Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 6

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 20 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hrají:

Robin Wright, Derek Cecil, Cody Fern, Michael Kelly, Greg Kinnear, Diane Lane, Campbell Scott, Athena Karkanis, Jeremy Holm, Chip Zien, Linda Powell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je teď Frank mimo hru, Claire se konečně může realizovat ve funkci historicky první prezidentky. Její odkaz je ale v ohrožení. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (56)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V krátkosti na margo hejtu na šiestu sériu vo svetle udalostí roku 2017 ohľadom Kevina Spaceyho: Áno, viezol som sa v tom čase na vlne škaredých, kritických pohľadov smerujúcich na Netflix po ich rozhodnutí odstrániť hviezdu zo seriálu (z pohľadu mňa ako diváka). Vtedy som však ešte nevidel piatu sériu, nevedel si predstaviť prechod série & úplné prevzatie oprát Robin Wrightovou a očakával odpad (čo aj potvrdzovalo 42% na ČSFD). S ťažkým srdcom však teraz po zhliadnutí musím uznať toho neopodstatnenosť (v rámci tvorby). Dejovo sú udalosti počas prechodu sérií bezproblémovo nadväzujúce a prakticky aj uveriteľné. Tieto boli indikované dávno predtým ako reálna a pravdepodobná výsledná možnosť, rovnako tiež aj postavenie Claire v úrade prezidenta. Aj vo finálnej sérii sa zachováva filmársky profesionalizmus produkcie. Zostal aj hrejivý/chladný kalkul protagonistky realizovaný skvostným výkonom. Faktom však zostáva, že Kevin Spacey proste celej šou vojvodil a až tu a s jeho absenciou si uvedomuješ jeho doslovnú nenahraditeľnosť a tiež oprávnený pocit, že celá šou bola len A LEN o ňom a jeho elektrizujúcom herectve, podtrhnutom brilantným scenárom, ktorý tu však pošiel, Robin prácu moc neuľahčoval a nakoniec ma prinútil súhrnne si povedať – veď táto šestka bola prakticky neskonalá bezradná a absurdná sračka... A to všetko výhradne iba kvôli scenáru. (31.12.2022-1.1.2023) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo to co přijít muselo. Wright to sama neutáhné a scénáristé jí to ani příliš neusnadňují. Spacey chybí a teprve tady si divák uvědomuje, že je to vlastně seriál o jedné jediné osobě a všichni další hrají druhé housle. Prozívaná poslední epizoda, která jako by neměla vůbec nic společného svým naturelem s předchozími, veskrze vynikajícími sériemi. ()

Reklama

FoxMulder

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby Spacey seděl doma a smál se při tom, až se za břicho popadal. #metoo řádí na plné koule, bohužel ale s kontraproduktivním účinkem. Je to jedno velké zklamání, horší finální scénu celého seriálu jsem si snad ani nedokázal představit a mnohem radši bych původně zamýšlenou verzi, ať už byla jakákoliv. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář 6. série je maximální zoufalost a doslova atentát na předchozí fenomenální  jízdu. Děj ani atmosféru se vůbec nepodařilo zachovat. Dlouho jsem váhala, jestli si to pustit a s největší pravděpodobností si zkazit konečný dojem, až jsem to jednoho krásného velikonočního dne udělala a skutečně jsem si ho zkazila. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem doufal v to, že to nebude zase tak špatná série. House of Cards jsem totiž shlédnul až o pár let po ukončení seriálu. Ačkoli nerad přiznávám, že díky jedné postavě má celý seriál smysl, budiž je to tak. Frankovi Underwoodovi se prostě nic nevyrovná. Claireniny monology (i když se fakt snaží) nejsou ani náhodou tak drsné a opravdové jako u něj. Její hlas mě už začínal iritovat. Tuto řadu už vedou jenom Doug, Hammerschmidt a trochu Seth. Hodně jsem se bál na zapomenutí Franka. Naštěstí je tady zmíněn v každém díle několikrát. Příběh by popravdě nemusel být ani špatný, naopak vážně není tak zlý. Některé scény jsou dokonce excelentně natočeny. Taky jsem si všiml, že bylo více zapracováno na hudbě. No a teď zase ty špatné zprávy. Nejhorší na tom celé je ten nechutný feminismus. Tohle vážně posrali. Celou dobu v seriálu všichni žvaní ať je prezidentkou právě Claire, jenomže když se tak stane, tak z ní udělají totální feministickou píču. Už mi to přišlo spíš jako parodie na Bílý dům. Byla tam jedna scénka (mírný spoiler), kde se sejdou doslova samé ženské političky a začnou krásně profesionálně jednat. Pochybuji, že by se takhle reálně na jednom místě dokázaly domluvit ženy bez hádky. Takže pro svlečnu divačku to bude ohromná spokojenost. Největší škoda je ta, že ty závěrečný díly vypadají skoro skvěle. Vážně jsem si říkal „na tomhle se už nedá nic pokazit, aspoň to zakončí uspokojivě, když je to bez Franka o ničem“. No a samozřejmě jsem se hnusně mýlil. Ten úplný konec je neuvěřitelný odpad ve scénáři. Přitom vážně fakt nechápu proč. Mělo to naběhnuto věřte nevěřte dost dobře… 40/100 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Série se natáčela od 18. do 30. října 2017 a od 31. ledna do 25. května 2018. (Varan)

Reklama

Reklama