Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Problém: Skutečně nemusím muzikály. Skutečně. Navíc v tomto případě šantán, varieté, kabaret, nevidím v tom rozdíl, prostě noční klub s tancem bez tyče a zpěvem. ~~~ Mladá blondýna z nějakého zapomenutého zapadákova bere roha a přijíždí dělat kariéru do velkého města. Jejím snem je křepčit v negližé na pódiu a přesvědčovat okolo sedící "voslinty", že umí zpívat a vnášet jim tak do duše něco víc, než jen to negližé. Příležitost najde v krachujícím nočním podniku Burlesque, který má na starosti dnes už poněkud přezrávající Madame Cher, přičemž je otázkou, proč v tomhle právě Cher vůbec hraje, když se tu takřka nijak neprojeví. Cher je sice vyztužená a vysilikovaná víc, než naše "Duralová Lady" Frau Vondráčková, což je už sakra co říct, ale sezení nebo opřeni se o stůl, zeď, cokoliv, co zbrzdí pád, je zřejmě její záchrana. Za celou dobu si nepamatuji, že bych Cher viděl chodit, celou, takže ji možná jen vozí, protože jinak furt jen na něčem sedí nebo je o něco opřená. Navíc tu zazpívá jen jednou a šmitec, zbytek mohl bez problému odehrát kdokoliv z castingu. ~~~Jedním z mála plusů jsou melodické rytmické písničky (celé tři, wow), přičemž naštěstí neumím natolik dobře anglicky, abych rozuměl textům, což je určitě jedině dobře. ~~~ Nakonec na to, že muzikály fakt nemusím (a to říkám tak slušně, jak jen mi to doba před 22. hodinou dovolí) a že se bez zábavy ála noční kluby se taky dokáži zcela bez problému obejit, jsou **, si říkám, ode mě až skoro nějak moc. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac mi pri sledovaní Varieté vadila skutočnosť, že tvorcovia sa doslova spoľahli len na účasť dvoch perfektných speváčok, Cher a Christiny Aguilery a celá snímka stojí len na ich hereckých výkonoch. Rozprávkový príbeh Christiny, ktorá odišla do L.A. za lepším životom a čoskoro dosiahne úspech, nedokáže ničím prekvapiť, navyše mi svojím dievčenským zovňajškom, vtipnou ofinou a naivným výrazom v tvári pripomínala mexickú divu Rosalindu. :) To len na margo, samozrejme, že sa to s tým nedá zrovnávať. Jediné, čo stojí za to, sú vynikajúce choreografie, v ktorých Aguilera doslova žiari a príjemná Cher, ktorá však až toľko priestoru nedostáva. Keby som v minulosti nevidela päťhviezdičkové muzikálne klenoty typu Moulin Rouge alebo My Fair Lady, ktoré sú dokonalé v každej jednej filmovej zložke, zrejme by ma Christina svojím spevom omráčila natoľko, že by som ignorovala primitívny dej. O niečo lepšie než Nine, ale predsa, rovnaké sklamanie. Prihrať si lepšieho scenáristu, bola by to fakt bomba. 70% ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

Ohranější schéma filmu snad už ani nenajdeme, ale má to "něco" a to "něco" je přitažlivější a důležitější než to, že každý víme, co se za pět minut stane a jak to dopadne. Z hlasu Christiny mě mrazí, atmosféra klubu převládá a celkový dojem jen upevňuje. A Stanley Tucci mě tu snad posté utvrzuje v tom, že je to jeden z největších sympaťáků v Hollywoodu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sto padesátá sedmá adaptace příběhu, kterak chudinká dívka ke štěstí přišla. S písničkami (nebo jen jednou?) z Moulin Rouge a milionkrát ohranou story, že když mě nechtěj jako hvězdu, budu tam aspoň uklízet záchody, a vono to jednou vyjde... Prvních dvacet třicet minut se nezbavíte pocitu, že PŘESNĚ tohle už jste někde viděli anebo ještě výstižněji a dokonce nedávno takhle. Tyhle věci už tu byly, nefungujou a do budoucna už nikdy fungovat nebudou. Pak je tu ale muzikál. Cher, co vypadá v pětašedesáti líp než před třiceti lety, a pokud se za ní chlapi pořád otáčí, nemusí to být nutně úchylové. Stanley Tucci, umělecký šéf, v další superiorní roli (vzpomeňme na Ďábel nosí Pradu. Hezounek "Chirurg" Eric Dane a jeho pitomá snoubenka kdesi na druhé straně Států. Zlá holka Kristen Bell, která urazí všechno a všechny, ale má "zlatou" povahu a nakonec uzná, "jak hluboce se mýlila". A samozřejmě Christina, kterou jsem nikdy hudebně nemusel, ale která si mě asi tentokrát získala. Taky pár nesmyslů "na efekt", třeba že C. A. v improvizovaném výstupu zpívá začátek písničky do mikrofonu, který je ale jen rekvizitou v představení plném playbacků, a zbylou část odzpívá vepředu, ale obojí je skvěle slyšet. Ejhle, i po stopadesáté sedmé to funguje. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapena!! Tanečí choreografie je opravdu povedená, hudba hezká a atmosféra šmrncovní. Trochu mi ale vadilo jak Christina ječí. Taneční roli však zvládla skvěle a dokonce občas působila přirozeně. Kristen Bell jako brunetka taky nebyla k zahození. Dokonce si po tomhle začínám myslet, že Cher je fakt člověk. Pointa filmu si nezaslouží komentář, ale všechno se tak hezky blýskalo..mmm, musím dát 4*! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. listopadu 2010 v Hollywoodu. (Varan)
  • Píseň "You Haven't Seen The Last Of Me" od Diane Warren byla v roce 2011 oceněna Zlatým Gobém. Skladba však nebyla nominována na Oscara, což Cher komentovala slovy, že by píseň by si nominaci vysloužila jen v případě, kdyby ji nezpívala ona. (Exos)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama