Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

camper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám rád koukám na něj, hororový ale příliš není - zombíci jsou vlastně pořádně akorát v prvním díle.... A když už se mihnou, je to trochu očekávané a leckdy i vtipné (ano i vtipné momenty jsem tam objevil). Ten seriál, když se to vezme kolem a kolem je vlastně taková RPG hra, kterou za vás už odehráli filmaři a vy jen koukáte jak si s ní poradili. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (a ani se nechystám),takže jsem k tomuto mohl přistoupit s jasnou myslí. A i když je tato 1.s.dle mého stále super (viděl jsem ji celkem 3x),tak jsem přesto dál už nepokračoval (částečně díky důr.nedoporučení od známých),ale i díky lenosti a faktu,že jsem na to časem prostě zapoměl. Tak a je to venku. :) ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: První díl na mě působil s rozpačitým dojmem. 28 dní poté hadr. Bedlivě jsem přemýšlela, kam tohle může vyústit. Moc jsem nedokázala pochopit, že se dá seriál o zombie apokalypse točit tak dlouho. Já dám ale ráda šanci všemu, tudíž jsem se i přes nesympatie pustila do TWD po hlavě.1. série se rozjíždí poněkud opatrně, efekty nejsou tak vypracované, postavy silně přibývají a zombies ve městě jsou docela hustý, logicky se ale musíme přesunout na venkov. ()

morepower 

všechny recenze uživatele

Postapo námět dobrej, masky jsou perfektní, ale jinak jsem to dokoukal spíš ze zvědavosti, jestli jsem se při sledování prvního dílu nespletl. No, tak nespletl. Chování postav nelogický a nesmyslný. Dramatický mezilidský scény jsou jak z nějaký telenovely, postavy přehrávají. Je to předvídatelný a o ničem. Poslední tři díly jsem v některých scénách dokonce projel zrychleně. Slabý. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem se zdráhal, než jsem se k všemi omílanému postapokalyptickému seriálu dostal. Kdysi jsem sledoval na YouTube videa z hry, ze které seriál vychází a poměrně mě zaujala, ačkoliv bych sám za monitor k jejímu hraní nezasedl. Doufal jsem tedy, že se televizní zpracování moc neodchýlí, nečekal jsem však, že dostanu něco zcela jiného. Ale světe div se, po roční odmlce jsem se vrátil a slupnul nejen prvních pár ústředních částí jedním hltem. Tenhle dnešní fenomén má nejen velké renomé, ale hlavně zajímavý potenciál, u kterého předpokládám, že z něho budou tvůrci ještě nějakou dobu těžit. Jen se jaksi nemohu dokopat k jeho dalším sériím. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Úvod epizódy obsahuje absolútne nesprávne zaobchádzanie so zbraňou. Rick (Andrew Lincoln) povie jednému z policajtov, aby sa uistil, že jeho pištoľ má náboj v komore a aby ju odistil. Policajt teda následne zatiahne záver a uvoľní ho, pričom môžeme jasne vidieť, že sa žiaden náboj do komory nenabil. Následne urobí druhú chybu, keď akože uvoľní poistku. Používa totiž pištoľ značky Glock, ktoré manuálnu poistku nemajú. Policajt v skutočnosti len siahol na záchyt záveru, ktorý sa používa na uvoľnenie záveru zachyteného v zadnej polohe po vyprázdnení a následnej výmene zásobníku. Keďže záver nemá v zadnej polohe, tento čin bol absolútne zbytočný. (ČSFD)
  • V epizodě se objevují odkazy na filmovou sérii Indiana Jones (od r. 1981). Poprvé, když Glenn (Steven Yeun) bere tašku se zbraněmi a vrací se ještě pro klobouk, a podruhé po únosu Glenna, když se pro klobouk vrací Rick (Andrew Lincoln). (A7X92)
  • Legendárny pesničkár Craig Wilde si zahral zombie. Je to už po štvrtýkrát, čo si zahral zombie bez nároku na honorár. (molcan2)

Reklama

Reklama