Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

EagleSK odpad!

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu len v kratkosti: viem sa vcitit do katastrofickych filmov, ako napr. Cloverfield, Sklenene peklo, ba dokonca aj Titanic. Tento film mi vsak absolutne nesadol a ked som videl na konci Sochu slobody a mnozstvo americkych vlajok, bolo rozhodnute. Kto si chce pozriet cely film San Andreas zhrnuty do 30 sekund, nech si pozrie uvod Terminatora Genisys :-) ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy sa nezaobídu bez riešenia rodinných vzťahov, ktoré dominujú aj v tomto snímku. Určite je správne, ak sa vzťahy rodičov vďaka katastrofe napravia, najmä ak už stoja pred rozvodom. Tento film je o najväčšom zemetrasení v histórii ľudstva, no filmu dominujú vzťahy hlavných hrdinov a tie zatienili aj hrôzu zemetrasenia. Film obsahuje zaujímavo natočené scény zemetrasenia, kvôli ktorým sa oplatí film vidieť. Rozhodne je to dobrý film pre obyvateľov L.A. a San Franciska a okolia, pretože keď príde k takémuto zemetraseniu, takto z blízka, a v tak dobrom uhle, ho už neuvidia. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Jsou klišé bez kterých to zřejmě nejde a zde jsou jich stovky.Jednoduchý příběh rozmáznutý na dvě hodiny.Lidi lezou přesně tam kam nemají a domy se lámou tak jak je třeba.vizuálu ale není co vytknout a nebýt primitivních dialogů,sahalo to výš. ()

Edge_666 

všechny recenze uživatele

Málem jsem dal tři hvězdy, ale ... Na začátku jsem prohlásil, že to skončí rozvinutou americkou vlajkou a ono fakt. Tím bylo klišé dovršeno. Ty dvě hvězdy jsou za skvělé efekty. ()

serbero 

všechny recenze uživatele

Perfektne urobené efekty a ... nič viac. Herecké výkony mizerné, dosť nudný filmy spestrením sú len tie tri herečky čo tam akože hrajú ( matka, dcéra a redaktorka ), no skôr sú tam len aby triasli kozami, keď sa niekam ponáhľajú. 2* kvôli efektom ()

LarisaDavid 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale ani nie super. Taký stred. Od prvého momentu ma upútala hudba, tá bola úžasná. Ani PC deštrukcia nebola zlá (ale niekde to naozaj videlo, že je to PC), ale niektoré scény...no...odrazu neplatí gravitácia na ľudí, iba na hasiaci prístroj??? Takéto malé veľké chyby...samozrejme, nesmie chýbať vlajka (aj keď, máti mi vravela, že keď bola v USA, tak tam mali normálne ovešané domy, nie len obecné úrady ako u nás - to je vlastenectvo(!)). P.S. pre "Daniela" - Karma je sviňa... ()

limalama 

všechny recenze uživatele

Ale tak aj jooo. Prostě klasika, celý svět se hroutí a The Rock zachraňuje co se dá, hlavně svoji rodinu. Všechno končí šťastně a přesně podle amerických pravidel, kdy The Rock zahláškuje, že se celé město postaví odznova. Efekty parádní děj předvídatelný, nic coby překvapilo, tak 55% ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

A toto že nerobil Emmerich? neverím. Scéna za scénou plná otrepanosti a milión krát videného, strašná nuda. Scenár s logikou nemá absolútne nič spoločné, celá stopáž je len prehliadka nezaujímavých digitálnych trikov z ktorých dnes na zadok nik (dúfam) nepadne. Navyše sú vo filme tak absurdne scénky (čln vs tsunami..WTF!?) že takéto tuposti dokonca nemá v tých svojich sračkách ani Roland. Hrozný film.. jedna hviezda za Alex, ktorá sa mi to tohto typu filmu vôbec nehodí, ale bola jediný dôvod prečo som pri tom trpel skoro dve hodiny. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Pár drobných otřesů, malá sprška a pár kamínků ve vodě. To by člověk neřekl, že kvůli tomu budou lidé vyvádět, jako by jim šlo o život. Přitom je to obyčejnej rodinej výlet do rušného velkoměsta, kde se neděje nic jiného, než co jste viděli už kdekoli jinde. Testosteronový táta Rock, sexy dcera Alexandra Daddario a pár dalších, ne příliš podstatných a zajímavých postav, u kterých bych se klidně smířil i s tím, že někde zařvou (a někteří opravdu zařvou). Ovšem ani Rock a ani kompletní destrukce San Francisca nezmění holý fakt, že ve filmu nejde o nic jiného, než že odvážný táta jde zachránit své dítě (podobnost s Dnem po té je čistě náhodná). CGI není co vytknout. Film sliboval zkázu a tu také dodržel ve stylu Dne po té, nebo 2012. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Silně přetažený americký šablonovitý, digitální patos, který chvílemi překročil hranice parodie. Zvlášť závěr byl vyvedený. Člověk se musí ptát zda tohle myslí amici skutečně vážně. ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky za vizuálne spracovanie. Nezaujímavý dej bez obratov, hlúpe dialógy a americká vlajka na záver cez pol obrazovky :( ()

Aresko123 odpad!

všechny recenze uživatele

Film plny velkolepych trikov, padajúcich mrakodrapov a prepadajucej sa zeme.... A? Hmmm tot vše.... Inak uplne hlupy pribeh o tom ako jeden zachranar UKRADNE zachranarsku helikopteru (ktorou mohlo byt v pripade tejto katastrofy zachranenych kopec ludi) a sebecky odchadza ( aj ked je v sluzbe) zachranit svoju zenu a svoju dceru. Po cely film sa nezaujima uplne o nikoho, je sebecky a stara sa len o svoju zenu a dceru. Uplne absentuje jeho zodpovednost ako profesionálneho zachranara. Inak hned po tom ako by skoncilo cele toto zemetrasenie by musel ist hlavny hrdina rovnou cestou do basy za ohrozenie zivota iných, vratane neposkytnutia pomoci a ukradnutia záchranárskej techniky urcenej pre nas vsetkych. Komicky pri tom vsetkom vyznievali doktori, hasici a policajti ktori boli rovnako v sluzbe a pomahali inym ludom. Keby sa tak vsetci boli zobrali domov za svojimi rodinami, kto by potom zachranoval OSTATNYCH ???? ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

Pekne sa na to pozerá, keď ten domček z karát padá. Ale nesúhlasím s Dueinom, že to stojí zato budovať znova. Treba ísť ďalej. ()

hdraf 

všechny recenze uživatele

70%. Triky jsou úžasné a pokud člověk dokáže vypnout mozek na dvě hodiny, tak odpustí ty nesmysly, kde kličkují s člunem mezi padající mrakodrapy a kontejnery z lodě, vyjedou obří vlnu apod. ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama