Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení, nečekal jsem že mě někdy found footage takhle chytne, pravda Paranormal activity je pro mě skvělé osvěžení v duchařinách, ale tohle béčko od kterýho jsem nic nečekal mě parádně prokleplo. Film jsem s pustil v noci a docela jsem chvílemi klepal. Začátek a seznamování s postavama je atmosférická podívaná a vypráví o historii blázince. Těch prvních 40 minut neměly chybu. Pak sice film trošku upadl protože ty duchové jsou strašně nestrašidelní. Tyhle efekty vidím 1000x na youtubu. Ale celé scény předtím mě bavily. Postavy nejsou nijak špatně udělané a působily dobře. Rozhodně překvapení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....Všechno je původní záznam, my jsme to jen sestříhali. Lance Preston se svým týmem hledá duchy a další podivné jevy. Budou osm hodin zavřeni v opuštěné psychiatrické léčebně, kde prý viděli duchy, levitující předměty a slyšeli hysterický smích. Collingwodská léčebna nás už očekává, račte vstoupit. Tohle je votřes, vše bylo v pohodě dokud nezačal vyšilovat ten černoch. Bože, jak já se modlil, aby ho už někdo umlčel. Třeba nějaký duch. Stupidní hloupost. Znáte ten krásný filmový zážitek, kdy hodinu čekáte až se něco stane a když to kurva konečně přijde někdo vypne kameru. Slovo Fuck jsem přestal počítat někde u dvacky. CITÁT - Kurva.......... Pokud vás baví horory, kde se dlouhou dobu nic neděje, a když už by se mělo dít, tak kamera začne zabírat podlahu nebo stěny, protože kameraman je na útěku, místo aby točil to za čím přišel - tak si poslužte. Mě to nebavilo. A může mi někdo říci, proč zase tvůrci tvrdí, že je to autentický materiál a já se na konci filmu dovím, kdo koho hrál. Například toho údajně pravého Lance Prestona hraje nějakej Sean Rogerson. Fuck of (Kurva). Jednu hvězdu za některé záběry, kde bylo něco vidět. Nebudu přece hodnotit zelené stěny psychiatrické léčebny, strop z trubkama nebo šachovnicovou podlahu, že, kurva. Druhá hvězda za "Fuck" ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taká "found footage klasika", čiže: arogantné postavy vydávajúce sa do hrôzostrašného prostredia, ktorému sa smejú, potom čudné zvuky, tiene a ľakačky, potom horor, utekanie tmou a nočnými chodbami, nič nie je vidno, kamera sa trasie, potom padne na zem a záverečné titulky. Každopádne, prostredie bývalej psychiatrie má niečo do seba, je to v podstate absolútne dokonalé prostredie pre horor, či už filmový alebo literárny. Práve silná atmosféra a pár príjemne nepríjemných scén snímku povyšujú na ľahký "kamerový" nadpriemer. Dvojka sa už až tak nevydarila. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek se tak nějako hodil do toho "reality show" žánru. Atmosféra na jedničku, ale totálně zprzněná a nevyužitá, za první půlhodinu co jsou v domě snad ani jedna lekačka...a že jich tam mohlo být klidně 10 a nikdo by se nezlobil. Moje hodnocení by bylo klidně o 2-3* větší, kdyby to neposraly ty dvě trapno lekačky (záblesk a pak držení toho týpka na stropě), ostatní jsou na jedničku, proto nechápu zbytečnost těhle dvou béčkovejch. Další problém mám s koncem. Čekal jsem alespoň nějakej spoiler jak se lidi dostali k těmhle nahrávkám, aby je mohli odvysílat, jak se dostaly na veřejnost? DIVNÝ, ŠPATNÝ. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)

Reklama

Reklama