Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (372)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 14-ti letech se vrací Borat s novým poselstvím. Ačkoliv se může zdát, že to je to samé znovu, film se snaží o určitou hloubku a rozebírá aktuální problémy jak ve světě, tak v Americe. Vrací se do Ameriky, aby odčinil svůj prohřešek a jako dar Miku Pencovi veze svou dceru. Vše ale nejde podle plánu a věci se zkomplikují. Nastává určité rodičovské drama a do toho se přidá koronavirus. Opět jsme svědky spousty bizarních situací, o kterých jejich aktéři vůbec neměli ponětí. Dostaneme se například na sjezd republikánů, bál rádoby aristokratů nebo do zinscenovaného rozhovoru s Rudym Gulianim. Sice už to není takový nářez jako minule, ale stejně to člověka pobaví. "Vložil jste někdy dítě do své dcery?" :D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Borat není zrovna komedií, kde by se člověk smál od začátku do konce, ale Cohen boří hranice a předvádí to, co by nejspíš nikdo jiný si nedovolil a už jen za to štědré hodnocení udělím. Ke konci filmu docházel dech, ale pár scének bylo legendárních. ( Tanec s měsíčky, scéna na toaletě s miminem, či aktuální covid 19 problematika). Líbil se mi i závěrečný zvrat, který byl dosti nečekaný. Příběh****, Akce>Ne, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí*. 7/10. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji ten zhruba půltucet opravdu vtipných a nápaditých gagů a scén, ale jinak je to dost slabota, zvlášť ve srovnání se skvělým prvním Boratem. Konfrontace s "nic netušícími" Američany (kteří jsou tentokrát až překvapivě rezignovaní a nechají si vše líbit) jsou bohužel mdlé, místy působí dojmem umělého inscenování a hlavně z nich trčí zoufalá nutnost nabalit je na podprůměrně režírovanou, křečovitou a bohužel nefunkční zápletku o vztahu otce a dcery. Dokud Cohen provokuje v bizarních kostýmech, tak to ještě ujde, ale jakmile dojde na hraný děj, nebo je na plátně místo něj kdokoli jiný, tak filmu okamžitě padá řetěz. O špičkové satiře může být řeč jen sporadicky, povětšinou jde o relativně standardní komedii s hraničním humorem a spoustou hluchých míst. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Hi, my nama is Borat, my life is nice..., nooottt??? Tešil som sa, nebudem klamať. Prvý Borat je moja srdcová záležitosť, bavím sa na ňom aj po toľkých rokoch. V práci už roky používame nadávku "Azamat" , spomíname a tancujeme na Borat-taneček a veril som, že pribudnú nové hlášky a nezabudnuteľné scénky, no nič moc neprišlo. Úvod je fajn, to je Borat tak ako ho poznáme. Potom však prichádza do Ameriky, kde ho všetci na ulici spoznávajú a preto je nútený maskovať sa. Práve to vidím ako veľký problém, lebo to kúzlo osobnosti, vzhľad, gestá, spôsob komunikácie....to všetko je preč... Scénky neboli nijako originálne, potešil "tanec plodnosti", no ani nie tak tanec ako reakcie smotánky, ktorá toto určite nečakala, ale zvyšok iba jemne vtipný, žiadne váľanie sa po zemi od smiechu nečakajte. Záver znova fajn, aspoň vieme kto ten korona vírus rozniesol po celom svete. Škoda, že to úplne nevyšlo. 60%. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

To množství situací a prostředí zrecyklovaných z jedničky je tak nečekaně obrovské, že si to fakt nelze užít, ještě když z toho tak trčí ta linie s dcerou. Cohen si vybírá ty nejsnadnější a nejočividnější terče rednecků a konspirátorů, z nichž by si dokázal udělat bezpečně mainstreamovou legraci každý americký late night host, ale i ti na něj v konfrontacích kašlou. Celkem trapas. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Jméno filmové partnerky pornografického opičáka, uvedené v úvodu na videokazetě, je „Džejn Gudoll“. Jane Goodall je světově proslulá bioložka, zabývající se výzkumem primátů. (OwlOfThebes)
  • Když se herečka Maria Bakalova (Tutar) doslechla o castingu na hlavní roli v novém hollywoodském filmu a byla následně pozvána na kamerové zkoušky do Londýna, měla prý nejprve obavy, zda se nejedná o obchod s bílým masem, protože celý projekt byl přísně tajný. Dokonce ani její rodiče nevěděli, o čem film bude, dokud neviděli oficiální trailer. (pusheen)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama