Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (140)

goniss 

všechny recenze uživatele

Tak trochu příběh z jiného soudku. Nic mě nechytlo za pačes, nic mě nedonutilo vstanout z gauče, a vím že na tenhle příběh docela zapomenu.. Je to něco jako Hacicho, akorat o dost delsi, o dost zapeklitejsi,ale za to vtipnější. Chyběli mi známější herci, tahle jsem se cítila jako u amaterskeho filmu.. Nesnažilo se to zaujmout a za každou cenu udělat obrovský dojem.. já osobně vím, co zvířata umí a čeho jsou schopná, hodnotím spíš film jako film. Co ale musím pochválit je způsob natáčení, efekty a kameru. Mám zvířátka ráda, ale tohle mě zkrátka úplně nepohltilo. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí hollywoodského remaku Hačika (původně japonského filmu) jsem se tohoto tématicky obdobného filmu trochu děsil. Byl jsem ovšem velice mile překvapen, z Red Doga jsem neměl pocit laciné "ždímačky" emocí, navíc měl příjemný děj okolo a ještě byl dokonce vtipný (aneb pokud se Vám líbil americký Hačikó, Red bude taky; nelíbil se Vám Hačikó, Red dost možná bude). Osobně bych měl jedinou výtku - uvítal bych ukončení už po proslovu o soše (popř. odchodu Reda z baru). Těch několik posledních minut (trochu nucené) hollywoodské "dojímačky" vystřídané přeslazenou tečkou bych už klidně vypustil. I tak to pro mne byl velice příjemný film převyšující mnohé a zpočátku nepříliš sympatického psíka jsem si zcela oblíbil. 85% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prekrásny, dojímavý, šikovne zahraný a ešte lepšie natočený film o jednom výnimočnom psi - o legende. A k tomu ešte citom vybraná, príjemná blues rock hudba. Viac ani nepoviem – pozrite si to! Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vesely,zabavny,vtipny,nadherny,ale aj smutny,tak by sa dal opisat tento film podla skutocnej udalosti,ktory ma zlomil a aj som si poplakal,krasny pribeh uzasneho psika o laske a vernosti k svojmu panovi,kiezby boli ludia naozaj taki dobri ako boli zobrazeni tu,bolo by na svete skvelo...:-) ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne velmi milým překvapením. Kdysi jsem četl rovněž velmi povedenou knižní novelu Rudý pes, kterou napsal Louis de Bernieres a byl jsem velmi zvědavý jak se podaří příběh převést na filmové plátno. A myslím, že se podařilo. Film na mě působil velmi laskavým a podmanivým dojmem. Podařilo se prodat příběh postavený ze střípků životů nejrozmanitějších osob spojených těžařským městečkem na středozápadě Austrálie a jedním rudým psem, který opravdu není vůbec obyčejný. Film je příběhem o přátelsví, věrnosti a velké lásce kde se snoubí komedie s dramatem a vytváří tak perfektní celek, který mě zahřál u srdce. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Kde je těch hvězd víc? Film co vás totálně chytne za srdce a nepustí. Nádherný to příběh. Jeden z hondě mála filmů, který mi bude ještě dlouho ležet v hlavě. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Žeby austrálska odpoveď na Hačika? Snaha o to určite bola a hafan ako taký bol celkom sympatický, ale tá legenda okolo neho bola trošku prepálená. Emočne to potom na japonského akitu samozrejme nemá ani náhodou, ale stále je to bezproblémová pohodovka na večer pred telkou. 6/10 ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

(POZOR po * SPOILER) Příjemný, lehce komediální, dále pak rodinný, dobrodružný, se špetkou dramatu, ale hlavně dojemný kousek, při němž jsem, nejenom já, zase neudržel slzy. Velmi heslovitě: pes je majetkem všech, lidé si na něm kompenzují všelijaké mindráky, kterými trpí v zapadákově, kam se dostali, aby si vydělali něco málo peněz. Red Dog stojí o pozornost všech, postupem času si ale najde páníčka a prožívá s ním krásný život. Nic ale netrvá věčně, a ztrácí svého pána. A tak se jej vydá hledat, na ukrutně dlouhou cestu. Nakonec se vrací zpět domů, (*) kde konečně nachází svého pána a na jeho hrobě stár umírá. No, není to k pláči? Samozřejmě předvídavé, ale prostě psovi neřeknete, že páníček je tady za rohem. Oddaný Red Dog na to musel přijít sám, pašák jeden. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Proč vidím tenhle film a tento příběh až teď? Příběh psa, který jsem snad ani ve snu nečekal. Luxus odvyprávěna životní cesta jednoho němého přítele, který dokázal a pomohl mnoha lidem na příč Austrálií a změnil osudy snad všech lidí co potkal.. Dojemný a zároveň nečekaně vtipný s výbornou hudbou. Pes je a bude nejlepším přítelem člověka!!! Doporučuji nejen pejskařům a páničkům! 9/10 ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

"Určitý druh psa může udělat spoustu dobrého v osamělém městě." Do neveselého života horníků v důlním městečku někde v západním cípu austrálie vstoupí pes, kterého si všichni oblíbí a osamělé místo se díky němu promění v pravou komunitu. Prvních dvacet minut má našlápnuto na jeden z nejlepších feel-good filmů co se dá vidět. Má to tempo, příjemně vtipné a zábavné postavy. Ale potom co sebe film vymáčkne na začátku maximum a přestane být tak vtipný, zbývá jenom průměrná rodinná podivaná, na kterou se zapomene docela rychle. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tyhle psí filmy slabost. Navíc Red Dog je podle skutečný události. Hezkej příběh, vloženej do zábavnýho filmu. Bavilo mě to hrozně. Slzička na konci byla.... 85% ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Úžasný a dojímavý príbeh, ktorý chití za srdce, ale nerobí to spôsobom "Haciko". Film prelínajú vtipné scény, ale aj hlboké myšlienky o vernosti, odvahe a priateľstve. Nikdy ma nedokážu prestať fascinovať snímky o vernosti psa. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Emočně útočné (vyděračské) tak akorát, i když párkrát to bylo na hraně... Tenhle zrzoun sice není plyšový hezoun tak jako Hachiko, ale jednou dvakrát bych si jej pohladil. Během posledního roku jsem viděl dva filmy s hlavním psím hrdinou. Dalších deset let nechci psa ve filmu ani vidět. Nanejvýš v nějakém příběhu z čínské čtvrti... ()

boombang 

všechny recenze uživatele

To psisko (není to myšleno pejorativně) bylo úžasné, ale mne víc zaujala Rachael Taylor - není to nějaká nepřiznaná ségra N. Kidman? Jinak film velmi dobrý a vtipný, ale v závěru už trochu moc tlačí na citovou pilu. Hačikó je o psí chlup lepší. ()

Reklama

Reklama