Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quite Interesting je zábavná soutěžní TV show uváděná Stephenem Fryem. Má 1 permanentního soutěžícího (Alan Davies) a další 3 soutěžící převážně z řad komiků. Stephen Fry klade záludné až nesrozumitelné otázky, na které je málo pravděpodobné znát odpověď a soutěžící se na ně snaží co nejvtipněji reagovat. Body se nedostávají jen za správnou, ale hlavně za zajímavou a zábavnou odpověď. Strhávají se za odpověď nesprávnou, nudnou a očividnou. (wendows)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (24)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Hello and welcome, ladies and gentlemen, to QI, the BBC's answer to a question that no one has ever asked." Ne Quite Interesting, ale Totally Interesting. Nejchytřejší, nejpoučtější komediální show a jeden z mála televizních pořadů, kvůli kterému jsem během posledních dvou let byla ochotná sednout na půlhodinku k televizi. QI má totiž všechno. Skvělou chemii mezi účinkujícími, kteří se znají natolik dobře, aby věděli, kam si až mohou dovolit zajít (Stephen: "If God was a woman, sperm would taste of chocolate." Alan: "As you know, it doesn't."). Inteligentní koncept, díky kterému se v každé epizodě dozvíte něco, čím můžete v běžné konverzaci ohromit své přátele. Odvážné producenty, kteří pochopili, že se slova jako fuck, shit a cock dají použít i tak, aniž by působila vulgárně a přízemně. Některé z těch nejlepších britských komiků, kteří jsou schopni využít každé příležitosti, aby rozesmáli publikum a nejlépe i sebe navzájem. A hlavně geniálního moderátora v podání Stephena Frye, který v každé epizodě dokazuje, proč ho Britové bezmezně zbožňují i že ve světě showbyznysu jen stěží najdete inteligentnějšího člověka. "They say of the Acropolis where the Parthenon is..." Závěrečná poznámka: Škoda, že v České republice (a v řadě zemí světa všeobecně) nemá podobná show šanci, protože prostě nenajdeme alespoň deset celebit, které by byly pohotové, vtipné a měly širší všeobecný přehled než 95 % populace (všimněte si, že většina panelistů má titul z Oxfordu nebo Cambridge). ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Úžasný TV pořad plný zajímavých faktů a zábavných hostů - naprosto miluji díl, ve kterém John Session vypráví historku a dokonale při tom napodobuje Alana Rickmana. A ještě nesmím opomenout epickou debatu na téma "Proč holubi neradi chodí do kina?". Zvuky buzzerů jsou také unikátní a Stephen Fry je "božan"! ()

Reklama

vittorrio 

všechny recenze uživatele

Britská show, pri ktorej nikdy nestrávim len stopáž jednej časti. Zábavné, poučné a - áno zábavné! Partička hostí, ktorí sa v podstate točia v ďalších panel shows ako WILTY a 8 out of 10 Cats (a does countdown) sa pozná už tak dobre, že QI je exkluzívnym pohľadom do rozhovorov skvelej partie inteligentných ľudí, ktorí v podstate bavia sami seba a tým aj všetkých okolo. Osobne je mojim obľúbencom v tejto show David Mitchel a jeho angry logic. " Oh no, actually, we're supposed to live until we're 250 but no, we're eating all this poisoning bread and milk all of a sudden, we can barely live past 98" ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky britského humoru povinnost. Objeví se tu kvanta ostrovních komiků, herců, ale třeba i vědců - a na rozdíl od české verze se u jejich odpovědí budete válet smíchy. Navíc se toho i hodně dozvíte. Velká škoda, že u nás se tahle show nevysílá. Pokud umíte opravdu dobře anglicky (mluví se tu hodně rychle a často se používá slang), pak nejnovější epizody můžete vidět na YouTube třeba tady: https://www.youtube.com/user/NickFromFulhamPt2 ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Byly okamžiky, kdy jsem vážně postrádala transkript (rychlost mluvy i slovíčka), ale u tohoto brilantně švihlého pořadu jsem vydržela, protože nešlo jinak. Něco se člověk i dozví a už se mi dvakrát stalo, že jsem smíchy spadla z křesla (o válení po stole, jak tu píše uživatel přede mnou, ani nemluvím). K tomu naprosto skvělý a odzbrojující pan Stephen Fry, kterého si opravdu cením. Fakt to stojí za to. P.S.: zdá se, že se k české verzi nedostanu – nevidím k tomu důvod. ()

Zajímavosti (3)

  • S nabídkou uvádět QI byl první osloven Michael Palin, až po té, co odmítl, byl kontaktován Stephen Fry. (Dreamiest)
  • Serie QI jsou označovány písmenem. První je tedy označena "series A" a všechny témata v první sérii začínají na A (Adam, Astronomie, Atom, atd.), v druhé sérii na B (Bible, Bomba, atd.). Takto se to neustále opakuje. (Poker_Face)

Reklama

Reklama