Reklama

Reklama

Madonnino romantické drama se točí kolem dvou podivných vztahů. První románek vzniká mezi králem Edwardem VIII. a rozvedenou Američankou paní Wallis Simpsonovou, zatímco protagonisty druhého jsou vdaná dáma a ruský člen tělesné gardy. Když vezmeme v úvahu okolnosti, můžeme předem tušit, že ani jeden z obou vztahů nebude bezproblémový. (AMC Czech)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (62)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Kde najít slova... Dlouho jsem se po shlédnutí filmu necítila tak dojatě a přesvědčeně. Velmi emotivní film, který se mi líbí jakým způsobem je pojatý, prolínaní mezi dvěmi rovinami mě zaujalo. Obě ženy silné, krásné, se stejným jménem, se stejným osudem, jejich manželství skončilo stejně. Krásně natočeno, o to víc uznávám Madonnu, že věděla, co dělá a mám ji takhle radši než jako zpěvačku. Každopádně krásný příběh, dojemné prolínaní scén, promyšlené střihy, úžasná hudba a perfektní šaty obou hlavních hrdinek. Ať už dokonalá móda 30.-40. let nebo elegantní oblečení Wally. Také se mi líbí symbolika WE, psané rtěnkou na zrcadlo,která sedí na oba příběhy... Ani nevím co víc dodat, prostě mi sedlo, jaký příběh mi řekli a já si chci o nich něco přečíst. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně stojí za shlédnutí a i když u mě zrovna nesplnil všechna má očekávání, tak něco na tom filmu kouzelné je. Mluvím teď o hercích a soundtracku. Hudba je vážně na tom filmu to nejlepší, vážně moc se mi líbil kontrast staré hudby s novou dobou. Příběh je už trochu slabší, ale koukat se na to dá a navíc titulky s úžasnou písní Masterpiece od Madonny. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím smutný fakt, že tu lidi často hodnotí Madonnu a ne její dílo, tak je tu ještě jedna věc, co může objasnit relativně nižší hodnocení (67 %). Přesně jak se to říká v závěru: käždý doufá, že to bude příběh o dilematu "Edwardova láska vs odpovědnost k trůnu" a jsou zklamáni, když se ukáže, že tady jde především o Wallisin úhel pohledu. Já tím zklamán tedy rozhodně nejsem, ba naopak. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spolery: Vůbec tomu není co vytknout. Děj je skvěle prostříhaný. Herci jsou všichni dost příjemní. Nechápal jsem tu poslední scénu v parku, jak jí novodobá W předala ty rukavice (když to byla jen její představa). Ale ani to použití té modernější hudby v té "staré" době mi nevadilo. Skvěle se to tam hodilo. Film má jen jednu velkou chybu - Madonnu. Kdyby to nerežírovala Madonna, vsadím se, že ten film je v kinech v TOP10 návštěvnosti. Miluji tu scénu staré W jak tančí umírajícímu E. Soundtrack je perfektní i s třešničkou na dortu - s Madonniným "Masterpiece". ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Podělat zajímavý příběh dokáže jak prostá neschopnost tak přemíra ambicí. U Madonny je to kombinace obojího. Její popová kariéra je odrazem kombinace sebedůvěry, agresivního marketingu a image těžící z minulosti. Stejně jako v popu i ve filmu se snaží Madonna vykrádat co se dá, s tím že ve filmu se orientuje podstaně hůř. Banální story nezakryje ani prolínání dvou příběhů a rádoby poetické dlouhé záběry. Pozoruhodné mi přišlo jen to, jak mizerně jdou Madonně mužské postavy, s minimem porozumění je vykresluje jako machistické hovada nebo schematicky jako naivy. U údajného sexsymbolu své doby zajímavý poznatek. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Původně měl být film do kin uveden už 9. prosince. Nakonec však byla premiéra odložena na 3. únor 2012. Důvodem bylo vystoupení Madonny na Americkém Super Bowlu dva dny po uvedení filmu do kin, což byla velká propagace. (Patw)
  • Název W.E měl být původně pouze pracovním přízviskem. (Patw)

Související novinky

Biografie Madonny byla zrušena

Biografie Madonny byla zrušena

25.01.2023

Životopisný snímek o slavné 64leté zpěvačce Madonně od studia Universal Pictures byl zrušen. Zástupci studia ani tvůrci se k záležitosti nevyjádřili a momentálně to tedy vypadá, že se s projektem… (více)

Madonninu biografii natočí… Madonna

Madonninu biografii natočí… Madonna

16.09.2020

Častou výtkou biografických snímků je, že si jejich tvůrci brali až příliš velkou kreativní volnost, co se týče osobních záležitostí daných osob. To ovšem nehrozí v následujícím hudebním filmu o… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama