Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Norman was not convicted of murder. He was found not guilty by reasons of insanity, and since he is no longer insane, he has the right to live a normal life like you and I." ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Vreskot 6 neklamal, Psycho II je skutočne underrated! V úvodnej polovici som si hovoril ako veľmi predvídateľné dianie je a že to bude zrejme pekná nuda. Ale chyba lávky. Náznaky toho, že sa dačo neobyčajné deje sa začínajú množiť a podobne sa množia i (ne)čakané vraždy. Prepadáva sa Norman Bates znova do spárov starej mentálnej poruchy? Vďaka veľmi dobrej práci s postavami, fajn hercom na čele s vychudnutým no stále výborným psychoušom Anthony Perkinsom ma dvojka bavila a v mojich očiach možno aj rovnako ako jednotka. Áno, zarytí cinefily budú argumentovať, že jednotka bola technicky (filmársky) kvalitnejšia, má postavenie klasiky, Herrmannov výborný soundtrack, scénu v sprche, záverečný šokujúci plot twist atď, atď. Všetko je to pravda. No Richard Franklin podľa mňa na to, akú ťažkú úlohu mal (naviazať na Hitchcockov masterpiece) sa jej ako mimochodom reálny Hitchcockov učeň chopil veľmi slušne a dokonca viackrát svojmu učiteľovi aj sympaticky vzdal hold (prerobená scéna v sprche 1 ku 1, či prebraný úvod). Záver plný zvratov výborný a jedna z mála hororových dvojok, ktorá rozhodne nerobí originálu hanbu. 80% ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Je nad slunce jasné, že nic jako původní Psycho, už nikdy nevznikne. Aby taky jo, Hitchcock byl jen jeden. Franklin ho kopíruje jak se dá a i když to není ani 1% Hitchovi atmosféry, výsledek není vůbec špatný. Ovšem film vyzdvihuje zejména Anthony Perkins, který od prvního Psycha, ani trochu nepolevil a v neposlední řadě solidní Goldsmithova hudba(bohužel legendární skladatel k původnímu Psychu Bernard Herrmann v době vzniku již nebyl více). Celkem když to shrnu, Psycho II je vedle prvního dílu jen nevylouhovaný čaj, ovšem vedle béčkových hororů 80tých let se nemá za co stydět. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na původní film to samozřejmě nemá ani náhodou, ale i tak je to kupodivu docela solidní film. Zamotanej děj udrží diváka ve střehu, vraždy jsou adekvátně hnusný, závěr mě pobavil a pak se dokonce i ňáká pointa vyskytla. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem viděl o stejných prázdninách jako jedničku a to dokonce přesně týden po jedničce. Jako jedničku i tenhle díl jsem si nahrál, akorát tenhle jsem nahrával rovnou při prvním sledování. Anthony Perkins se tady vrací 23 let po jedničce, kdy ho propustí z ústavu a on se vrací zpátky do svýho domu (a k motelu samozřejmě) Taky se tady vrací Vera Miles jako sestra Marion Crane z prvního dílu, kterou jsem tady neměl vůbec rád, protože to byla hrozná svině. Tenhle díl je točenej hodně jinak než první, ale i tak to má svoje jistý kouzlo. Taky se tenhle díl pokouší být víc slasher a už se moc nezaobývá tou psychologickou stránkou,což ale vůbec nevadí. Co se mi hodně líbí je že Bates celej film vlastně není ten hlavní zmrd a je v podstatě hodnej vyléčenej Norman a všechny vraždy tady páchá jeho opravdická psycho-máti. Lila Loomis a její dcera tady celý film chtějí Normana dostat zpátky do psychárny s tím, že si myslí, že je jeho máti furt živá, do toho jeho pravá máti kosí všechny v okolí, no prostě psycho. A úplně nejlepší scéna je jak mu nakonci konečně přepne a zajebe svojí pravou máti potom co zjistí, že zabíjela ona :D Norman: ,,Vážně si nedáte ten toust?" Máti: ,,Já-" (Otrávená krysím jedem *nebo co to bylo*) BUM, Lopatou po hlavě xD Jo tenhle díl určitě není tak dobrej jako jednička, ale i tak se docela dost povedl. 8/10 ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Do poslední chvíle Vás nechává v napětí, že nevíte, kdo je vrah a v případě Normana, kdo je oběť. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Bez nápadu, bez napětí, s nezajímavou hudbou jindy geniálního Jerryho Goldsmithe, se zajímavou pointou a pár solidníma vraždama. Vykrádaček (nebo odkazů) na první Psycho je hrozně moc, Richard Franklin se některejma záběrama snaží napodobit legendu Hitchcocka, ale celkově je to (pod)průměrnej 80´s Thriller s pár vychytávkama. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Po tolika letech vzniknul druhý díl a musím říci, že vůbec ne špatný. Návrat Normana po tolika letech, pravda o jeho matce a jeho vnitřní boj - prostě skvělé. Povedená dvojka …. A barevná :-) ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavé obete, príliš normálny Perkins, priamočiarý scenár, žiadne napätie,..farba!Všetko čo činilo prvý diel geniálnym a a nadčasovým úplne zmizlo, ale aj tak v porovnaní s inými hororovými dvojkami ešte celkom obstojné. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Zamotaný príbeh plný zvratov dáva prvému filmu nový rozmer. Chudák Norman Bates sa z toho musel zblázniť a vy si musíte dávať pozor, aby ste sa nezbláznili tiež. Perkins je vynikajúci herec. Dokázal to v prvom Psychu i v iných filmoch, ale to jeho/Batesovo "moja mama" je neuveriteľne otravné. Režisér Franklin samozrejme nie je žiaden Hitchcock, no niektorými scénami pekne odkazuje na pôvodný film. Scenár poskytuje zaujímavé a nepredvídateľné momenty. Na konci síce vyrukuje s jednou zásadnou absurditou, no pred záverečnými titulkami z nej pekne vykľučkuje. Psycho 2 môžem odporučiť fanúšikovi prvého filmu- realistovi, ktorý nebude očakávať žiaden kultový opus podobný Hitchcockovmu dielu, ale rád sa opäť stretne s Normanovou chorou mysľou. ()

rounen 

všechny recenze uživatele

u tohoto dílu se mi líbily ty zápletky, kdo vraždil, atd... na jedničku to nemá, ale i tak docela fajn pokračování po 20ti letech... ()

Matli 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti letech (natáčecích i dějových) parádně navazuje na jedničku a drží si i její atmošku, takže odkaz Alfreda je znát. Hlavní hrdina, který byl i v jedničce si zase střihnul hlavní roli a de mu to hodně dobře, ani bych neřekl, že je o 20 let starší. Psycho 2 si stále svoji roli psycha drží, není to žádná nastavovaná kaše, do poslední chvíle člověk neví a pak je to twist za twistem. Spokojenost. 76% ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Tohle už je něco jiného. Půlka filmu se vyvíjí docela dobře, vraždy celkem zajímavé, ale konec byl děs. Navenek úchylně se jevícímu Normanovi jsem fandila, možná by mohl žít jinak, kdyby se mu to madam s cérkou (jedna horší jak druhá) nesnažily pokazit. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

První díl Psycho série fakt miluju jednoznačně 10/10 ale toto pokračování je docela špatné, čekal jsem minimálně nadprůměrný horor ale dostal jsem podprůměrnej horor který je spíše nudný a ani skoro nebuduje atmosféru a napětí což je fakt velká škoda. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela dost nesympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tu je málo, napětí je zde jenom asi 5× za film, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. No za mě sklamání, doufám že psycho 3 a 4 a remake bude lepší než dvojka ale moc v to nedoufám. Za mě Psycho 2 3/10. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý a hlavně tak prapodivně zamotaný, že se z toho točí hlava!! Posledních 10 minut je parádní a poslední záběr na rozsvícený dům s matkou v okně je nejlepší z celýho filmu!! ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Sice už to nemá tu skvělou atmosféru prvního dílu, přece jenom Franklin není Hitchcock. Kdyby to nebylo pokračování, tak bych dal určitě lepší hodnocení. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

"Throwback Thursday #65" - Říkal jsem si, že jakékoliv pokračování legendárního "hororu" od Hitchcocka musí být zbytečná sračka, ale Richard Franklin k dalšímu nášupu vražd kolem Batesova motelu přistoupil svědomitě a leccos odkoukal od Alfreda. Mluvím hlavně o budování napětí, zajímavých twistech. Režie přitlačila i na gore u vražd. Konec už je trochu překombinovaný a poslední scénou Franklin lehce sklouzává do satiry, nicméně scénář se snaží rozvíjet původní příběh Normana Batese a jeho komplikovaný vztah se svou matkou. Anthony Perkins se vyloženě narodil pro roli psychotika s rozdvojenou osobností a dobrý výkon podala i Meg Tilly. Pamatuju si, jak celou sérii někdy před 10 lety dávala Prima Cool a  tam jsem teprve zjistil, že Psycho má kromě jedničky i další díly. Shlédnuto na SkyShowtime. 4* ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

90% REŽIE / Richard Franklin: ***** KAMERA / Dean Cundey: **** SCÉNÁŘ / Tom Holland: ***** HERCI: ***** HUDBA / Jerry Goldsmith: **** ()

Reklama

Reklama