Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (249)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě perfektní, protože na první pohled vypadá všechno tak jak má, aby to byla kriminálka par excellence. Líbivé covery, hvězdná sestava v atypických rolích (Ejiofor, Winslet), známý režisér kruťáren za kamerou. Jenomže ono to nakonec jenom tak vypadá. Protože tenhle heist příběh ala The Town je jen hlavolam kdo přežije nejdéle. Jelikož žádnou hmatatelnější zápletku to nenabízí a když, tak je trestuhodně rychle ukončená. A sledovat 115 minut mafiány, feťáky, nácky, pokérované mexikánce apod. kdo komu ubalí dřív -- ano, jako syrová sonda do kriminální lůzy obyvatelstva velkého města USA proč ne, kór když k tomu hraje démon Atticus Ross a tou rozostřenou těkavou kamerou máte pocit, že tam asistoval mistr Ayer. Jenomže scénáristicky je to úplně o hovně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená velice nedoceněná gangsterka s naprosto vynikajícím úvodem, precizně zvládnutými všemi akčními scénami a trošku unaveným prostředkem. Ejiofora jsem skoro nepoznal..8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Několik herců, kteří se do svých rolí zatraceně hodí (Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson) a téma, které už tu bylo mnohokrát, ale tentokrát mnohé své předobrazy ani zdaleka nedostihlo. To, že se ve snímku objevuje skoro tucet známých jmen, neznamená, že to bude fungovat. Protože mnohdy ani nemají co hrát. Přitom režisér John Hillcoat pokaždé (Cesta, Země bez zákona) příjemně navnadil, ale do úspěšného finiše svá dítka nedotáhl. Dobře se na to dívá, ale žádný přesah nebo ambice to prostě nemá. Když už tvrdá podívaná, tak jen v jednotlivých scénách, než v celkem čitelném, nevzrušivém a neobjevném celkovém vyznění. Škoda. Těšil jsem se dost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Učebnicový případ do ztracena vyšumělého thrilleru plného černobílých a trestuhodně nerozvinutých postav, který musel na papíře vypadat strašně svěže, nápaditě a dohromady prostě ukrutně zajímavě. No, a teď to ještě nějak adekvátně zrežírovat, žejo. Hillcoat si vybírá svou slabší chvilku, dokonalé akční scény holt ještě strhující policejní gangsterku nedělají. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno když to vezmu kolem a kolem, tak docela nuda. Neberu tomu filmu, že se snaží působit drsně a autenticky, ale ta rozvleklost děje postupně diváka otupuje a ubírá mu na pozornosti navíc se nelze zbavit dojmu, že zatím co některé scény jsou tu navíc nebo jsou uměle natahované a úplně zbytečné, tak i při té větší délce jsou postavy jenom hrubě načrtnuté a nemají možnost zaujmout. Je mi líto, ale je to tak.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně atraktivní téma z prostředí špinavých poldů. Ne všichni hrdinové se dožijí závěrečných titulků. Není třeba z herecké sestavy někoho zvláště vypichovat. Filmy Johna Hillcoata rozhodně můžu a velmi si u něj cením že se příště vrhne zase třeba do něčeho jiného. Zdejší nízké hodnocení je pro mě poměrně veliké překvapení. Možná by si film u mnohých zasloužil případně druhou šanci. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taký špinavý, drsný krimi / thriller, kde sa objavia skorumpovaní fízlovia, mafia, drogové gangy a vôbec rad odpudivých ľudí. Klobúk dole ako v tomto film pôsobia reálne a vierohodne. Kto máte radi drsnú prehliadku, tak jasná voľba. Temná atmosféra, nervózna a výborná hudba, dobre natočená akcia, škoda že občas film málinko vypadne z tempa, ale aj tak odporúčam. Podarená krimi, zo začiatku to vyzerá ako bomba s lúpežou na začiatku a potom väčšinou napätie a je to drsnejšie, napínavejšie a nepredvídateľné. Nechýbajú ani drsné strieľačky, s hereckými výkonmi spokojnosť. Podarené krimi, dobrý dej mal spád, dostatok akčných scén, napätie - všetko čo k tomu patrí. Za mňa 100 bodov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie, nečkal som moc, ale ani zas tak málo. Hillcoat nám naservíroval skvelú Zem bez zákona a od žánru sa ani tento krát moc neodtrhol, no bohužiaľ tento krát nemal po ruke dobrý scenár. Triple 9 je tak prepchatý hviezdnymi menami, že len polhodinu kým začne film, nám predstavujú kto tam hraje. Známe xsichty síce potešia, ale polka z nich vám len preletí cez oči a nič, skutočne nič neponúknu a ani ničím moc nie sú zaujímavé. Taký Norman Redus keby nevyzeral podobne ako vo Walking Dead ani neviem, že tu hraje. Aarona Paula keby nezabrali poriadne do xsichtu, tak cez tie vlasy ani neviem, že je to on. Tiež som nosil dlhé vlasy, ale tak debilne som ich nikdy nenosil, aby ma ľudia nespoznali. Chiwetel Ejiofor a Anthony Mackie sa mi občas plietli kedže hrali skoro to isté a ešte sú aj rovnako opálený, ale kvôli fúzom, ktoré Anthony nosil v Captain America som ho nakoniec spoznal. Výnimku tvorí Casey Affleck, ktorý asi jediný mal čo ponúknuť a Woody Harrelson, ktorý vyzerá sto rokov rovnako a ešte ďalších sto bude. A výnimku taktiež tvoria dámy. Gal Gadot som spoznal len podla jej sexi dlhých nôh, kedže moc priestoru nedostavala. Teresa Palmer je tu v toľkých záberoch že to spočítate na jednej ruke, ale jej tvárička mi neunikla. No a moja obľúbená Kate Winslet sa premenila na sexi milfku a podla výstrihu som hneď vedel, že je to ona. Ale aj keby nemala taký ... aách výstrek, pardon výstrih, tak by som ju zbadal, kedže ešte ona tento bordel zachraňovala. Veru je to bieda, o to väčšia, že som sa fakt tešil na tento film. Príbeh a postavy nula bodov a s tým ani snaživá Hillcotová atmosféra alebo napätie nič nespraví. 55% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení a pár dobrých akčních scén - bohužel dobrý film neudělají. Důležitý je scénář a tam to skřípalo. Už jen to, že na kód 999 pošlou všechny policejní stanice v dosahu k postřelenému poldovi vše co má kola, hvězdu a houkačku bez ponechání záloh jak blbci je zvláštní.... To se pak nelze divit zločincům co toto vědí, že někde odkráglují policajta a na druhé straně města v klidu vyberou banku nebo archív federálů... V jedné z rolí se zase blýskl Woody Harrelson a je to už druhá role tvrdého poldy, ve které jsem jej za poslední dobu viděl. A nevadí mi to ani za mák. Tyhle role mu sedí víc než cokoliv jiného. Od filmu jsem i přes místní hodnocení očekával více, bohužel zůstalo jen u očekávání a tak jej hodnotím jako průměr. Tři bombičky s růžovým barvivem. * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zklamání ve vztahu k obsazení a režisérovi je značné. Vše jde na vrub především Matta Cooka, jehož scénář je chaotický a postavy vyloženě chovající se bezpohnutkově. Highlightem filmu je scéna čistění baráku, která poukazuje na zručnost Johna Hillcoata, a kterého je mně tak líto, že sem trojku z lítosti dám. Škoda tohoto. 55% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hillcoatovi tu chybí to hlavní, v čem dřív vynikal - Caveova atmosféra a jeho hloubka příběhu. Bez něj je z něj jen trochu rozháranější Ayer - což není úplně špatně, ale už ukázal že má na víc. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Asi několik dní možná týdnu se mi do toho moc nechtělo, protože jsem nějak tušil, že to nebude mega pecka, i když obsah vypadal zajímavě, protože filmy tohoto typu mám celkem rád. I když zde hraje celkem dost zajímavých herců, ani jednomu jsem nefandil a bylo mi to tak nějak šumák kdo, kde a jak chcípne. Příběh celkem ujde, konec kde všichni chcípají jeden po druhém - nic originálního. Akční scény tu nějaké jsou, ale už teď se mi ztrácejí z paměti. 5/10 . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat nevyužil potenciál svoj, scenára ani hereckého obsadenia. A osobne si myslím, že ani z prostredia a geniusu loci Atlanty. Tu sa síce architekt činil tým, že nás zavádzal na tie najhnusnejšie miesta v meste, ale bohvieakú atmosféru tým film nezískal. Skôr je celý taký šedý a tmavý. Relatívne sa mi páči politická nekorektnosť scenára, kde mladý biely policajt je snáď jedinou kladnou postavou (plus jeden starší biely policajt) a afroameričania, ruská židovská mafia a hispánci sú podľa tvorcov proste len čisté zlo a urobili z Atlanty brutálne špinavú riť. Nakoniec je ale asi aj táto prvoplánová typológia len odrazom faktu, že potetovaný hispánec vyzerá ako zločinec cool a nebezpečne. Český dabing Winsletky, snažiaci sa o ruský prízvuk, je neuveriteľne rušivý a ak môžete, zožente si pôvodnú verziu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Parádní krimi, kterých dneska vzniká asi tolik, co dobrých hororů. Triple 9 je perfektní, syrová a po staru natočená krimi ve stylu Nelítostného souboje, která těžce doplácí na dobu, ve který byla natočená. Film, který by před šestnácti lety měl osmdesát procent a ohlasy typu "best film ever", nemá hold dneska na víc, než dvě hvězdy. Kde málo CGI, kde nedostatek barviček, tam čecháčka pusto - už aby přiletěli další Avengers! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa je "Triple 9" ukážka toho, ako vyzerá absolútna salva nudy, pričom trailer sľuboval niečo úplne iné. Prial by som si vo filme viac akcie, viac napätia, viac thrilleru a menej všetkého toho obkecávania a vysvetľovania a smerovania k pointe filmu, ktorá je vlastne až záverečná tretina. Výsledkom sa človek dopracuje k tomuto. A pre mňa to skutočne nefunguje. Pretože filmu chýba akákoľvek dynamika. Je to monotónne, nudné, plytké a veľmi nezaujímavé sledovať. Myslím si však, že prvých 20 minút je výborných a rovnako aj v závere je pár solídnejších momentov. Ale po prvých dvadsiatich minútach je tu minimálne hodina obrovskej nudy. Plus ma rovnako na filme štve, že Norman Reedus tu má žalostne malú rolu. A všetky postavy, ktoré by mohli byť zaujímavé sú na tom podobne. Nemôžem film odporúčať, lebo podľa mňa jeho dobré momenty nie sú dostatočne silné na to, aby stál celý film za to. Úprimne, radšej ho preskočte. Hodnotenie: C- ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Utrpení tuhle nudu dokoukat. Nezáživný děj, nudné postavy a dialogy a to to ze začátku vypadalo tak slibně. Skutek utek.. a řeknete mi, kdo kurva žvejká žvejkačku, když pije pivo? WTF_ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mann, Ayer, Carnahan, Fuqua... mená ktoré zanechali výraznú pečať na dnešnej podobe kriminálnej akčnej drámy. A teraz sa k nim pokúsil pridať Hillcoat. A rozbalil to v pekne našliapanom štýle, miestami to malo grády takmer ako SICARIO. Výborná hra s postavami a sympatiami. Tento druh filmov je dosť zviazaný pravidlami žánra, takže ťažko hodnotiť originalitu scenára, ale príbeh je rozhodne rozprávaný zaujímavo a ak sa vám páčilo napr. MESTO, mohli by ste zažiť podobné uspokojenie aj teraz... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat jakoby se inspiroval Davidem Ayerem a natočil si svou vlastní drsnou kriminálku s policejního prostředí. Tentokrát z prostředí značně zkorumpovaného a po všech směrech shnilého. Hillcoat umí pracovat s vykreslením charakterů i drsným prostředím, (jak dokázal v Zemi bez zákona) ale tentokrát mu nějak ujela ruka. Má k ruce spoustu skvělých herců, často v neobvyklých rolích, dokáže vykreslit skvělou atmosféru i napínavé scény, ale jako celek se film spíše nepovedl a pokud jste mu přeci jen dávali nějakou naději, konečná třetina, (která měla být pomyslným vrcholem) vám jí vezme. Nečekejte to co ukazoval výborný trailer a film vás nezhnusí, ale rozhodně ani nenadchne a vlastně ani moc nepobaví. ()

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama