Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

nash. 

všechny recenze uživatele

Finálový tanec před zkušební komisí má své kouzlo, svým způsobem se zapsal do dějin žánru a ovlivnil jeho budoucí podobu, ale film jako takový mě ani s odstupem let nijak zvlášť za srdce nevzal. Nepomohly ani osmdesátkové disco hity ani natřásající se hýždě Jennifer Bealsové. Možná kdyby tančila s tou svářečkou.. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Instantní polévkové sny z pytlíku byly vždy specialitou Hollywoodu. Je mi záhadou, proč se tento film stal slavným, když jeho scénář je nepochybně generovaný počítačem. Mimo úvodního vystoupení v baru, který vám zvedne... promiňte... který vás zvedne ze židle, vše běží dle plánu, jak v každém tuctovém harlequinu. Mimochodem: proč se vlastně tyto filmy natáčí? Vždyť se v životě všem ženám splní jejich sny. Tedy alespoň to pořád říkají: Jsem šťastná, jsem šťastná... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hudba je bez debat výtečná a svým způsobem i nadčasová. Děj je ovšem o poznání slabší. V podstatě se jedná opět o tu profláklou romantickou břečku. Chudá dívenka má zdánlivě nesplnitelný sen, avšak nakonec se vše v dobré obrátí, do toho nějaká ta láska, byt v bývalém skladišti, tvrdá ruční práce, chudoba, problémy ve vztahu - jednoduše klasika. Fakt je ovšem ten, že ať je to jak chce nablblé a provařené, má to své kouzlo. Právě díky němu jsem ochoten jaksi prominout převařenou chuť tohoto dílka a nechat se unášet "osmdesátkovým" feelingem, na který jednoduše nedám dopustit. Oscar zasloužený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, a to už od prvních vteřin, skvělá taneční vystoupení, také od první chvíle, a navíc výtečná atmosféra 80. let, která je tady nádherně koncentrovaná. Tohle není film, který by mě okouzlil svým příběhem, i když ten je naivně roztomilý, ale prostě tím, jaké prostředí zachycuje, jakou dobu a s jakými postavami. Jennifer Beals je kouzelná! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dokonalá esence mých milovaných osmdesátek. Taneční, vzhledová, hudební, účesová. Je to prosté, ale chytlavé. Taneční čísla jsou skvělá (mé nejoblíbenější, po hrdinčině tréninku, je punkové vystoupení její kolegyně v klubu), hudba super. A Jennifer Beals...A prosím, moc, moc, moc prosím, ať nějakého debila nenapadne udělat remake. Tak to byla ta delší, umírněnější a slušnější verze komentáře. Ta upřímnější, výstižnější, bez politické korektnosti a kratší je: Když jsem to v roce 1990 viděl poprvé (bylo mi 12 let), tak jsem nad tím pohonil. Když jsem to viděl včera, pohonil bych taky. Mám prostě pro mrštné tmavovlasé svářečky slabost. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)
  • Film je natočený podľa skutočného príbehu tanečnice Maureen Marder. Práva na sfilmovanie svojho života predala za smiešnych 2 300 amerických dolárov. S pokusom získať väčší podiel peňazí pre seba však na súde neuspela. (Raccoon.city)
  • Slavou taneční scénu konkursu předváděly celkem tři různé tanečnice. Marine Jahan dublovala tancování, Sharon Shapiro, známá a úspěšná gymnastka, předváděla skoky vzduchem a Crazy Legs dělala breakdancing. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama