Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma ekoterorismu je v severských zemích mnohem citlivější než u nás. Seveřani mají k přírodě blíž, takže ty následky globalizace, změny klimatu a drancování naší planety mají v přímém přenosu. Díky tématu z oblasti útoků pomocí virů, předběhl Most dobu a je takovým prequelem dnešní coronopaniky. První polovina druhé řady mě i proto moc nebavila. Rádobyvznešenými ideály vedené teroristické činy mi připadají stupidní a filmy o nich, jsou pro mnoho pomatenců návodné. Nicméně poslední epizoda byla natolik intenzivní, že plně ospravedlňuje tu rozvláčnost epizod předchozích. Druhá řada je i přes ten ekosmrádek především příběhem o ztrátách. O osobních obětech, o tom, že někdy dostanete do srdce tolik ran, že vám z něj zůstane jen torzo a rozčarované zjištění, že s tou bolestí vám nikdo nepomůže. Napsat, že poslední díl zůstal otevřený pro třetí řadu, je až úsměvně nedostatečné. Posledních pět minut nadělilo všem fanouškům Sagy a Martina nepodmíněný dvouletý trest v podobě čekání na to, jak to bude dál. Naštěstí jsem s Mostem začal až teď, takže se chystám na další víkendový maraton. ()

crozet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii roste můj obdiv příběhové výstavby daného případu, nad podmanivostí fragmentů scénáře pak vyloženě žasnu (viz hned zkraje: troskotající loď - hora mrtvé a neřízené oceli, která se blíží k Mostu, v podpalubí 7 spoutaných lidí na pokraji agónie, nicméně ke stopovému kontaktu s vyšetřovateli ještě stihne dojít..). Pro "námořnost" této série též vystupuje skvělá práce mistra zvuku. Jinak škoda slabého dirigentského výkonu při nahrávání hudby v této sérii, který je dobře patrný v dané interpretaci jinak jednotného (a jednoduše parádního) soundtracku. Jo a ještě jeden vrtoch aktuára Roubínka: bytost Mete s bonusem svého dabingu ...Ježiši Kriste! CO JE TOHLE ZA ČLOVĚKA? ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět sledujeme to zvláštní propojení a spolupráci dvou naprosto rozdílných detektivních přístupů a povah, Ságy a Martina. Byť se už nejedná o takovou ryzí dokonalost, jako tomu bylo u první série, stále můžeme sledovat ojedinělé krimi, které Vás přinutí pouštět si další a další a další díl..pro mě jen škoda, že ne zcela svou vinou v závěru této série a do 3. vydání vypadá role pro mne takřka nepostradatelného svérázného detektiva Martina...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla o něco lepší v tom smyslu, že už člověk postavy zná a že je docela zvědavý na to, jak se bude jejich osud dál vyvíjet. A popravdě i celkový příběh je docela dobrý a odhalení toho, kdo za všechno může, se mi líbilo něco více než u první série. Nutno ale říct, že už se mi nelíbí to, kam se dostalo finále, i když musím uznat, že to je docela pořádná rána. Skoro škoda, že seriál ještě dál pokračuje. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série neměla chybu. Líbila se mi nepoměrně víc, než série předešlá. Tam byla nerealističnost do očí bijící (za jedinou noc vystavěná zeď v garáži - člověkem nuceným zvládnout ve stejné době desítky dalších zásadních úkonů). Tady je pouze tušená, ale tím, že se na páchání zločinů podílela skupina lidí, ji nemám potřebu hlouběji analyzovat. A na povrch ty možné nedostatky nevypluly. Všechno se řešilo a (téměř) všechno se vyřešilo. Což znamenalo konec a za to jsem v tu chvíli nebyl moc rád, protože se jim ten Most podařilo navést z Malmö přes Kodaň až ke mně do srdce. ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama