Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do úmoru musí Popelka sloužit zlé maceše a její rozmazlené dceři. Jednoho dne potká v lese mladého lovce, který se do ní zamiluje. Popelka ale netuší, že se jedná o prince Viktora, a že mu otec zrovna přikázal pozvat ke dvoru všechny dívky z království, aby si našel nevěstu... Německý film na motivy pohádky bratří Grimmů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jen rok po téhle Popelce kamarádi z velkoněmeckého národa opět dokazují, že pohádky nejsou jejich silnou stránkou. V obou verzích je zlá nevlastní sestra blond, zatímco Popelka se honosí vlasy tmavými. Samo o sobě proč ne, ale v poslední době už se musím zamýšlet, co nám tím chtějí říci (zvláště když představitelka Popelky má podezřele turecky znějící jméno). Ale možná jsem jen paranoidní, což neznamená, že mě nesledujou. Pohádka sama o sobě slabá, i když si hodně půjčuje od Tří oříšků. Chybí zde aspoň trocha atmosféry, chemie mezi Popelkou a princem nulová, špatné dialogy, nic moc herci. A nejhorší byla hudba na bále, to byla teda řachavá bavorská kutálka, už jenom Karl a Egon chyběli. Dvě hvězdy a to jsem ještě hodný. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Holubička rozdávající vlasové ozdoby (já už tak dlouho marně sháním slušnej hřeben do vlasů, že mě to trochu popuzovalo), princ a Popelka vyválení v prasečáku, křečovitý smích Popelky, bylo to takové velmi německé, jenže co chtít u německé pohádky podle bratří Grimmů. Popelka mi připadala jako vcelku rozumná holka až do nářku nad zmáčenými šaty. Vždyť už šla z plesu. Ženská, co ztratí glanc pro trochu vody, by vůbec neměla vylejzat z domu. Výborná ovšem byla urychlená plastika příliš velké ploutve kvůli střevíčku. To si samo o sobě zaslouží jednu hvězdu navrch. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Předělávka Popelky, čekat něco víc určitě nehrozilo. Německá produkce TV filmu na motivy pohádky bratří Grimmů. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Hezká Popelka... myslím teda hlavní herečku :). Jinak průměrná pohádka z německé produkce, na kterou se rozhodně koukat dá, ale nic převratného čekat nemůžete. 2 a půl *. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Popelka mi vždycky přišla z těch klasických pohádek jako nejméně zajímavá. Už naše Popelka mě moc nezaujala a tahle verze je o hodně slabší. Čiší z ní ta odporná německá televizní atmosféra (jak by ale taky ne, vždyť je to TV film) známá z béčkových seriálů z téže destinace. Jediná slušnější scéna je docela morbidní řešení problému příliš velké nohy a příliš malé botky, kterou by ale asi nejmenší dětičky vidět neměly. Mohl by to být trošičku šok. 20% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Perfektní výběr Aylin Tezel do hlavní role... Z té macechy ta arogance tak čišela :D) .. Za useknutí toho prstu a ten pád z kopce s moukou musím dám prostě 2* :D) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Němci zřejmě chtěli mít Popelku hravou. Vyšla jim ale spíš uřvaná, umíněná a mírně panovačná šmudla, která děti seznámí nejenom s tím, proč se říká, že je někdo špinavý jako prase, ale i s počátkem soubojů v blátě. Inspirace našimi "ořechy" je víc než zřejmá, bohužel jim ale tahle Popelka nesahá ani po kotníky. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Proč do role Popelky vybrali tu holčinu, jejíž zuby by se daly využít na překusovaní napájecích kabelů, fakt nepochopím. Ona Libuška je jen jedna. 20% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Němci se pustili do pohádky a navíc ještě do takové klasiky. Výsledek se dal předpokládat. je o nudnou, nákladnou, výpravdou, bez hereckých výkonů umulousanou záležitost. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pěkné exteriéry a nesmírně sympatický ústřední pár v hlavních rolich...a Barbara Auer jako macecha by mohla z fleku nastoupit do sadomaso salonu. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Trend emancipovaných ženských hrdinek měl vždy mou podporu, do pohádek se však nehodí. Popelka zde působí jako spratek, její představitelka navíc není ani vzhledově popelkovský typ. Chválím macechu a kýčovité byť krásné scenerie, jinak je vidět, že si s tím produkce moc práce nedala (Viz například scéna u vodního příkopu, kdy jde Popelčině sestře vidět tetování. Jen pro zamyšlení, v našich filmech je zvykem ho zamaskovat i u komparzistů...) ()

Reklama

Reklama