Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to byť na klasiku FF s otrepaným námetom typu partička kamarátov si vyrazí do prírody pod stany. Cieľ je jasný - ožrať sa a užiť si mravce v zadku. Niektoré scénky dokonca dokázali navodiť príjemnú, mrazivú atmosféru neznámej hrozby, umocnenej tmou a lesom. Mal som preto dobrý pocit. Potom však prišiel koniec a s ním spojená jedna čudesnosť za druhou, proste jeden veľký zmätok, kedy človek nevie kde je sever. Jediné, čo som pochopil bolo, že sa v labákoch niečo vymklo kontrole (asi nejaká nákaza), ale bolo to tak chaotické (aj po technickej stránke), že efekt bol nulový, ba povedal by som, že skôr odpudivý. Celkový dojem tak razom klesol na bod mrazu. 45/100 ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborná ruční kamera a velmi dusná atmosféra, na kterou to zpočátku nevypadá, ale jakmile přijde sami to poznáte (a to na maximum). Tak silné lekačky jsem měl naposled u REC! Poslední projekt před EVIDENCI jsem zhlédl velkou zívačku - Texaský masakr motorovou pilou: Počátek ten jsem zametl pod stůl a pustil jsem se do nečekaně silného snímku a prakticky zadarmo. H. Askins se nesnaží být nuceně strašidelný (Anakonda) a nechce být komerčně viditelný (Saw 3 ,4, 5, 6, 7 ,8...). Doporučuji tenhle snímek, který je neočekáváný a přitom tak silný! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách jsem se začal křižovat a připouštět si, že se budu muset jít vyzpovídat (opět) z marnivosti. Nepůjdu! Stalo se něco málo vídaného - FF v kombinaci s milým překvapením. Že se FFka rozjíždí jak zabrzděnej vlak, to už bývá skoro pravidlem, ale kdyby měly všechny takový nářezový konce, měl bych se jak prase v žitě. Viděno ve dne s doporučením pustit si to v noci, protože věřím, že závěrečná, pomalu půlhodinová noční naháněčka musí být ještě daleko lepší. ;) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Značný amaterizmus je cítiť, ale aj tak musím uznať, že sa jedná o solídnu filmársku prácu. Dokonca si dovolím povedať, že sa jedná o film, ktorý využil 'found footage' základ a posunul ho do takých hraníc, do akých sa to nepodarilo ešte žiadnemu inému filmu (aby však človek pochopil, musí ho vidieť celý). Samozrejme sa nejedná o žiadnu bombu, občas je cítiť priemernosť a nelogickosť, dokonca aj to, čo je na filme prelomové má hneď niekoľko nedostatkov, ale už len tá snaha sa neskutočne cení. Ryan McCoy mal jasnú víziu a od začiatku vedel, čo chce natočiť. Či sa mu to podarilo alebo nie záleží na vás, podľa mňa s menšími výhradami áno, ale musí sa mu nechať, že práve túto jeho "ambicióznu" stránku postráda veľa tvorcov a aj z toho dôvodu sa Evidence vybočuje od ostatných žánrových filmov. Možno nie spriama najlepší, no zato pravdepodobne najoriginálnejší found footage horor, ktorý som videl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer i samotný začátek filmu (dejme tomu dvacet minut) napovídají, že budeme mít tu čest s klasickým poloamatérským found footage hororem, který bude většinu stopáže nudit, v závěreřných pěti minutách dvakrát ukáže příšeru a skončí. Tedy něco, co by s dostatečným odhodláním byl schopný natočit kdokoli. No jenže to naštěstí vůbec není pravda. V druhé polovině totiž Evidence nabere úplně šílený obrátky, běhá se z lokace do lokace, monstra vyskakují takřka odevšad a celé je to velmi atmosférické, lekavé, až šokantní. Tam, kde by dejme tomu takový Atrocious (něco podobně nudného a nezajímavého jsem od filmu čekal) skončil, pokračuje Evidence ještě dobrou půlhodinku, a to fakt v hodně vysokém tempu. Filmu bych mohl vyčítat spoustu věcí (od chování postav, přes ne úplně uvěřitelně civilní herecké výkony, až po to, že ona závěrečná půlhodinka je v podstatě jenom zmatený pobíhání po neuvěřitelným množství lokací, které by člověk v "divočině" nečekal), ale čert to vem, Evidence mě prostě zaskočil úplně nepřipravenýho (Kolik takových žánrových překvapení, která by přišla doslova odnikud, v posledním roce bylo? Ani jedno...) a hororově mě zkrátka výtečně uspokojil. Rozhodně příjemný překvapení. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama