu! ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Sbaštil jsem to Fincherovi s navijákem. A rád. Strhující napětí až do konce. Vynikající herecké výkony (Douglas, Penn). A hlavně to člověka pořád nutilo přemýšlet "Jak asi udělali tohle? Šlo by to?". 5 hvězdiček! ()

kadef 

všechny recenze uživatele

Skvělý triller s výbornými herci, kteří podávají výborné výkony. Michael Douglas snad ještě nikdy nezahrál špatně nebo si teda na žádný takový film nevzpomínám. Začátek je dobrý. Douglas vyplňuje spoustu papírů o hře, čeká tam dost dlouho, už je nervózní a přitom vůbec neví do čeho jde. Děj je průměrný. Závěr ale naprosto graduje, je skvele natočený. Chvílema to vypadá, jako by vůbec nešlo o hru. Tento film mě dostal ! ()

moore 

všechny recenze uživatele

I když je to dlouhý, má to spád, málo hluchých míst a napětí do poslední minuty. No respektive do předpředpředposlední minuty. Doporučil bych při závěrečném skoku film vypnout a nekazit dojem závěrem ( i když zase taková hrůza to neni). Ale celkově v rámci žánru téměř dokonalé. PS: Půlbodík navíc za to, že na americký film je zde zvláštní jev - Michael Douglas své auto zamyká!! ()

jjimmy 

všechny recenze uživatele

prešpekulovaný film, ktorý je úplne úžasný.. neviete čo je pravda, čo lož, komu veriť, komu nie... kiež by som mohol vymazať pamäť na tento film a znova si ho pozrieť bez toho, aby som vedel ako skončí... ()

rador 

všechny recenze uživatele

V mnohých filmoch je pointa jasná už niekde v prostredku, ale to neplatí pre "The Game" V napatí a v nevedomosti Vás drží úplne do posledných minút a vo finále vyvolá nesmierne veľa pocitov. Zdesenie pri skoku, hrôzu pri páde a hlavne velký šok po dopade. ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Fincher je bez pochyby geniální filmař, což o to, ale velký potenciál, který Hra měla, je bohužel naprosto zašlapán do země poslední třetinou filmu, kdy se scénář zamotává do nelogičností a zvrtává v něco, co budí nejvíc ze všeho úsměv. Jednoznačné zklamání. ()

Hlawi 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu drama od začátku do konce, nese se v duchu napětí po celých 128 min. Hlavní hrdina (Michael Douglas) hraje další ze svých výborných rolí, které mu sedí (bohatý a úspěšný). Film doporučuji, po celou dobu totiž člověk neví jak skončí. ()

matej700 

všechny recenze uživatele

No tak dobře na ty 4* to je, už jen kvůli Douglasovi a skvělému režisérskému podání Finchera. Z jeho sbírky to ale považuji za nejslabší snímek. Fincher dokonale zvládá vrcholné momenty. ()

Reklama

Reklama