Reklama

Reklama

Děs za zdí

  • Česko Oko dítěte (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Režisérská dvojice Danny a Oxide Pangovi jsou i u nás známí vynikajícím hororem Oko (2002), v němž kombinovali originální zápletku s typickými motivy asijských hororů. V případě jejich prvního 3D snímku využívají všechny tradiční motivy žánru od podivného místa, přes postupné odhalování nadpřirozena, až po tradiční „duchařské“ rekvizity. Skupina teenagerů kvůli nepokojům v Thajsku neodletí do Hong Kongu, ale provizorně se ubytuje v místním hotelu. Zanedlouho však někteří z nich zmizí a Rannie společně s kamarádkami odhalují temnou pravdu. (Febiofest)

(více)

Recenze (34)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Thajka v láku naložená, v boudě Goro vrčí, povila ho mrtvá žena, divák hrůzou chrčí.“ Objednat si v thajském bistru Hot dog a očekávat v rohlíku párek vepřový, tomu říkám optimismus. Dtto v thajském hotelu U Supa hledat ve skříni ramínka, zkoušet spočítat štěnice a vyhlížet zajímavý horor. OKÉNKO HOSTELU: [][] Firma: Pang&Pang, s.r.o. [] Kamerový systém: 3x Oko, nefunkční. [] Recepční: Omnibus a jeho čtyřnohý pomocník, Goro, lidský pes[] Kuchař: chromý maniak Chuen, dělající psí kusy. Doslova. [] Pokojová služba: tři sirotci, raťafák Žlutý Azor a jeden duch ducha mdlého, s kompulsivně obsedantní poruchou imrvére šoupat židlemi. [][] Vrže to, ale jen slabě. Goro leze po podlaze a místo aby nás strašil, sám kňučí strachy a diváci se sice bojí, ale jen o pejsánka Azora, kterého půl filmu dusí v náručí hysterka Rainie. Casting: Hledáme 5 mladých Thajek s dlouhými černými vlasy, ideálně paterčata. To aby měl divák v postavách co největší bordel. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Bratia Oxide a Danny Pangovci nechávajú postavy zo svojich hororov s obľubou blúdiť po desivých imaginárnych svetoch či dimenziách, mne sa však zdá, že aj oni dvaja sa na svojej filmárskej ceste zamotali kdesi v bludnom kruhu neinvenčnosti, viackrát použitých nápadov a otrepaných postupov či trikov. Je zrejmé, že títo dva hongkongskí maníci už majú svoje najlepšie režísérske roky za sebou a sotva sa už od nich dočkáme niečoho výnimočného. Child's Eye tiež balansuje iba niekde na hranici priemernosti, vďaka scénam so psohlavcom to však u mňa aspoň na tri hviezdy tesne vydalo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem v 3D, ale silně pochybuji, že by to zážitek z filmu nějak výrazně ovlivnilo. Nebo zážitek.........nemyslím si, že by mě 3D nudilo míň. Tohle se zkrátka Pangům nepovedlo a nefungovalo tady skoro nic atmosférou počínaje, herci konče. Párkrát se ukázala nezaměnitelná asijská sinalá dívka a jednou jsem se trochu lekl. Snad první film této dvojice, u kterého jsem si občas musel pomoci zrychlováním. 10% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Atmosféra 4/10 Efekty 6/10/// PLUS: jednoznačně skutečnost, že to je natočeno ve 3D, i v tom klasickém rozměru ve kterém jsem film viděl je to hodně patrné, působí to zajímavě, bavilo mě tyto efekty vyhledávat a sledovat, atmosféra občas zapůsobí, nějaké lekačky tu taky najdeme MÍNUS: to je ale asi tak vše pozitivní na tomto snímku, nejhorší je všudypřítomná nuda, nebál jsem se, ani jsem se krom zmíněného nebavil, nechápal jsem postavy a ani jsem nechápal co se jim vlastně děje, proč se jim to děje, ani nebylo vysvětleno jak, že by nějaké nadpřirozeno, duchové, mno měl jsem v tom víc zmatek než jasno./// Shrnutí: Rozhodně se plánuji víc zaměřit na Hongkongskou, Thajskou či jinou asijskou kinematografii. Narážím na skutečnost, že mě lekačky všeobecně moc nebaví a někdy nepomůže právě ani pro mě zajímavé a neokoukané herecké obsazení, prostředí, mentalita tvůrců apd. Tak snad příště uvidím něco kvalitnějšího./// Celkem 37%/// ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak tvorcovia slávnych hororov The Eye a Re-cycle nám opäť predviedli svoj talent a opäť sršia originalitou. Tentokrát tu máme okrem dlhovlasého ducha ešte jednu, o niečo zaujímavejšiu príšerku. V prvej polovici sa toho veľa neudialo, ale bolo tam niekoľko vydarených ľakačiek a pekných efektov, ktoré nenápadne predpovedali, že sa fakt máme na čo tešiť. A je to naozaj tak. Čím viac sa horor blížil k svojmu koncu, tým to bolo napínavejšie. Taktiež som spokojný, že myšlienka "temného" sveta z môjho obľúbeného Re-cycle ostala zachovaná aj tu. Odporúčam, užil som si :) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama