Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten kontrast mezí krásou a nevinností Emily Browning a tou provokativní promiskuitou a šokující odhalující erotikou, to asi očividně hodně lidí neskouslo. Naopak mě to přišlo docela zajímavý. Beru jako velkou odvahu, že do toho Emily šla a nechala se od těch úchylnejch gerontů olizovat, ochmatávat a bůhví co ještě. Fuj. Akorát ten konec byl trochu divnej - myslel jsem, že bude čekat všechno, protože mezi náma, ono se dá čekat všechno, když vás zavřou spící do pokoje za takovej balík. Já v tomhle filmu ale nevidím jen ty úchylnosti, divnosti a sexuálnosti, ale určitou uměleckou hodnotu. Ta spočívá v mnoha věcech a myslim, že každej si je v tom musí najít sám. A nebo ne a pak tomu dát nízké hodnocení... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdysi herečka byla vzásadě totéž co prostitutka, poslední dobou se ten rozdíl zase pomaloučku stírá... Trochu s rezervou -- ale obecně vzato... P.S. nízké hodnocení proto, že asi ještě nejsem tak starý, abych nad tou holkou slintal jako oni pánové a abych ani nevyžadoval, aby to byl film (což jsem si myslel, že bude)   :) ()

Reklama

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Párkrát během filmu byla patrná snaha o vybudování jakési znepokojující či stísněné atmosféry a chvílemi to vypadá, že se to už už podaří, ale pak se jakýkoliv náznak atmosféry vypaří jako pára nad hrncem. Režie je k uzoufání nudná, bez nápadu a neohrabaná, podobně jako scénář. Postavy bez vykreslených charakterů se tak nějak motají příběhem, aniž by byla zřejmá jejich motivace. Jediným pozitivem je pro mě Emily Browning. 25% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Radši ani nechci vědět, kde k takovému perverznímu námětu paní režisérka přišla. Celý film má pomalé až ubíjející tempo, kterému ještě "pomáhá" nudná režie, nulová charakteristika jednotlivých postav, spousta explicitní erotiky, spousta zbytečných nicneříkajících scén, absence hudby a tak dále. Tohle byl omyl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem podivnost. Bylo to místy docela hypnotické (zejména díky snové hudbě), ale jinak strašně zdlouhavé softporno, které bylo tak trochu o ničem a s dost nejasnou pointou. Docela se divím, že se do toho taková kráska, jako je Emily Browning, nechala ukecat, protože herecky to zvládala naprosto s přehledem - jen kdyby ten film za něco taky stál. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama