Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Lekačky ohrané již v předchozích dílech + vesmírná odyssea v obýváku + je to pořád strašně creepy and weird + vymaštěná blonďatá teenka, nerd, dva malí chlapečci a několik postav předurčených ke zkáze + kočka + dílo satanovo. Vhodné maximálně k pobavení skupiny podnapilých delikventů. (Pokud to opravdu musíte vidět, tak doporučuji ve slovenském znění. Čudák Robbie je totiž do pekla nepřekonatelný!) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie som fanúšikom tejto série, no neradím sa ani k jej večným odporcom (kt. po väčšinou síce nevidel ani jeden diel, ale sú „najväčšími znalcami“). Taký rok dozadu po tretej časti, ktorá má výrazne (po veľmi slabej dvojke) prekvapila svojimi nápadmi by som možno bol schopný túto sériu aj obhajovať ... našťastie som sa k tomu ani nestihol dostať a je tu štvrté pokračovanie, ktoré mi myšlienku na tento čin stihlo nadobro vymazať z hlavy. Režisérske duo síce ostalo z PA3 nezmenené, ale PA4 je na tom ešte horšie ako sterilná „dvojka“. Nudných, nezáživných, nenápaditých 90 minút s jednou fungujúcou ľakačkou (ženská vo dvore s vetou „Can I Help You?“), nezmyselným koncom, na ktorý sa čaká 89:45 minút, aby mohol byť useknutý po ultra-hyper-rýchlych 15 sekundách s jedným záberom (a som naozaj zvedavý, či na neho vôbec v pokračovaní nadviažu alebo sa dej „prekvapivo“ presunie zase do iného časového obdobia ako v prípade predošlý Par. aktivít). Je to zdĺhavé, bez atmosféry, bez jediného nápadu – aj ten kinet ostal žalostne nevyužitý, so zbytočnými postavami, a o horore sa tu nedá hovoriť ani zďaleka. Navyše tvorcovia sa snažia až smiešne pôsobiť, že celý ...ehm... príbeh a prepojenie jednotlivých častí majú pevne v rukách a vytvárajú nejakú kvázi mytológiu (minule som im to ešte s prižmúrenými očami uveril), ale len zbytočne skáču zo vzdialenej minulosti (PA3), do blízkej budúcnosti (PA2) až po nastávajúce udalosti u susedov (PA4), a čakajú, že im asi celé dianie okolo paranudných aktivít niekto uverí. Za toto vyhodiť peniaze za kino, tak si ruky odrežem! Nie, proti found-footage nemá nič, ale pre túto sériu to je zatiaľ 2:2 (slušné 1 & 3 VERSUS slabučké 2 & 4). K už pripravovanej päťke sa pravdepodobne opäť prinútim, ale ak bude pokračovať v takomto trende bude to u mňa posledný klinec do rakvy. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

PA4 nám představí tu nejstrašnější entitu s jakou jsme doposavad měli na filmových plátnech tu čest. Je velice tichá a nenápadná. Pro někoho snad ošklivá a děsivá. V pozemském světě však naprosto nepoužitelná, balancuje někde v limbu mezi skutečným a sakrálním světem. Je vychována v zemi vycházejícího slunce. Těžko ji označit mužským nebo ženským rodem, je zmutovaná, říkejme jí: To. Ano, tušíte správně dámy a pánové, piši tady o Toyotě Prius. Nenápadná a tichá, přesto smrtelně nebezpečná. Motor potichounku bzučí, pneumatiky s nízkým valivým odporem nevydávají téměř žádný hluk, její tvary jsou při potenciálním nárazu smrtelné. Dejte si na To bacha, jinými slovy doleva doprava doleva. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl téhle laciné série už jasně ukazuje, kdo je cílovou diváckou skupinou. Mladí (15tiletí) herci nejsou špatní, ale asi si sami dokážete představit obsah jejich dialogů. Ono potom ani není divu, pokud tahkle vypadá typická americká rodina - tata kravaťák, matka bývalá rozkuřovačka, týnejdžrovská dcerka s xichtem anděla, velkej barák, samej počítač, Kinect atd. - že jim přidávájí do každé domácnosti poltergaist, dyť já jim ho taky přeju! Po čtyřech dílech jsem se sice nikam nedostali, ale na druhou stranu, tohle jako samostatný článek působí aspoň trochu kompaktně. Na minulý díl to nemá, ale první a druhý to do kapsy strčí. Lekačky fungují dobře, jinak nic nového. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 50. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Přibližně první dvě minuty filmu, ve kterých je mimo jiné scéna z filmu Paranormal Activity (2007), kdy je proti kameře vymrštěno zakrvácené tělo ženy, byly omylem promítány v kině Cineworld v Nottinghamu, kam několik desítek dětí s rodiči přišlo na film Madagaskar 3 (2012). Kino se návštěvníkům omluvilo, vrátilo jim vstupné a darovalo volné lístky na další promítání. (JoranProvenzano)
  • Filmový kritik Pidde Andersson uviedol, že na premietaní filmu v Malmö pribehol ku plátnu jeden tínedžer a začal doň kopať a kričať, ako veľmi sa mu film nepáčil. (katherine.)

Reklama

Reklama