Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další z řady "home video" hororů, k nimž jsem celkem vždy skeptický. Našly se i výjimky, jako kultovní BLAIR WITCH nebo hodně slušné PARANORMAL ACTIVITY aj. Jenom škoda, že se z natáčení podobných snímků (které byly z počátku zajímavé pro svojí neotřelost a originalitu) stala soutěž, kdo udělá lepší a zajímavější. Místo, aby to spělo k lepšímu to zákonitě spěje do pěkných sra..k. Podobně dopadlo PARANORMAL ACTIVITY 2, které je oproti jedničce hodně nízko nebo REC 2, které mě taky nechytlo. U THE TUNNEL jsem pochyboval taky, a to hned z počátku. Nezajímavý rozjezd, nepříliš věrohodné projevy herců aj. Nečekal jsem nic extra a po 15 minutách s otázkou "o čem že to je?" (jelikož jsem se neuměl přinutit sledovat obrazovku na 100%), jsem se zařekl, že to dokoukám, i kdyby to měl být odpad! A bohudík se vyplatilo. Střed filmu je pecková klaustrofobní a depresivní záležitost. Cestu čtyř žurnalistů, která se z nevinného a trošku ambiciózního “výletu“ tmavými tunely stává noční můrou, natočil Carlo Ledesma na jedničku. Často jsem se přistihnul, jak žmoulám okraj deky a tajím dech, co se za dalším rohem mihne v obraze. Zatuchlé prostředí starých podzemních chodeb na vás doslova "puší" z obrazovky. Oprýskané chodby a staré místnosti, v kterých přespávali bezdomovci, to všechno na vás natáhne depresivní pařáty. Jen škoda, že je použit systém prolínání dění s výpověďmi, takže dopředu víte, jak to zhruba skončí. Co je ve filmu doslova uklidňující je ta blízkost normálnímu životu tam nahoře, když se objeví mezírka, okénko, kde lze zahlédnout běžný ruch na silnici aj., doslova se vám uleví, stejně jako postavám ve filmu.....než začne opět peklo. Tohle všechno je hodně dobrá další verze "home video" hororu. Nebýt toho nudného úvodu, dal bych čtyři hvězdy! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Naivní jednohubka ve svém žánru nápadně plagující The Blair Witch Project. Napětí zde není zrovna nejnakažlivější, navíc architektonické záměry jsou dost okaté, zkrátka víte, kdy se připravit na na nějaké to "strašidlo". U sebe jsem žádný emoční rozruch nezpozoroval, ale že měli od počátku nepochopitelně pro strach uděláno i hlavní hrdinové, bylo docela matoucí. Celý tento projekt je příliš rutinérský, takže vám ani nemá jak přirůst k srdci. Všechno je "jak má být", 3 kluci + 1 holka, trocha toho novinářského nadšení mixnutého mladickou nerozvážností, která se zákonitě musí vymstít, a nad tím jako doprovod sní vyprázděné pohledy při vzpomínkách těch, kteří přežili. Ale jinak žádná úzkost, pouze nuda a únavné bloudění v tunelu. Horror se tentokrát nekoná. 34% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ukázat hned na počátku filmu, která z postav přežije a která ne, považuju zejména u hororu za praktickou ukázku sebevraždy... Zcela tak odpadá strach o osudy jednotlivých postav a plné kráse se ukáží další nedostatky... Jako nezvládnutá práce s atmosférou, nedostatek financí a s tím spojené mizerné triky a ne zcela využité lokace podzemních tunelů, což ještě podtrhuje zvolená forma zkurvené FF... Po skvělých ohlasech ze zahraničí ve mě převládá spíše zklamání... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama