Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se to nelíbilo. Myslím, že mohu zcela upřímně říct, že to byl vůbec nejhorší film s Jason Stathamem, který jsem kdy viděl a možná i který kdy vůbec uvidím. Akce slabá, zato nuda ohromná. Navíc film působí velmi nevěrohodně. Píše se tam, že je šmrncnutý skutečnou událostí, ale já prostě nevěřím, že parta takových ubožáků a trosek by bylo schopná takhle snadno likvidovat bývalé členy světově proslulé S.A.S. Tu Stathamovu bitch hodnotím jako postavu ve filmu naprosto zbytečnou a překážející. Navíc byla i ošklivá. Že je režisér naprostý začátečník je z filmu cítit do všech světových stran. Čekal jsem od filmu něco úplně jiného. Tohle bylo skvostné zklamání. Akce po skromnu, zato té vaty tam bylo přehršel. Nebýt takového hereckého obsazení, tak by se zcela jistě jednalo o další filmový průser. Takhle mám tu * alespoň za co dát. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si vie vyberať úlohy na telo. Schopný scenár, schopný režisér, akciu striedajú konšpiračné dialógy a čo je najdôležitejšie Statham opäť vychytil podarených parťákov. De Niro je stále king, Clive Owen overený zabijácki protivník a Jasonovy parťáci sú tiež na zožratie. Dominic Purcel ma vo svojich úlohách vždy iritoval, no tentoraz nahodil páčo, bokombrady ako svet, drsné fúziky a s okuliarami je úplne na nespoznanie. Ďalší parťák mne doteraz neznámi Adel Young však tiež nezaostáva a do zabijáckej elity rozhodne zapadne. Ženské zastúpenie v podaní rovnako neopozeranej Yvonne Strahovski je viac než príjemné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

S využitím svojho potenciálu sa Elitní zabijaci zaraďujú medzi typický priemer. Majú svoje svetlé stránky - vkusne zvládnuté bitky, obsadenie a dávku akcie, ale nevyváženosťou príbehu a následnou nudou ich krásne „zabíjajú“. Ale pri potrebe neviazanej akcie bez potreby zamýšľania sa nad konaním postáv a scenáristov je film vhodnou voľbou na najbližšie dni. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu je jediným hercem s americkým občanstvím Robert De Niro. Současně se jedná o jedinou osobu, která se narodila v USA. (Conspi)
  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)
  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)

Reklama

Reklama