Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Víděl jsem to snad po 20 letech a fantastický. Písničkový soundtrack jeden z absolutní topky osmdesátkových. Příběh je blboučká pohádka, ale to bylo z téhle doby tak nějak všechno. Jennifer Beals přenádherná. Akorát tedy půlka filmu soft porno a tím teď nemyslím postelový scény, ale veškerý cvičení a montáže vysoce erektivní.  9/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka, co vznikla v době, kdy se dala její sláva vystavět na té nejnesmrtelnější hudbě a pro lásku v nejeden song, co bude navždy s Flashdancem spjat, téhle krátké romanci s notnou příměsí tance odpouštím všechny neduhy, kvůli nimž by s dnešními nároky jako dobrý film absolutně neobstál. Tehdy to musel být fakt hit a What A Feeling já prostě zbožňuju. [viděno na SkyShowtime 5.4.2024] ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v kinech při jeho premiéře viděl snad desetkrát. Dnes můžu v klidu napsat recenzi po včerejším připomenutí bez svejch pubertálních sklonů a potřeb. Film je naivní jako moje hokejová Sparta, když mluví před sezónou už skoro dvacet let o titulu. Hudba je doslova děsivá. Vím že s většinou našeho "chytrýho!!!" národa bych se neshodnul, ale větších odrhovaček už není. Snad tam mohli švihnout i Michala Davida a céčka.  BRRRRRRRRR!!!!!!! Takže v dnešní době už je to ohlodaná klasika a pohádka. Jediný, co v tom filmu stojí za něco, je roztomilá Jennifer Beals. Jinak skoro nic. 40%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)
  • Slavou taneční scénu konkursu předváděly celkem tři různé tanečnice. Marine Jahan dublovala tancování, Sharon Shapiro, známá a úspěšná gymnastka, předváděla skoky vzduchem a Crazy Legs dělala breakdancing. (don corleone)
  • Během prvních dvou týdnů po vydání se prodalo 700 tisíc kopií soundtracku k filmu. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno