Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo si odnese křišťálové sošky Českých lvů za rok 2010?  Z jednadvaceti loňských filmů se aspoň jedné nominace dočkalo deset snímků. K favoritům patří se třinácti respektive jedenácti nominacemi filmy Pouta a Občanský průkaz, které se vracejí do temných let normalizace. Ve hře ale zůstávají i divácké hity typu Žen v pokušení a Kajínka. Moderátorem večera je čtyřnásobný držitel výroční filmové ceny, herec, zpěvák a muzikant Jan Budař. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Svěží, originální (v mezích). Budař je sympatický i když je zrovna trapný, což se ale stalo jen párkrát. Když pomineme to, že je Český lev jen plejádou ocenení pro mizerné filmy z mizerné české produkce a že jsou naši akademikové zaujatí pro i proti stejným typům filmů, jako ti oscaroví, tak jsem se bavil. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Proč místo herecké ceny V.Dlouhému neudělat jemu (a třeba L.Smoljakovi) důstojnou střihovou poctu tak, jak to umí Američané i Britové? Promrhaná příležitost. Děkovací proslovy naši tvůrci nezvládají už tradičně (s čestnou výjimkou Z.Svěráka), vesměs tragické byly pak laškovné hovory mezi moderátorem a předávajícím ve stylu Já se tě zeptám na tohle a ono z tebe něco vtipného vypadne (Nevypadne.) Ale celkově to oproti několika minulým ročníkům byl kvalitativní posun. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Já musím přiznat, že jsem přestala Českého lva sledovat ve chvíli, kdy ho začal uvádět Polívka a fušoval do toho i ten otyloň kudrnatej blonďatej. Poněvadž včera bylo na výběr mezi hrůzami jako popelka ze střední a Bond, zvolila jsem tohle. A upřímně, docela jsem se bavila. Budař mi skutečně přišel, že má šmrnc, občas hodil i nějaký vtípek, jen mi trochu překážela vatovka předávání lvů od těch streetrunnerů, což asi bylo schválně... V neposlední řadě, co se výsledků týče, jsem pořádně zklamaná, ale těžko mohu nadávat, když jsem ty toliko oslavovaná Pouta ani M&P (drze bych si ale troufla podle ukázky, která byla vybraná na prezentaci výkonu Bydžovské, říci, že přesně takovou hraje už asi 10 let, pokaždé když hraje v dramatu--->alkoholička, víc než střední léta, náběhy hysterie apod.) ještě neviděla. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Jan Budař odvedl dobrou práci, ale zbavit Lvy té lehce divné vachlerovské image se nedaří a nedaří. Chvil trapného ticha jsme nebyli ušetřeni ani letos, publikum v sále bylo jako obvykle velmi vlažné, a vtip Billyho Crystala z Oscarů (v polovině zahlásil "Máme zpoždění takže Oscara za nejlepší film získává...!") se na Lvech Budařovi prodat nepodařilo... Chdák Audrey, že se za ní tady vydává Iva Fruhlingová (byť jen po telefonu)...:-/ ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení bylo povedené moderování Budařem a hlavně tady vstoupil mezi velikány Zdeněk Svěrák. Oproti letem minulým výrezné zlepšení. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Český film miluju, takže jejich oceňování profíky mě vždycky zajímá. Letos poněkud netradiční forma, tančící Budař a Pastelky byli docela fajn, takže proč ne. Akorát tu Ódry si mohl odpustit, Frílingová nikoho (nebo jen mě?) nezajímá a vtipný to nebylo. Ale jinak jsem spokojená, téměř i s cenami. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický, co předváděl Jan Budař. Co se týče výsledků, tak jsem docela spokojený. Ať se nějaké trapné americké zmanipulované oskary jdou zahrabat. ____ Česko alespoň Ameriku v něčem natírá. ____ ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Oproti trapasům minulých let se jednalo o daleko lépe zvládnuté moderování, akorát jsem tak trochu čekala více vtipu, a pár scén bylo krapet trapných. Přesto za sebe mohu říct, že nelituji, že jsem sobotní večer prožila s Českým lvem, a to po opravdu dlouhé době. Jinak taneční kreace bezvadně zdynamizivaly večer, že utekl, ani jsem nevěděla jak. ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Nehaňte zbytečně, letos to bylo o třídu vyšší než minulé ročníky. Budař byl poměrně dost vtipný a kluci z The Pastels, byli originální a skvěle vyplňovali pauzy mezi předáváním. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Letošní Lvi se odrazili od loňského dna a kupodivu vyskočili výš, než by kdo čekal. Vachler (možná pod tlakem přišedšího spoluscenáristy Najbrta) se umírnil, zvolil jednoduchou a fungující dramaturgii krátkých tanečních vložek na filmovou hudbu a minimum povedených vtipů vložených mezi to (Audrey Tatou, dva lístky do kina). Samozřejmě je vždy někdo, komu to nesedne, ale byla to správná cesta. Večer měl rychlý spád, přizvaní předávající byli poměrně vtipní (zejména Liška, jeho vtip byl vrcholem večera) a nedostalo se tomu, čeho se všichni po loňsku báli. Budař byl skvělou volbou a američtí ocenění by měli zkouknout ultrakrátké a zábavné děkovačky českých umělců (Kačer, Štindl, Špaček). Dokonce, vzhledem k přihlédnutí k mému loňskému hodnocení Lvů a letošnímu hodnocení Oscarů, musím říct, že letos jsme viděli zábavnější Lvi než zlaté plešouny. Jen škoda, že máme tak nechutně konzervativní akademii, která v mnoha kategoriích oceňuje podle nominovaných osobností a ne podle výkonů (Švankmajer, Třeštíková, Fišárek, Dlouhý in memoriam). Aspoň, že hlavní ceny dostala Pouta, už jsem se chvíli bál, že to bude Kuky... ()

Marooned17 

všechny recenze uživatele

Po totální tragédii několika předchozích ročníků návrat k relativně kultivované podívané. Jan Budař působil solidním dojmem a občas se povedly i některé vtípky. Bylo dobře, že tentokrát nebyly vtipy za hranou trapnosti a spíše se vsadilo na jistotu, protože ostrý humor balancující na hraně vkusu si můžou dovolit pouze lidé, co to dokáží kvalitně podat. Za docela tragickou považuji výpravu, kdy bílá stěna s promítanými fleky byla hodně trapná. Tanečníci mě nepřišli jako špatná věc, každý rok bych je ale určitě nepoužíval. Společné taneční vystoupení jejich a Budaře v závěru mi připomnělo vystoupení Hugha Jackmana v úvodu na Oscarech 2009. Byl to záměr? Nemůžu si pomoci, ale i přes to, že to letos dopadlo docela dobře, když pomyslím třeba na výkony Billyho Crystala na Oscarech, tak Český lev má pořád o hodně navíc, a nejde o peníze. ()

D28 

všechny recenze uživatele

"Já chci poděkovat jmenovitě všem, kteří se na pořadu podíleli...."Ale vážne to nebol žiadny trapas, čo sa tak ľahko a tak často pri podobných priamych prenosoch podarí.Honza sa zbytočne nerozkecával,občas vyšiel aj dáky vtípek, tanečníci boli fajn oživenie a páčilo sa mi, že odovzdávači aj príjemcovia levíkov boli dôstojní v prejave i čo sa garderóby týka.Celkom fajn večer vrátane muzikálových úryvkov. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Šlo to. Budař nezklamal a číslo s Liškou - Ježíšem bylo super. Naopak Janžurová působila trapně a vlezle. Tanečníci při podávání sošek spíše překáželi. Průměr průměrů. 52%. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Výborné odovzdávanie Českého leva, od ktorého by si mohli brať príklad aj iné oceňovanie ako napr. Oscary či Golden Globe. V roku 2010 to bolo fakt veľmi podarené, no odvtedy kvalita výrazne klesla. Vtipy boli fakt nečakane podarené a aj moderátori boli celkom milí. Keby boli všetky oceňovanie takéto bol by som veľmi spokojný ... A myslím, že spokojní by sme boli všetci :), 75%. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že docela důstojný, vtipný i originální večer..jen ten Bolek na konci byl asi zase vožralý, že neměl ani tužku ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. Na Lvech je sympatický, že se tvůrci ( v tomto případě Budař) snaží každým rokem přijít s něčím originálním. Což se i letos povedlo. Navíc je tento chlapík velice zábavný, pohotový a umí si k sobě na pódiu přizvat zajímavé herce a né žádný Lojzíky či Frantíky. I se mi líbili ti tanečníci, kteří pěkně podkreslovali celý průběh večera. Horší už to je se samotným udílením cen, páč si myslím, že Občanský průkaz se náramně povedl. Každopádně si co nevidět pustím Pouta, která všem ukázala záda. To sem teda zvědavej... Jo a taky mě potěšilo, že ti naši akademici narozdíl od těch borců z Emeriky ocenili a docenili dokonalý filmový počin - Počátek. ()

Reklama

Reklama