Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (408)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Rodinka z předměstí, dvě děti (bez psa), jeden dům, pár divných úkazů... Jediný rozdíl oproti miriádám dalších podobně nudných hororů je jenom v tom, že místo poltergaistů a jiných duchů má tenhle ufony. Jak originální! Kdyby se tohle kopírování do nekonečna dělo v jakémkoliv jiném žánru, automaticky by byl film hanoben, jenom u hororů to nějak neplatí, je to skoro to samé, jako kdyby se každý rok natočilo deset nepovedených nápodob kmotra, kde by byl hlavní postavou tu Goran z Jugoslávie, tu Ivan z Ruska a tu zase Hazuka z Hokaidó. Tedy v případě, že by je natáčelo pár průmyslových kamer (inspirace Paranormální aktivitou - opět ta originalita). Tenhle film nevyniká vůbec ničím a má minimum povedených scén. Nuda. Nuda. Nuda, když už podobnou atmosféru mimozemských únosů, tak v podobě Akt-X, které jsou o 4.74 parníku lepší a navíc kratší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon. Vždyť tohle je prostě klišé na klišé. Paranormal Activity s normální kamerou (i když i na ty průmyslové dojde) a trošku větším rozpočtem. V podstatě jakákoliv duchařská historka (protože jen atribut zlého ducha je zaměněn za mimouše), kde si jen odškrtáváte položky v seznamu aktivit - děti něco vidí ve snech, rozházené jídlo z ledničky (Ať žije E.T.-mimozemšťan, a ani tam to Spielberg nepoužil poprvé. Holt asi Amíci jsou na ledničku hodně fixovaní.), že se ztratí fotky, je ale pravda originální. Rodiče mají každý jinou teorii, je tu policajt, co vše bagatelizuje, doktoři zkoumají děti, po hodině přijde "vymítač"... Nic, co by překvapilo nebo se odvíjelo, aby překvapilo. Lekačky tu sice jsou, ale taky vykradené (třeba z filmu Ptáci). Nejnapínavějších je v podstatě jen posledních deset minut. První milostné vzplanutí staršího syna je zde taky jen pro středostavovskou ozdobu. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart. Milovaný a zatracovaný to režisér hneď od prevého filmu. Milovaný asi len mnou (i keď len látkami aké si vyberá), zatracovaný skoro všetkými ostatnými. V závere Priesta sa však predviedol veľmi slušnou akciou. Pri Dark Skies si zo žánru však akciu musel vyškrtnúť a tak som bol veľmi zvedavý čo predvedie. A ide mu to aj bez nej. Poctivo buduje atmosféru a snímok pôsobí oveľa komplexnejšie ako jeho predchádzajúce projekty. Stále to však nie je film na ktorý by sa oplatilo ísť do kina. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama