Reklama

Reklama

Jamie vaří rychlovky

(pořad)
  • Velká Británie Jamie's 30 Minute Meals
Reality-TV / Rodinný
Velká Británie, 2010, 20x25 min

Režie:

Martha Delap

Účinkují:

Jamie Oliver
(další profese)

Obsahy(1)

Kuchařská show jednoho z nejznámějších šéfkuchařů bez čepice, sympatického Jamieho Olivera. V této sérii se snaží ukázat, že i za pouhou půlhodinu se dají uvařit vynikající a chutné pokrmy... (oficiální text distributora)

Recenze (29)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak který díl. Je vidět, že Jamie ví, co dělá, a že se pokouší skutečně spoustu věcí si ulehčit a zrychlit, takže tacos, placky apod. už má koupené dopředu z obchodu, rýži kupuje předvařenou, aby byla co nejrychleji, a časem zjistíme další "zjednodušující" vzorce. Oněch dvacet dílů je ale moc - časem se začíná opakovat a jídla už nevynikají originalitou, jde prostě o směs těstovin, omáčky a zeleniny, případně rýže, omáčky a zeleniny, a vše vypadá na jedno brdo. A rovněž přesně, jak píše Košoun - už se zde nemluví o přípravě, už se zde nerozebírá mytí nádobí, a hlavně spousta ingrediencí je hodně exotických a v českých zemích nedosažitelných. A co mě uzemnilo, jak kuchař jeho renomé používá mikrovlnku! ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Prestaňte si už čítať tento komentár a bežte si radšej niečo dobré uvariť. Za čas strávený čítaním by ste si stihli pripraviť chutný burger, urobiť skvelé cestoviny s rajčinovo-mäsovou omáčkou alebo mleté rezne s uhorkovým šalátom. Mnoho receptov sa mi z tohto seriálu veľmi páčilo, a to z viacero dôvodov: jedlo vyzerá byť chutné, zdravé, je urobené rýchlo a jednoducho. Ideálne pre študentov alebo pre mamičky s malými deťmi. Už sa neviem dočkať, ako si zajtra niečo od Jamieho urobím. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Koukám ráda na pořady o vaření, ale Oliver mi vadí. Není mi sympatický. Vaří z potravin, které povětšinou sice znám, ale některé fakt ne... Namachrovaný frajírek a jasně, že vím, že dokázal toho hodně, že se zasadil o lepší stravu ve školních jídelnách a byl v tom úspěšný ... No já jeho pořady vždycky přepnu jinam. ()

XTrader 

všechny recenze uživatele

Dost lidí říká, že je tyhle suroviny problém u nás sehnat, ale to přece není vůbec pravda. V UK je nabídka lepší, to stoprocentně, ale za posledních 10 let se to docela srovnalo a i u nás se dá ledacos koupit. Nedávno si kamarád stěžoval, že viděl super recept, ale kde má sakra shánět hoisin omáčku? No, má ji každý Albert :). Je to o tom vylézt z ulity a dívat se kolem sebe i na jiné věci, než jsem byl zvyklý. Z těch méně dostupných surovin se pak dá skoro vše koupit přes net, já dělám třeba jednu velkou objednávku asijských specialit (mirin, dashi a tak) každých pár měsíců a mám doma vše, co se v normálním obchodě nedá sehnat. Takže to není problém, sehnat se dá cokoli, jen se snažit. Největší přínos ale vidím spíše ve změně pohledu na čas potřebný k vaření. Jsem chlap, takže vařím když chci, ne když musím. A díky jeho pořadům jsem změnil pohled a nemám problém pro ženu uvařit třeba i dobrou večeři, protože se to dá stihnout. Nevařím třeba přesně krok za krokem podle něj, ale beru si inspiraci z principů, kombinací nebo surovin. A nádobí? To jen opláchnu a dám do myčky. Ale uznávám, jsem chlap, takže občas (dobře no, skoro vždycky) na to zapomenu a do myčky to dává moje drahá žena. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale mě se tohle nelíbí. A to je Jamie můj oblíbenec. Ale už to prostě není to, co to bývalo. Není to takové uvolněné, pohodové a nenásilné jako dřív. Přijde mi, že to je jen takový "rychle smontovaný pořad na udržení popularity". Ale vzhledem k tomu, že jsem jediná, tak je chyba pravděpodobně u mě. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama