Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Návrat do mládí, ten film běžel v kině dva týdny po mé maturitě (bohužel jsem na to neměl s kterou jít, tak jsem to viděl až později), , moderní Popelka a dneska jsem zjistil, že v tom hrál Paul Walker (26let) moc se mi to líbilo - hlavně písnička Kiss me je moje srdcovka - prostě musím dát pět * - nechápu jakto, že jsem doteď nehodnotil....rychle napravuji...90% ()

matthew.d odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nic tak nenasralo, jako tenhle film. Upřímně říkám, že jsem to odsledoval od počítače, kam jsem se odebral po neuvěřitelné scéně "performativního umění". Freddie Prinze jr. (bůhví jak se jeho postava vůbec jmenovala) se v ní umělecky osvobodí tím, že před partou intelektuálů zakope párkrát do hakysáku. Brutal! Od začátku je jasné, jak tahle snůžka scénáristických klišé skončí. Je mi úplně jedno, čehože je tahle flákota adaptací, ale pokud vám je po prvních pěti minutách (možná třech) úplně jasné, jak se bude příběh vyvíjet (včetně peripetií), je záhodno vypnout. Kdyby jen tristní vedení příběhu. Celé je to navíc absolutně fádně nasnímané, vypadá to jako kdyby si scénárista BHčka vzal trip a začal adaptovat nějakou tu Shakespearovu "legrační" komedii. A jedna na závěr: Ať žije hollywoodské klišé, že když chci udělat někoho jako "ošklivé káčátko", dám mu brýle a sepnu mu vlasy. Napadlo už někoho, že kontaktní čočky existují díky filmovému průmyslu? ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Odporný děsný film který už si nikdy nechci zopakovat! Nesnáším Americké filmy o skvělých středoškolácích, kterým záleží na tom, že se stanou královnou maturitního plesu. film byl strašně trapný a nechutný. Jediný důvod že jsem dala jednu hvězdičku a ne odpad, bylo to, že si tam střihl malou roli -mladšího bratra- Kieran Culkin, který je bez ohledu na věk vždy perfektní. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno v době vzniku a prakticky zapomenuto, podruhé náhodně po dvou dekádách - a ano, dokonale mi to připomnělo feeling končících devadesátek, kdy středoškoláci v hollywoodské romantické komedii nepokrytě hulí cigára i během promoce, osoby tmavé pleti hrají v obou genderech pouhé nahazovače hlavním hvězdám, a v roli záporáka a největšího debila vystupuje oplácaný Paul Walker ještě před érou FAST AND FURIOUS ságy. Jinak je ovšem obsazení failové, přestože Freddie i Rachael jsou velmi fajn - bohužel se mi ale do daných rolí (a ani k sobě) moc nehodí. Scénář navíc skřípe i na nikterak ambiciózní žánrové poměry. 55 % a použitelné právě tak jednou za dvacet let ;) ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Jestli nemáte co dělat a chcete jen tak zabít odpoledne, je tahle romantická komedie přesně pro vás. Ve srovnání s filmem 10 důvodů, proč tě nenávidím, který vznikl ve stejném roce a odehrává se ve stejném prostředí, je ovšem znatelně slabší. Potácí se na pomezí dvou a tří hvězd, k těm třem ho přibližuje fakt, že se na film příjemně kouká a Rachel Leigh Cook je opravdu roztomilá. Zápletka je však slabá a předvídatelný děj plný klišé. Na tři hvězdy tedy film nakonec nedosáhl - dávám dvě a půl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 1999 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama