Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Soustředění sil znamená ve většině případů přivolání kvality. Ta silvestrovská, spojená s Vladimírem Menšíkem a plejádou jmen, o jejichž kvalitě si dnes můžeme nechat jen zdát, postupem času dále získává na své hodnotě. Je až neuvěřitelné, jak za podmínek cenzurního dozoru, neustálého otravování a trapného doptávání vznikala čísla, na která dnes prostě nemáme. Více se objasní, pohlédneme-li na jména tvůrců i účinkujících. Zlatá šedesátá léta filmové vlny a obecného československého kulturně civilizačního vzmachu v mnoha ohledech přetrvala nástup normalizace. Oblast televizní zábavy vedle pohádkové tvorby a animovaného filmu byla další oázou, kam cenzura dosahovala jen s velkými obtížemi. A právě to je po letech stále více znát. Ku prospěchu věci i televizního diváka. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přemejšlel jsem jestli dát silnější 3*, nebo slabší 4*, a nakonec jsem zvolil druhou variantu s ohledem na dramaturgické a produkční vypětí, které muselo všechno toto představovat, aby se mohl uskutečnit jeden z dnes už nejklasičtějších a nejopakovanějších večerů TV zábavy, ke kterému  i po letech mnoho lidí vzhlíží jako ke svatému obrázku a porovnává s ním modernější přenosy. Monstrózní projekt, obsahující spousty vystoupení, z nichž některé skoro nezestárli (Lasica-Satinský), některé zestárli tak nějak řekněme dobře (pěvecká vystoupení), a některá zestárli vzhledem k společenským proměnám poměrně špatně (Ženy za pultem, Soudruh major pátrá...). Rádoby improvizované vstupy Menšíka a hvězd tehdejších (mnohdy stále současných) zpravidla nabízejí dobrou pointu, a ačkoliv "running joke" s "přaním na večer" je asi tak neplánovaný jako cokoliv jiného v rámci TV přenosu, tak to asi není nic, co by bylo na překážku. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....pozerám aké vysoké hodnotenie...osobne mám rád Vladimíra Menšíka,ale rád by som len pripomenul,že tieto Silvestry v rokoch 1977,1978,1979 ,ktoré uvádzal pán Menšík - získali vlastne až in memoriam taký punc zábavy a úspechu. V dobe vzniku to bolo iné.... ja ako žiačik, i rodičia,i susedia,kamoši, i v škole...panoval názor-......nuda čakali sme viac - ako nasilu sa herci smejú,chytajú za kolená od smiechu,sedia majú to sedenie a nútený smiech platení a pritom sa majú oproti bežným ľudom ako dobre.....a keď išli na scénu slováci to bol fakt trapas "jak hovado" nevtipné -nudné hanbil som sa ako pes...ale na scéne sa všetci všetkému smiali akoby tam bol stále Vlasta Burian.Čiže - v tej dobe - pre koho to bolo určené - úspech to nemalo a v súdobej tlači - tiež nie - napriek tomu ,že to bolo odobrené- táto forma zhora - tak ani v Pravde a Rudom Práve to veľmi ospevované nebolo.Skôr hlasy kritické. Odstupom času sa to berie - aspoň ja to tak mám- ako určitý archív -Vl.Menšík + ostatní účinkujúci + sediaci sa smejúci herci,speváci,hlásatelia ako vyzerali v tej dobe,oblečenie ....takto zasmiať sa dá nie je to úplne zlé ale niečo výnimočné - za čo sa to teraz predkladá- to iste nie je. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tyhle Silvestry jsou nezapomenutelné. Jistě v té době nic jiného nebylo, ale v porovnání s možnostmi dnešní doby, si troufám říct, že dnešní silvestrovské pořady jsou hodně slabý odvar těch minulých. Co herec to výborný výstup a ještě ta atmosféra všech v jednom hledišti. Ať byla účast pro herce a zpěváky povinná či nepovinná, prostě zábavu tahle generace udělat uměla. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se hledal průvodce tímto silvestrovským večerem, Horníček vypadl ze hry jako příliš intelektuální, Kopecký pro nespolehlivost, Sovák odmítl s tím, že nebude dělat šaška a shora vnucovaného Buchvaldka odmítl režisér s tím, že v tom případě okamžitě skončí. Menšíka pak museli dlouho přemlouvat, než to přijal. (raininface)

Reklama

Reklama