Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

animario 

všechny recenze uživatele

Komentáře nelhaly, silný snímek. Zpočátku mi trochu vadila televizní kamera,film tohohle typu by zasloužil trochu stylizace /á la Fernando Meirelles třeba../.Na druhou stranu to takhle možná působí autentičtěji a hlavně,děj tenhle detail nakonec dokonale vyvážil. Schéma přátelství mezi nováčkem /v tomhle případě ne tak úplně v pravém smyslu/ a kápem není v téhle kategorii filmů ničím zvláštním,ale tady je to spojení přeci jen trochu netradiční. Stejně tak příběhově,narozdíl od spousty podobných filmů se tady jedná o skutečnou tragédii. /Pro zajímavost,mala madre v překladu znamená: špatná matka/ ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Ať už akčněji či komorněji laděné vězeňské drama, rád si přičichnu k obojímu. Mám je totiž nad míru rád, baví mě sledovat jak to v takovém mraveništi a zdánlivě lehké hierarchii funguje. Toto bych řekl, je velice dobře sladěné komorně/akční prison drama, kde každý odvádí ve své roli to nejlepší. Celkový děj je velice zajímavý a i když ani na vteřinu nudný, jsou místa která působí laciněji. Na druhou stranu film disponuje několika velice silnými scénami( smrt manželky hl. hrdiny, posledních 10 min.), které mohly být o mnoho více vypjaté, za což se dá režisérův přístup ocenit nebo naopak s tím nesouhlasit. Podle mého názoru by se tam dala naroubovat i dojímavější verze a filmu by to neuškodilo, ale surovost také není na škodu. Zajímavá mi přišla postava Josého Utrily, který nejprve naznačil, že je někdy třeba vykonat menší zlo v zájmu většího dobra, takže z počátku bych řekl, že byl víceméně sympatická a morálně vyrovnaná osoba. Ale o chvíli později nám ho pan tvůrce neutralizoval a přetransformoval na pěkně sadistického a v samém konci i zbabělého hajzlíka, co se chtěl jen dožít tučné penze a měl co vyprávět někde u sklenky whiskey ostatním důchodcům na baru. Ostatní postavy jsou dobře zahrané, ale nijak vyjímečné. Dál není co dodat- pěkně strávených 110 min. času. Vřele doporučuji všem, co mají rádi vězeňské filmy. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Autentické, originální, k tomu parádní casting a strhující příběh. Škoda jen trochu levně a televizně působící kamery, záběry vypadaly chvílemi jak z telenovely... ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Velice originální film z vězeňského prostředí. opět sice hrála nevídáná souhra náhod, že zrovna v den, kdy měl jít do práce se to stalo, ale jinak to mělo všechno. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film z vězeňského prostředí současnosti. Syrovost, dějové zvraty, napětí, násilí.. ! Prostě super :D Všechny postavy působí hodně přesvědčivě, jako kdyby to točili praví vězni ! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak v prvé řadě je třeba konstatovat, že tahle vzpoura na lodi Bory má pořádný naturalistický koule....jako toreador napíchnutý na rohu býka. Syrové, autentické a ačkoliv vězeňských dramat zná historie nespočet, tak svým způsobem originální. Jediné čemu jsem až do závěrečných titulků nemohl přijít na kloub bylo jestli look osmdesátkového béčka Monzónovu dramatu piluje mříže a nebo přidává na atraktivitě. Jedno je však jasné jako kudla v zádech a to antihollywoodské pojetí celé věci....žádná patetické plky, žádní všeználci a všudebylové, žádné kouzelné prsteny nebo cestovní pláště....prostě ric pic, takhle to je a nazdar. Opravdu slušně odvedená práce. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vyborna drama z vazenskeho prostredia,drsna,kruta,realna,ako sa hovori,zivot je boj a to je svata pravda,Francuzsko a Spanielsko opat nesklamalo...:-) ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

Jak píše Enšpígl, škoda toho nelogickýho chování jeho manželky. Ne, že by to bylo jediný nelogický chování v celym filmu, ale tohle jediný jsem nedokázal přehlídnout. Jsem dost na hraně tomu dát 3*, ale jelikož jsem ještě plnej emocí, tak už jenom za tu atmosféru dávam 4*. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu neskutečné "nervové" inferno a Španělé opět válí. Vlastně jsem za posledních několik let viděl poměrně dost španělských thrillerů a nevzpomínám si na žádný slabší článek... 90% ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

syrové, drsné, realistické, avšak přece jen tomu něco chybělo, nějak jsem tomu nevěřil. Něco mi tam nesedělo. Krásná ukázka pokřiveného vězeňského systému. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Väzenské drámy nepatria zrovna k mojim obľúbeným žánrom, pri tomto filme som sa ale nenudila. Príbeh bol napínavý, spracovaný neokukaným spôsobom. Herecké výkony neboli nejako extrémne výborné, ale ku koncu som im verila stále viac... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný příběh ze španělské věznice. Vcelku originální děj, napětí. Místo, kde každou chvíli jde o život. Natočeno, jakoby v přímém přenosu, což ještě více vtáhne do děje. Velmi dobrý film. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Človek sa stane náhodnou figúrkou vo väzenskej vzbure, len tak. Už prvých päť minút sa stalo osudových tomu, kto film zapol, a to som ho ani nechcela pozerať. Snímka zaujala, maximálne. Vývoj tak vtiahol myseľ do ich hry, že sa nedalo nedopozerať. Nespravila som chybu a rastúce nezhody medzi vládou-väznicou a vyvíjajúce sa priateľstvo medzi figúrkou a vodcom povstania ma dostal "na kolená". Dokonca sa mi Malamadre tak zavliekol pod kožu, až mi bol sympatickejší ako vládni vyjednávači, ktorí si z Juana spravili obetného baránka. Neviem či to bolo režisérskym zámerom, alebo len mojím postojom k celej veci. Pravdou však je, že som sa v celom príbehu viezla ako v realisticko-naturalistickom vláčiku s veľkou chuťou. Gran película! ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se vám může během jednoho dne obrátit život vzhůru nohama. Dobré na tomto filmu je neokoukané prostředí španělského vězení, jednotlivé typy vězňů a do snesitelného extrému dovedený děj. SPOILER: Já bych asi víc uvítal, kdyby hlavní hrdina přežil. Zajímalo by mě, jak by to s ním dopadlo. Jaký by dostal třeba flastr i přesto, že se jeho chování dalo pochopit. ()

kiimi 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že i nízkorozpočtový film španělské produkce může být zajímavá volba plná napětí, zvratů a nečekaných událostí. Jednoznačně podařený snímek v porovnání s jeho možnostmi. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Konečně zase něco, co se nenese vysačku USA + celkem neobvyklý příběh. Bohužel jsem film viděl s českým dabingem a neustálá spisovná mluva místy bila do očí a kazila jinak povedené scény. Malamadre je skvělá postava, kde se daný herec hodí jako prdel na hrnec. Konec možná nebyl podle mého gusta, ale to oželím. Jinak celkově hodně dobrý snímek, kvalitka. 4,5* ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Cela 211 - Vězeňské peklo je velmi napínavý a strhující vězeňský thriller! S napínavou a hutnou atmosférou. Velká spokojenost. 75% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller z vězeňského prostředí. Originální téma přináší pohled na drsné přežívání vězňů, kteří jsou ale tak nelítostní, že si to jistě zaslouží. Na druhou stranu je zobrazena i bezohlednost vězeňské moci a tato španělská sonda odvrácené strany zákona není vůbec příjemná... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY. Surově natočený i zahraný vězeňský drámo se slušnou atmosférou nebo gorem. Formou velice autentický, obsahem už bohužel ne. Příběh totiž staví na těžko uvěřitelnym chování postav. Fakt pochybuju, že by reálnej Malamadre naprosto neznámýho Juana tak rychle přijal (v průběhu pár desítek hodin), natož z něho udělal nejbližšího pobočníka. Juan se zase během krátký doby změnil ze slušňáka v chladnokrevnýho vraha. Tenhle twist mi přišel s následnym vývojem Juanovi postavy už hodně přitaženej za vlasy (jakkoliv chápu, že musel být Juan po smrti těhotný manželky hodně mimo). Kdyby si tohle tvůrci odpustili, se čtvrtou hvězdou bych vůbec nevahával. ()

Reklama

Reklama