Reklama

Reklama

Áno, šéfe!

(pořad)
Reality-TV
Slovensko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

50 horúcich minút plných dobrých aj zlých jedál, čašníkov i flákačov, kuchynských tajomstiev... Ktorej reštaurácii pomôže legenda medzi šéfkuchármi Jaro Žídek ako prvej? Kto dostane vytúženú nálepku s jednou prípadne viacerými hviezdami? (oficiální text distributora)

Recenze (80)

mira007 

všechny recenze uživatele

Pan Žídek je sympaťák, ale jeho civilnější přístup je v kontrastu s teatrálním Polreichem je hodně kamarádská šou, na kterou si nejprve divák zvyklý na českou verzi musí zvyknout. Po všech dílech si říkám jestli není lepší než Polreich. Zatímco v české verzi jsou většinou vybírány restaurace úplných tragédů ( asi aby byla bžunda ), kterým ve většině případů nepomůžou už žádné rady protože jsou tak zadlužení nebo tupí, tak ve slovenské verzi jsou vybíráni restauratéři, kteří opravdu chtějí něco změnit a taky v drtivé většině následně změní i za cenu celkem velkých investic. Osobní nasazení pana Žídka i mimo vypnuté kamery svědčí o promyšlené a cílené snaze těm lidem opravdu pomoci - klobouk dolů. Pohlreich je jen jeden a udělal toho hodně, ale Žídek mne přesvědčil, že tento typ pořadu může přesáhnout tv formát do reálného života těch restaurací. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Je to vysoce hodnotný, zajímavý, dobře dělaný a užitečný pořad. Když navrch pobaví, není co řešit. Do bezvědomí srovnávat Žídka s Polreichem mi nepřipadá úplně optimální způsob hodnocení pořadu. Já si na sympatickém projevu Jaroslavova Žídka cením, že ukazuje, že to jde i bez vulgarit a stesávání těch, které mají ve své moci (naše národy mají zřejmě slabost pro lidi, kteří mají přebujelé ego).:-) Sic úplně nerozumím tomu, když už Áno, šéfe "nešéfuje" Polreich, proč producenti pořadu neobsadili Slováka. Tím neříkám, že pan Žídek slovenské kuchyni nerozumí nebo ji nedokáže ocenit... Jen by mi to přišlo stylovější a byl bych ušetřen poněkud nemotorného napodobování slovenštiny... (nic ve zlém, lidé s dobrým hudebním sluchem k tomu prý mají více sklony);-)... Ale to je asi tak jediné, co bych Šéfovi slovenské verze vytkl. SK klonu pořadu držím palce stejně jako tomu CZ - aby se mu dařilo bavit a napravovat špatnou gastronomii a ukazovat lidu, že to jde i jinak a že si host restaurace nemusí na talíři všechno nechat líbit:-) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Jaroslav Žídek je sympaťák, trochu nechápu, proč Slováci nemají svého šéfa, proč využívají našeho. Nicméně jeho největší slabinou je to, že je příliš hodný a slušný. Jeho výhodou je, že pojímá restauratérství komplexně, že učí jak nalévat víno, jak prostírat stoly, jak se má chovat obsluha atd. --- Tedy to, co by měl každý vyučený člověk znát! ... Jako pořad je pro mě bohužel průměrný, protože jsem si zvykl na šmrnc, spád, zábavu i napětí, které u nás zajišťuje Pohlreich. ()

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Žídek se snažil jít trošku jinou cestou než Zdeněk Pohlreich a pro mě jakožto fanouška české verze to byla příjemná změna. Obě dvě verze mají něco do sebe. Je hloupost říkat, která je lepší, ale mě bavili obě. Jen mě mrzí že ta slovenská má jen 2 řady. Škoda... Doufám že se nám Jarda ještě někdy vrátí ;) ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí pvých dvoch sérií Slovenského šéfa a prvej série Českého šéfa som prekvapený, z toho tunajšieho hodnotenia. Ja to cítim práve naopak, Židek za 5*, Pohlreich za 3*. V Českej verzii ide čiste len o to, zhovadiť, vynadať, ksichtiť sa pre divákov, aj keď niekedy ani nie je prečo. Srandovné to síce je, ale postrádam v tom nejakú hlbšiu myšlienku. Oproti tomu v Slovenskej verzii je ten šéfik umiernenejší, dokáže za niektoré veci zdrbať, ale za niektoré aj pochváliť, nekritizuje všetko hlava nehlava ako jeho Český kolega. Tu vidím hlbšiu myšlienku v tom, že sa snaží daným reštauráciám naozaj pomôcť, keď niektorému kuchárovi niečo nejde, tak ho za to najprv zdrbe, ale potom mu to ukáže a naučí ho, ako to robiť správne. Hlavne aj vďaka tomu na rozdiel od Pohlreicha, je po Židekovi vidieť aj nejaké výsledky. Pre mňa veľkým plusom je aj nahliadnutie do problémov školských jedální. Jedno je však spoločné v oboch, učia ľudí nežrať sračky, čo je v dnešnej dobe fakt užitočná vec a zvlášť keď sa to podáva s humorom (schválne koľkí z vás by ste sa na to dívali, keby ste sa na tom občas nemohli zasmiať?). Takéto relácie majú oveľa vyššiu hodnotu, ako všetky tie sračky typu Maffstory, panelák, svište, partičky, záhrady a poisťovne dokopy. Viac takýchto programov a HNOJka bude môcť byť opäť JOJkou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • První na pozměněných 5 hvězdiček dosáhla pouze školská jedáleň ZŠ a MŠ Grösslingova - Bratislava z úplně posledního dílu. (DexMASTER094)
  • Jaroslav Žídek několikrát v pořad uvedl, že nenávidí kamery a že mu dělá problém se s nimi v kuchyni sžít. V několika dílech pak opravdu nehraně kameramanům vyhrožuje, ať se mu nepletou do cesty. (DexMASTER094)
  • Jako první na 3 hvězdičky dosáhla restaurace a steak house Chilli v Galantě. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama