Reklama

Reklama

Alien vs. Predator: Redemption

(amatérský film)
  • USA AVP Redemption
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
2010, 22 min

Obsahy(1)

Tento krátký amatérský film vznikl pod vedením Alexe A. Popova. Vzniknout měl prý za dva roky s rozpočtem 500 $.
Z predátora, kterého převážejí lidé na lodi, se vyklube zmutovaný vetřelec a pomalu likviduje posádku. Na scénu přichází vyslaný predátorský bojovník. Ten se dostává na loď, aby zlikvidoval všechnu havěť. (beran-ek)

Recenze (91)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Jako pohled na počítačovou hru s atmosférou vcelku dokonalé, ale ten fešák s dredy je ve filmu jako v hlavní roli velice často a veškeré tabu a tajemno kolem predátorů je tím pádem pryč. Kouzlo neznámého a nebezpečného už nefunguje. Jako celovečerní film by to byla už jen parodie a výsměch původních pokračováních. Hodnotím pouze toto dílo jako celek. 70% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Za 500 dolarů hodně muziky. Opravdu klobouk dolů před Popovem, tenhle fan film je jeden z mých nejoblíbenějších, nádhera. Byl jsem přikován k židli a dokonce jsem měl v některých momentech otevřenou držku dokořán, WOW. Takový pocit jsem vůbec nezažil při filmových crossoverech. Takhle se má přistupovat k filmům, s láskou a hlavně snaha. Musím si to pustit ještě jednou, SUPER! ()

Reklama

JoséB. 

všechny recenze uživatele

No,ja dal 5 hvezd...Od tohohle mikrofilmu jsem necekal absolutne nic a dostal jsem cca 21 minut vyborny zabavy.Nevim samozrejme,kdo je Alex Popov,co natocil,kolik je mu let a co ma za sebou.Nicmene,podle stopaze bych si tipnul na studenta a potom klobouk dolu.A nez jsem se na to podival,cetl jsem si tu predchazejici komentare...Musim napsat,ze kritika specialnich efektu mi od vas,pratele,prisla trochu nespravedliva.Vim,ze dneska dokaze udelat na compu slusny efekty kdekdo,ovsem uvedomte si,ze tohle nedelal LucasFilm,nebo ILM...Tohle je/patrne/prace nadsencu...Prima napad,atmosfera,i ta ukradena muzika tam funguje...Cili fakt dobry.Aspon pro me. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek Vetřelců jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít ani tento krátkometrážní film. Sice jsem doposud neviděl celý AVP2 ani žádný díl Predátora, proto nevím, zda to má nějakou spojitost s tímto druhým dílem, tak mi chyběla informace, jak se vůbec k tomu tělu Predátora dostali lidé. Kdyby se mi dostalo této informace, byly lepší grafické efekty a byla první polovina snímku, kdy se nic neděje krapet kratší, pak bych přihodil více hvězd, ale kvůli nízkému rozpočtu to jsou skutečně zasloužené 3 hvězdy (za vyšší rozpočet bych hvězdy ubral). 50% (viděno na vimeo). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Alex Popov se rozhodl natočit snímek, který sice spojuje některé příběhy ze série Vetřelců a Predátorů, ale především je to snímek, který si žije svým vlastním životem. Škoda, že prostředků k natáčení bylo málo a tak je příběh lodi Sulaco " jen " dvacet dva minut dlouhý ( krátký ) a rozdělený na tři části. ..........ČÁST 1 - Lidé z vesmírné lodi Sulaco se dostanou k mrtvole Predátora, ze které se záhy vylíhne Vetřelec. Náš příběh začíná ve slunečním systému Solar v sektoru R-42-D77 o 38 hodin později. Vidíme, jak Predátoří lovec dostává souřadnice vesmírné lodi Sulaco, instrukce o výskytu Vetřelce a jeho přípravu na lov. Je tu k vidění i spousta jeho zbraní a některé ještě ve filmech nebyly použity. Jsou to pro nás novinky. ..........ČÁST 2 - Zde je vidět průnik Predátora do kosmické lodi Sulaco a jeho první kontakt z Vetřelci. Jsou to velice povedené souboje. Do akce se dostane i náš známí Vrhač sítí. ..........ČÁST 3 - Do soubojů se přidá i Vetřelec vylíhnutý z Predátora z první části a na scéně se objevuje i člověk. Predátor mezi tím použije spoustu svých zbraní, mezi nimi je i jakýsi štít na pravé ruce, kterým odráží střely z automatické zbraně. Slovo dostane i Vetřelčí královna, kolem které se pak odehrává finální souboj. ..........REDEMPTION - Predátory si zde zahráli SCOTT LESLIE, SCOTT REED a RYAN SARGENT. Mariňáka číslo 2 si zahrál osobně režisér snímku ALEX POPOV. Uslyšíme tady hudbu ze všech filmů, co byly na toto téma natočeny plus malou perličku - je zde slyšet skladba z filmu Mimic. Uvidíme i spoustu nářadí a věcí z různým příběhů o Vetřelcích i Predátorech. ..........1 - Hudba a vylíhnutí vajíčka z Vetřelce od Ridleye Scotta. ..........2 - V krátkém záběru jsou vidět i žluté obří nakladače, které použila Ellen Ripleyová ve filmu Vetřelci 2. ..........3 - Vetřelci zde nachystají past na Predátora v systému chodeb, podobných ve filmu Vetřelec 3. ..........4 - Je tu laboratoř a líhně vetřelčích " pavouků " podobné těm z filmu Vetřelec : Vzkříšení. ..........5 - Souboj Predátora z Vetřelčí královnou je odkaz na film Vetřelec vs. Predátor 1. ..........6 - A v neposlední řadě je tu i vylíhnutý Predalien, který řádí ve filmu Vetřelci vs. Predátor 2. Toto je sice krátký příběh, ale je neméně impozantní jak jeho předlohy. Zde k nahlédnutí - ČÁST 1 - http://www.youtube.com/watch?v=J0nLUYFc0H4 ČÁST 2 - http://www.youtube.com/watch?v=hPuinM90FAI&feature=related ČÁS 3 - http://www.youtube.com/watch?v=CuAmewvf3wY&feature=related ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Celkový rozpočet filmu byl pouhých 500 amerických dolarů. (AngelusCZ)
  • Cameo mariňáka si zahrál samotný režisér A. Popov. (Epistemolog)

Reklama

Reklama