Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dost by mě zajímalo, co přimělo Clinta Eastwooda k návratu před kamery, právě v tomto filmu. Protože scénář mě přijde dost ojetej. No zdá se, že Robert Lorenz má na Clinta velmi dobrý přesvědčovací páky, na to, že je debutant a že Clint se nenechal už asi 20 let režírovat nikým jiným než sám sebou je to vskutku zajímavý. Jak už jsme zmínil scénář nic moc s tím že bych rád zdůraznil to zejména slůvko nic a opravdu jediný na čem tenhle biják vaří je Clint Eastwood resp. jeho věk vs příběh. Čistě z úcty k monogramu CE dávám tři, protože krom Clinta tenhle film, fakt nemá čím zaujmout i když musím přiznat že se na to docela příjemně koukalo, teda krom Justina, toho fakt nemusím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No průhledný a kýčovitý až běda, ale někdy je to prostě potřeba, kor když je to vytuněné takovými herci. Tááákže Clinta a jeho protivný dědky žeru. Poslední dobou snad už ani nic jinýho nehraje a já jsem rád, že se na to můžu spolehnout. Timberlake je sice jako zpěvák k ničemu, ale hereckýho talentu pobral nůši a jeho projev se mi celkem pravidelně trefuje do nálady. Trojka v závěsu ve složení Goodman-Patrick-Lillard neměla chybu, jen u posledního jména jsem postrádal trošku víc prostoru. No ale hlavně je tu Amy Adams. Tahle holka je z mýho pohledu jedna z nejlepších hollywoodských hereček a pořád nechápu, proč to tamní šupáci nedokážou ocenit. Na konci jsem se po delší době opět debilně culil a to mě ba. 80% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Sypmaťák Clint možno vo svojom poslednom filme, no ako vždy vo veľkom štýle - suchý humor a hlášky, ktoré z jeho pier znejú úplne lahodne. K tomu jednoduchý príbeh, kde rodinné hodnoty prevyšujú aj nad láskou k baseballu. Postavy robia z tohto filmu nadpriemerne dobrý a oddychový film, pretože na to, ako zahrali Justin a Amy, sa veľmi príjemne pozeralo. A Clint je skrátka legenda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na wikipedii se o baseballu mimo jiné píše: "Cílem hry je získat více bodů, než má soupeřící tým."  Což je tak jediný, co o téhle hře vím a chci si zjišťovat.  Nebýt Eastwooda, asi bych do filmu o tomhle sportu vůbec nešel, ale po zhlédnutí musím konstatovat, že o baseballu je Zpátky ve hře docela okrajově. Hlavní náplní je stárnutí a vymetání kostlivců ze skříní ve vztahu otec- dcera a  obyčejné romantické ňuňíkování mezi Adamsovou a Timberlakem. Tady bych rád předeslal, že já Timberlakea vůbec nepoznal!  Já de facto do týhle chvíle totiž nevěděl jak vlastně vypadá. Úplně se stydím. Amy pak naštěstí poznal můj syn, když šel kolem a upozornil mě na ni, čili jsem aspoň vytušil, že bude taky trochu slavná. A je.  Na zážitku z ploché ale snesitelné filmové šablony to ale nic moc nemění. Clint předvedl fajn dědka a Goodman fajn kámoše,  Timberlake smočil, Amy  dospěla a předvídatelný závěr, v němž to podceňovaný vodonoš natře obtloustlé hvězdičce už nic výrazně nekazí. Dvě, ale silný. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že štýlovejší herecký odchod z plátna, ako bolo fenomenálne Gran Torino už Clint snáď ani nemohol mať. Ale vonkoncom sa nesťažujem, že prikývol na ponuku "ešte raz si zahrať". Práve Clintova typická ufrflaná postava je presne to, kvôli čomu sa nepozerám na tú šablónovitosť príbehu, jednoduchosť, až prostoduchosť so záverom z kategórie "maximálne klišé", prípadne mi je jedno, že sa to točí okolo bezbalu, na ktorý z vysoka....ehm..kašlem. Trouble with the Curve je skrátka príjemný, jednoduchý, total old-school film, ktorý nemá žiadne vysoké ambície a nie je to žiadne veľké umenie. Ktovie, či by som to tak vnímal nebyť toho nezničiteľného charizmatického dedka, každopádne u mňa spokojnosť a dobrý pocit. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Fiktivní Swannanoa High Scool se natáčela v Dunwoody, severně od Atlanty. Další zápasy se natáčely v Jasper, kde se městský park stává filmovým Arden High School, a zápas šampionátu byl hrán v Young Harris College, jen pár mil od hranice Severní Karolíny v Severní Georgii. Produkce také točila v prostorech Georgia Tech, a utkání 2. ligy zastoupil Luther Williams Field stadion v Maconu, Georgii. Natáčení začalo v květnu 2012. (Hpatrik)
  • Gus (Clint Eastwood) má po autonehode zranenie pod okom, avšak po krátkom čase nemá na tvári ani škrabanec. (toi-toi)
  • Na začátku filmu je na Guse (Clint Eastwood) záběr z "lednice" a následně záběr z boku, jak lednici zavírá. V tomto záběru je vidět, že se jedná o filmařskou lednici, protože jí viditelně chybí zadní čelo (z lednice jde světlo na stěnu). (Pyron)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama