Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Recenze (718)

PavkaHu 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zklamaná. Příběh nijak originální, myšlenka slaboučká. Velký potenciál animovaného filmu byl rozmělněn, aby se bavila (a to dost úporně) celá rodina. Škoda :( ()

Kevi1 

všechny recenze uživatele

Na tento film som išla v zostave starí rodičia, rodičia, 10 ročný, 6 ročný a ja a najviac som sa smiala ja a rodič. Povedzme, že angličtina je dostupná aj pre bežných používateľov, takže sa nebojte a pozrite si to v originálnom znení. Pre mňa vrcholový výkon Caga - ten človek je fakt mizerný herec a odporúčala by som mu viac sa orientovať na animáky, pretože tento skutočne vyšiel. Netuším, či to prišlo tak vtipné aj deťom, tvrdili síce, že áno, ale očidivne sa nezabávali tak ako ja. Počula som síce aj názor, že je to akurát tak rozprávka pre predškolákov, no dovolím si s tým nesúhlasiť, pretože aj ako dospeláčke mi to prišlo dosť vtipné. Také milé. Momentálne moja najobľúbenejšia rozprávka, hoci kvalitatívne sa to určite takému Leviemu kráľovi nevyrovná. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Ohromně vydařený animák, při kterém se baví děti (schovej se do vysoké suché trávy), dospělí (ještě žijů!) i všichni dohromady (Douglasi, překul se). Svět chodících velryb, létajícíh želv a myšoslůňátek, do kterého je radost zajít na návštěvu. A příběh rodinky Croodsových není vůbec hloupý, což je největší plus. Bravo! :-) ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Super filmík, ze kterého vyzařuje taková ta lidskost, která mi v posledních letech u animáků chyběla. DreamWorks se hodně v posledních letech zlepšil a zapracoval na pořádném filmu. Jen tak dál! ()

AJACON 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších animáků. Bez zbytečných stupidit a s pouze nezbytnou dávkou patosu, který se nechá vydržet. Zaujaly mě vymyšlené a vybarvené potvory😊DOPORUČUJI ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Při tak vysokém hodnocení zde jsem se těšila na parádní film, ale tohle bylo tak pro děti předškolního věku. Hned na začátku jsem se zařekla, že nebudu řešit ty zjevné nesmysly, beru to jako pohádku, takže toto moje hodnocení nesnižuje. To nejlepší, co se o tomto filmu dá říct je, že se to dá dokoukat až do konce. Tři hvězdy jsou až moc pro naprosto předvídatelný příběh, z mého pohledu to nebylo ani vtipné, byl to chvílemi spíš pokus o tzv. crazy komedii, což není můj oblíbený žánr. Mám ráda pohádky, kde si svoje najdou děti i dospělí, ale tohle bylo prostě prvoplánové, ničím výjimečné a naprosto zapomenutelné. Kdybych to měla nějak sumarizovat, tak řeknu, že když si tento snímek necháte ujít, vůbec o nic nepříjdete. ()

Cumacbegyc 

všechny recenze uživatele

animace pěkná i námět filmu si myslím že je super...ale přijde mi to takové monotónní - bez gradace ...... viděl jsem 2x potřetí už bych nepodíval ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stáva, že medzi mnou a postavičkami z animáku nie je iskra. Toto je bohužiaľ ten prípad, aj napriek tomu, že je to v celku kvalitný film. Videl som (raz) a stačilo. ()

dj_p_j 

všechny recenze uživatele

(videl som to v CZ dabingu). Zo začiatku mi to pripomínalo počítačovú hru - mimo reality, štýl animácie, strihy+samé behanie, skákanie, lezenie atď. Dalo sa to ale postupne rozchodiť, najmä vďaka častému sviežemu a neinfantilnému humoru a povačšinou sympatickým postavám. Príbeh nestojí za reč, ale má to spád a aj pár "messages", ktoré deťom neublížia (ani dospelým). Len prečo má ten benetton leopard (či čo to je) takú obrovskú hlavu? :) Sumár: milý animák, ktorý sa dobre pozerá a dá sa na ňom zasmiať. Ak naň pôjdete s menším dieťaťom, nechoďte potom pre istotu do ZOO, pretože sa zrejme bude pokúšať pohladkať nejakú väčšiu mačkovitú šelmu. ()

Esty 

všechny recenze uživatele

Až na tu šílenou změť barev a odpor k fyzikálním zákonům to byl skvělý animovaný film, ale tím, že to byl animovaný film, tak to ty fyzikální zákony omlouvá. Proto je to, tak super až na ty barvy..to si mohli odpustit.... Líbí se mi hlavně ten kontrast mezi tím kultivovaným člověkem a divokou rodinou, jak se postupně sbližují. A malé roztomilé zvířátko doplní vtipnou milou atmosféru, občas jen díky němu je celý animák zachráněný, naštěstí v tomto případě tomu tak nebylo. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Sem už stary cyp, ale na také animaky se podivam moc rad. Dobre dějovo i animačně. Mělo to spad od začatku až na koněc, kdy to gradovalo (co to tu, ku*va, pišu za slovo). Moc fajně sem se pobavil. ()

Rymixta 

všechny recenze uživatele

Vtipem oplývající rodinná komedie. Skvělý nápad s ,,koncem,, světa. Pokud se chcete opravdu zasmát tak vřele doporučuju. Na dobu kdy se to odehrává jsou zde opravudu povedené dialogy.(malý spoiler) Nejvíc mě dostává:,,objevila jsem kluka, teda nejdřív sem si myslela že je to prase.,, ...babička:,,hmm to je zvláštní, většinou to bývá naopak.,,(konec spoileru) Celkově je to kvalitně naanimované, ve filmu je hodně akce, kterou můžete vidět docela dost detailně, zvířecí srst,či jiné věci. Líbil se mi ten novátorský duch co vedl toho kluka v ,,ryflích,,. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mě to teda nebavilo. Už úvodní scéna ukazující co se stalo s jejich sousedy (jedni umrzli jedny zabil had jedny něco sežralo) se snaží být vtipná, ale vtipné to nepříjde snad ani chovanci psychiatrické léčebny a tak je to i s celým filmem. Paradoxně kdyby tam hrála jen Iška a ten Boy s tou opicí bylo by to dobré jejich otec a jeho syn je trapný až to bolí a člověk si vyloženě přeje, aby tam chcípli nějakou krásnou smrtí (bohužel se nestane) ()

Vodin 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Animak spolu s Raubirem Ralfem :) Sel jsem na to do kina sám , mezi samé deti,az jsem se cítil trapne 😀 i mi rodinka Croodsovi ch přišla ze začátku nesympaticka, ale nakonec jsem nelitoval,asi jsem detinskej,ale bylo to neuveritelne svižný a moc vtipny.Hezke prostředí praveku 95% ()

padav94 

všechny recenze uživatele

Take to bolo pomerne dosť klišovite a nereálne a len párkrat som sa zasmial, ale zaujala ma posledná tretina filmu, takže je to také medzi 2 a 3, ale skor ku 2. ()

Helfam 

všechny recenze uživatele

Příběh nijaký, příliš mnoho akcí najednou. Jeden z mála tak populačně oblíbených animáků, který mě nijak neoslovil. Dvě hvězdičky především za výbornou animaci. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama