Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Marja panno může tohle ještě vůbec někdo myslet vážně a necítit se při tom trapně? Aby diváka hned na úvod jakási šilhavá mluvící hlava vehementně ujišťovala, že to co nyní uvidí se skutečně stalo a že budou použity nesestříhané a opravdové záběry a... uááách (zívnutí), nudaaa... Jo, další FF, jak jinak. A oni se přitom ti ducholapci a ducholapka tolik tolik snažili, aby ten jejich filmový exkrement byl kúl a sexy a jánevímcoještě... A za kamerou opět degen, kterému řekli: "A musíš s tím křápem hlavně furt zoomovat a vrtět sem a tam, nestuj na jednom místě ale poskakuj a hejbej se a tak..." a degen tupě přikývne a dělá co se mu poručí... Jo a je to fakt děsivě strašidelný (pro autisty - to byla ironie). Pokud chcete naprosto promrhat ráno/večer/noc a hoďku třicet čumět na nějaký skákající obraz a hýbání se čehosi a na zmatené plkání a pobíhání a křičení atd., tak máte jedinečnou příležitost. Můj vzkaz tvůrcům: Mor a rány egyptský na vás, vy nudná nenápaditá amatérská hovada! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe konečne niečo, čo v oblasti FF príjemne prekvapilo. Úvod bol síce dosť otravný a zdĺhavý, ale po čase sa to rozbehlo a ďalší priebeh mi dokonale vynahradil pomalší rozjazd. Už prvé "stretnutie" s duchom bolo perfektné, to ako niečo zo zadu chytilo tu dievčinu za plece, no na jej mieste by mi riadne hrklo, možno viac ako jej :). Páčilo sa mi, ako atmosféra postupne gradovala a hustla, prostredie schátralej nemocnice veru sklame len zriedka. Vo finále už bola na takej úrovni, že ma mrazilo ešte aj v kostiach. Potom prišlo na časopriestorové uväznenie a to dalo filmu ešte výraznejšiu príchuť desu. V tomto prípade bolo veľkou výhodou, že išlo o FF, tu mi táto forma zapasovala ešte viac ako inde. Veľmi ľahučko a omnoho výraznejšie som si preto uvedomil, v akých problémoch a beznádejnej situácii sa postavy vo filme nachádzajú. A ten koniec, páni, tak niečo príjemne mrazivé som už dávno nevidel. Keby som bol namiesto toho chlapíka v tom tuneli ja a sám, asi by som ošedivel (v lepšom prípade). Tomu, komu sa podarí predstaviť si túto desivú situáciu na vlastnej koži prežije teda riadny des. U mňa maximálna spokojnosť a popravde, nechápem to nízke hodnotenie (možno to chce len trocha viac empatie). Keby nie toho otravného úvodu idem ešte vyššie. 80/100 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte úvodních cca 20 minut a závěrečných cca 25 minut, zbude relativně dlouhá střední část, která dokáže vybudit zimomriavky i u otrkaného hororisty, byť nepřináší nic až tak převratně nového. Bubáci jsou víc tušit, než slyšet či vidět a na5í by se dalo místy krájet i tupým nožem. Banální falšovaná para-dokumentaristika se mění v holý boj o "to be or not to be", konečné skóre ale neprozradím. Užil jsem si to celkem slušně, i když jsem na to koukal za denního světla (kterého byl jinak ve filmu veliký nedostatek). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak ako vždy som sa bála ale zas až tak desivé to nebolo keď som si to tak spätne zhrnula. Ako koniec bol super ten sa mi naozaj páčil (chudák potkan) ale tie pretiahnuté tváre tých ani neviem čo to vlastne bolo sa mi teda jednoznačne nepáčili. Bolo to také divné nestrašidelné a skôr smiešne ako hrôzu naháňajúce. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)

Reklama

Reklama