Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (51)

  • Ve scéně, kdy Rick (Andrew Lincoln) přijede do města a ukryje se v tanku, je ve skutečnosti použit britský tank Chieftain Vickers Armstrong FV 4201, který je kamuflován jako americký tank M1 Abrams. Této záměny tanků nebylo použito poprvé. (Kirman)

Živí mrtví (2010) (seriál)

  • Rick Grimes (Andrew Lincoln) s rodinou pochází z fiktivního města King County. To bylo pojmenováno na počest legendy knižních hororů Stephena Kinga, který je mimo jiné dobrým přítelem Franka Darabonta, producenta a režiséra 1. řady seriálu. Frank Darabont navíc adaptoval Kingovu knihu „Mlha“. (Chibs)

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) (S01E01)

  • Udidlo Rickova (Andrew Lincoln) koně je v průběhu epizody změněno z pákového na roubíkové. Důvod by mohl být ten, že roubíkové udidlo je méně ostré a je tedy vhodnější do ruky nejezdce. Dá se tedy předpokládat, že scény, kde je použito, nejsou točeny s kaskadérem. (Honchina)

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) (S01E01)

  • Epizoda se během jednoho týdne premiérově vysílala ve 120 zemích světa, a to na různých kanálech televizní sítě Fox International. (Xavi6)

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) (S01E01)

  • Dom Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) vo fiktívnom okrese King v Georgii je v skutočnosti dom, ktorý sa nachádza priamo oproti ZOO Atlanta. V skutočnosti, keď Grimes vychádza z domu, cez stromy na druhej strane ulice vidno práve jednu z budov ZOO. (molcan2)

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) (S01E01)

  • Líčenie zombie "dievčaťa na bicykli" trvalo štyri hodiny. Aby to vyzeralo, že jej chýba spodná časť trupu, trikári použili modré nohavice, ktoré sa pri úprave odstránili. (molcan2)

Živí mrtví - Pach krve (2010) (epizoda) (S01E02)

  • Legendárny pesničkár Craig Wilde si zahral zombie. Je to už po štvrtýkrát, čo si zahral zombie bez nároku na honorár. (molcan2)

Reklama

Reklama