Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria umne využila úspech prvej a vytvorila tak dva bezproblémovo spojiteľné celky. U jednotlivých sérií Mostu, ako aj u filmov typu Sedem mám problém, keď si predstavujem koľko času, plánovania, príprav a realizácie si také komplikované zločiny vyžadujú a či je vôbec v ľudských silách to zvládnuť. U druhej série už tento problém bol zreteľnejší,ale Sofia Helin s Kimom Bodniom väčšinu prekryli svojimi kvalitnými hereckými kreáciami. ()

crozet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii roste můj obdiv příběhové výstavby daného případu, nad podmanivostí fragmentů scénáře pak vyloženě žasnu (viz hned zkraje: troskotající loď - hora mrtvé a neřízené oceli, která se blíží k Mostu, v podpalubí 7 spoutaných lidí na pokraji agónie, nicméně ke stopovému kontaktu s vyšetřovateli ještě stihne dojít..). Pro "námořnost" této série též vystupuje skvělá práce mistra zvuku. Jinak škoda slabého dirigentského výkonu při nahrávání hudby v této sérii, který je dobře patrný v dané interpretaci jinak jednotného (a jednoduše parádního) soundtracku. Jo a ještě jeden vrtoch aktuára Roubínka: bytost Mete s bonusem svého dabingu ...Ježiši Kriste! CO JE TOHLE ZA ČLOVĚKA? ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla o něco lepší v tom smyslu, že už člověk postavy zná a že je docela zvědavý na to, jak se bude jejich osud dál vyvíjet. A popravdě i celkový příběh je docela dobrý a odhalení toho, kdo za všechno může, se mi líbilo něco více než u první série. Nutno ale říct, že už se mi nelíbí to, kam se dostalo finále, i když musím uznat, že to je docela pořádná rána. Skoro škoda, že seriál ještě dál pokračuje. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Jako ano, je to skvělý seriál. Druhá série už není tak vygradovaná, ani atmosférická, přesto stále skvělá. Výtka směřuje k neuzavření případu s jeho otevřeným koncem, ale třeba se to ještě v budoucnu dořeší... Ale s Pernille mě fakt naštvali, ta byla moc fajn! Rozhodně lepší, než ta robotická a nehezká blondýna, na kterou jsem si fakt dvě série nezvykl a tím, že potopila Martina to fakt nijak nevylepšila!! Tahle část se moc nepovedla! Že ta androidka sama přiznává, že spáchala zločin (stále nevíme jaký), ale Martina okamžitě potopí, je hnus největší!! Scénáristi to mohli udělat mnohem lépe, protože vyšachovat Martina pro další série, je opravdu moc špatný tah!! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako bychom Martina a Sagu vůbec neopustili. Přitom je to třináct měsíců od tragických událostí z konce první série. Jemu přibyly šediny, jí zůstalo velmi přímé jednání, ač tedy občas položí i nějakou osobnější otázku a dokonce s někým bydlí. „Náš“ most spojující dánské hlavní město Kodaň se švédským přístavním městem Malmö je opět v centru dění, narazí do něj totiž námořní loď. Bez posádky, se spoutanými lidmi v nákladovém prostoru. Švédy i Dány. A s podlomeným zdravím. Vyšetřování se ujme Saga, jelikož ale případ zasahuje do pravomocí sousedního státu, opět se schází s Martinem, kterého stále sžírají démoni minulosti. Ve snaze najít vnitřní klid chodí do vězení navštěvovat vraha svého nejstaršího syna. Když už jsme u soukromí ústředního dua, Saga zjišťuje, že partnerské soužití pro ni není výzvou, ale spíš zátěží. Tvůrci moc dobře vědí, že nestačí kastrol s oschlými zbytky jídla zalít vodou, osolit, převařit a čekat, jak si divák zase pošmákne. Nepošmákne, pokud mu nedají něco navíc. Zase je to solidně zamotané a napínavé. Začíná to s ekoaktivistickou skupinou, končí.. no, nechte se překvapit. Finále je velké. Televizní žánrový klenot. ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno