Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Práce maskérů je brilantní, někteří zombie vypadají opravdu nechutně! Nějak ale nemůžu přijít tomuto seriálu na chuť, první sérii jsem dokoukala tak nějak z povinnosti. Momentálně sleduji druhou, ale mám nutkání přestat, i když je znatelně lepší než ta předešlá. Zombie apokalypsa je tak profláklé téma... čekala jsem, že tak populární seriál se bude aspoň něčím lišit od jiných zombie filmů a seriálů, ale neliší. ()

morepower 

všechny recenze uživatele

Postapo námět dobrej, masky jsou perfektní, ale jinak jsem to dokoukal spíš ze zvědavosti, jestli jsem se při sledování prvního dílu nespletl. No, tak nespletl. Chování postav nelogický a nesmyslný. Dramatický mezilidský scény jsou jak z nějaký telenovely, postavy přehrávají. Je to předvídatelný a o ničem. Poslední tři díly jsem v některých scénách dokonce projel zrychleně. Slabý. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasná série, která je sice krátká, ale na další série, navnadila na maximum. __Staré dobré časy 5/5 - Nejlepší díl, asi kvůli délce, a naprosto perfektní úvod do seriálu. Scéna s holčičkou je nejlepší věc na seriálu!!!!!!!!! (Zatím) __Pach krve 4/5 - Úžasná epizoda, jen pár chybek. __Krátké shledání 5/5 - To "shledání" (for some reason uvozovky), byla ta nejnádhernější scéna z této série. __Rukojmí a __Lavina - obě epizody skvělé, takže 4/5... __No a finální epizoda - Testovací subjekt 19 je nejslabší epizoda z první série. Nejsem žádný fanoušek akčních filmových scén, ale poslední epizoda by neměla obsahovat jen čtyřiceti minutové žvanění, a tak dál... Dost to ale zachraňuje emotivní závěr. ___________Overall? Tahle série fungovala, a tak dávám: 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je proste najlepšia, ako asi u každého seriálu a má len jednu chybu a to že má len 6 častí. Spomínam si na to, ako ma to okamžite dostalo. A ťažko sa tomu dá veriť, že to bolo v roku 2010. Ako pozerám ostatné série tohoto seriálu, tak mi to prostredie kempu v Atlante pri jednom úžasnom jazierku veľmi chýba. Rovnako ako množstvo postáv. Tie najlepšie charaktery boli práve v prvej sérií. Túto sériu si pre seba uchmatol Shane Walsh a práve ten je celkovo mojou najobľúbenejšou postavou seriálu. Jon Bernthal ho zahral neskutočne a aj preto mu to zaručilo hlavnú rolu Punishera v rovnomennom seriáli. Všetko je tu ešte dokonalé, narozdiel od pozdejších sérií, tu chýba napríklad benzín, jazda autom je skoro nemožná, je tu akcia, žiadne zbytočné love story dialógy, alebo epizódy, ktoré od seba neviete ani rozlíšiť. Proste 100% (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • V tejto epizóde sa zistí, že od vypuknutia epidémie, ktorá spôsobila zombie apokalypsu, uplynulo šesť a pol mesiaca. (molcan2)
  • Ve scéně, kdy Rick (Andrew Lincoln) přijede do města a ukryje se v tanku, je ve skutečnosti použit britský tank Chieftain Vickers Armstrong FV 4201, který je kamuflován jako americký tank M1 Abrams. Této záměny tanků nebylo použito poprvé. (Kirman)
  • Úvod epizódy obsahuje absolútne nesprávne zaobchádzanie so zbraňou. Rick (Andrew Lincoln) povie jednému z policajtov, aby sa uistil, že jeho pištoľ má náboj v komore a aby ju odistil. Policajt teda následne zatiahne záver a uvoľní ho, pričom môžeme jasne vidieť, že sa žiaden náboj do komory nenabil. Následne urobí druhú chybu, keď akože uvoľní poistku. Používa totiž pištoľ značky Glock, ktoré manuálnu poistku nemajú. Policajt v skutočnosti len siahol na záchyt záveru, ktorý sa používa na uvoľnenie záveru zachyteného v zadnej polohe po vyprázdnení a následnej výmene zásobníku. Keďže záver nemá v zadnej polohe, tento čin bol absolútne zbytočný. (ČSFD)

Reklama

Reklama