Reklama

Reklama

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Někde nad Mexickým zálivem se letadlo porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá, než si naposledy pořádně užít života. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Rozkoš v oblacích, nejnovější film Pedra Almodóvara, kterým si po náročnějších dramatech trochu odpočinul, bych rozhodně neviděl tak strašlivě. Prověření herci (Javier Cámara TOP), až na pět minut všichni zavření v letadle, spousta více či méně vtipných vtipů (o ty lepší se starají stevardi a piloti) a ze začátku cameo Antonia Banderase a Penélope Cruz, to může být ve zkratce celý tento spíše oddechový film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rádobyvtipná gay-parade taškařice od uznávaného umelca, ktorý sa po náročnej (a výbornej) dráme Kůže, kterou nosím, potreboval komediálne odreagovať a vyblázniť. Na kokse, prepašovanom na plac v jeho vlastnom zadku. Film, pre ktorý niet trefnejšieho a výstižnejšieho označenia než *sračka*. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak prej je spící druhá třída metafora, ono by možná stačilo ubrat na té teplé upíchané nudě, kde je extrémní úplně všechno a ve které se sice pobaví rejža a štáb, která ale štve i toho diváka, který je naladěn na méně komfortní styl vyprávění. Příště snad radši to drama, pane Almodóvare. 30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar je u mě se svými filmy jako na houpačce. Mám ale pocit, že v tomhle filmu se úplně zapomněl v tom, že nedělá filmy jenom pro sebe, ale i pro diváky. Hned první scéna Penélope s Antoniem nemohla být umělejší. A o to mi je hůř, že to říkám, když mám Penélope a Antonia jinak opravdu moc rád. Škoda. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Almodóvar v této pozoruhodné taškařici uskutečňuje sen a přichází s determinačním filmem subžánru gaysplotation. Rozkoš v oblacích zcela jisté bude pro většinu diváků těžko uchopitelné a zejména hodnotitelné dílo. Přesto se jedná o výtvor, který se natolik vymyká (přestože se s radostí samo škatulkuje) současné tvorbě, že rozhodně stojí za to jej zhlédnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na počátku bylo legendární vystoupení Almodóvarových miláčků, kteří jindy klasicky hrají v jeho filmech nezávisle na sobě, Antonio Banderase a Penélope Cruz. Po té na ně bylo zapomenuto a celé to překvapivě vyvrcholilo v nejteplejší komedii ujíždějící na songu I'm so excited. S něčím takovým problém nemám, zvlášť, pokud to celé končí tak optimisticky, ty můj kapitáne ;) ()

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Pedro, vítej v klubu senilních oplzlých dědků, třeba to zase přejde - s nadějí se těším na další film. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Není slaďoušovina, jako slaďoušovina. Rozkoš v oblacích nabízí křečovitý humor a vyčpělé pózy. Almodóvar udělal jednu zásadní chybu, nenavštívil Modrou ústřici. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nový Almodovarův film Rozkoš v oblacích sice příliš nedrží pohromadě, ale jednotlivé scénky jsou samy o sobě zábavné. Je to však takový úlet, že návštěvu kina doporučuji jen na vlastní nebezpečí. :D Celou dobu jsem se usmíval od ucha k uchu a projekci jsem si užíval. Je to vlastně takový menší sraz Almodovarových dvorních herců. Antonio Banderas, Penelope Cruz, Javier Camarra a ještě k tomu Paz Vega. Je tam boží muzikálové číslo a v neposlední řadě jsou tam samé gay a bisexuální fóry. Trailer tentokrát nelže. 7/10 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Vubec mi nevadi, ze je to "priteplene". Ale ze je to tak debilni film bez jakehokoliv ramce, smyslu, sdeleni. Proste jen par nevtipnych skecu, u kterych na otazku "proc??" nedostanete odpoved. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nečekal, že se Almodóvar ještě někdy vrátí k „obyčejné“ komedii. Uvozovky jsou sice na místě, ale tenhle film opravdu nemá jiné ambice, než diváky pobavit, a daří se mu to celkem slušně. Kadence gagů by sice mohla být vyšší a scénář je opravdu jen sledem nepříliš pevně pospojovaných scének, ale pořád je to dobrá zábava (70%). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná palubní komedie plná absurdních gagů a ironického pomrkávání, stoprocentního i čtyřprocentního nasazení a s rozkošnými úvodními epizodkami v podání Antonia Banderase a Penelope Cruz. Ideální film pro relaxaci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za filmařskou dotaženost (kamera, střih) a jedna za hudební číslo, kterému se zasměje hetero, bi, homo i trans stejně. Almodóvar celý život točí bizarní filmy, ale po téhle nejnovější zkušenosti si moc přeju, aby zůstal u vážných témat. Ani se Banderasovi s Cruz nedivím, že si jen štěkli v úvodu a utekli. Paz Vega vypadala strašně, nepoznal jsem ji, a jako jediné milé pozitivum tak vyhodnocuji přítomnost Blanca Suárez, které to jako jediné fakt slušelo. Trojice stevardů neměla chybu, jen kdyby jim pan Pedro předložil jiný scénář. ()

Reklama

Reklama