Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

jasanka 

všechny recenze uživatele

Nadšení lidí ze svého okolí bohužel sdílet nemůžu. Jedna hvězdička za vizuální stránku. Další prvky, které mají být kladem filmu (rychlost, styl vyprávění, více rovin), mi vyloženě vadily. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Pohádkové zpracování příběhu kdysi slavného hotelu Budapešť a jeho personálu, jež přináší vskutku neobyčejný a jinde neviděný zážitek. A to jak po stránce hereckého obsazení od Nortona, přes Brodyho po Dafoa v spektakulózních minirolích, tak po stránce scénáristické a režijní. Pohádka pro dospělé nepopsatelných rysů. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson a jeho hravý, humorný, laskavý, ztřeštěný, absurdní svět. Vyprávění retrospektivy v retrospektivě retrospektivy je vlastně také víc než originální nápad. Jeden z tisíce originálních nápadů, které v tomto stejně jako v ostatních snímcích Wese Andersona můžeme vidět. ()

Indian88 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce je to masterpiece, navíc originálně vtipný, výborně zahraný a skvěle natočený film. Příběh možná žádná pecka, ale u tohodle kousku jsem se spíš díval než poslouchal. ()

Wild_man 

všechny recenze uživatele

Tento film se hrne jako nezadržitelný vlak. I přes velmi svérázný styl humoru, někdo by řekl až ulýtlý, se film stále drží dějové linky. Ideální pro filmový večer s přáteli. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Typický Anderson a je prostě dobrej a ještě si vzít pod palec takovej výřad známých herců, to chce kuráž. Práce s kamerou je prostě mazec, každý záběr je promyšlený a originál. Ralph Fiennes a Adrien Brody jsou obzvlášť dobří. 83% ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Člověk, který nikdy neviděl žádný film od Wese Andersona, se musel na Grandhotel Budapešť koukat jako na zjevení Boží - stejně jako jsem kdysi koukala já na The Royal Tenenbaums. A věřím, že divák musí jeho styl filmů buť milovat a nebo vyloženě nesnášet. Naštěstí se řadím k té první skupině, a tak jsem se opět neuvěřitelně bavila. Všudypřítomná ironie, originalita i absurdita dělá z Andersonových filmů jedinečný zážitek, který si vždy ráda připomenu a jeho filmy pustím. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Originálně natočený a brilantně zahraný film, který nejvíce těží z toho, že je "jiný". Kýčovitý vizuál, hrátky s poměry stran, téměř až groteskní scény, bizarní události i dialogy... Grandhotel není typem komedie, u které byste nemohli smíchy popadnout dech, ale udrží vám stále na tváři lehký úsměv. Herecké výkony dua R. Fiennes & T. Revolori naprosto dokonalé, stejně tak i dalšího hvězdného obsazení. Doplňuje to i stylová hudba. Ale ve výsledku mi stejně "něco" chybí. Je to pěkná filmová jednohubka, která potěší filmařskou hravostí všechny filmové fanoušky, ale znovu bych ji už nemusel. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Příběh chvílemi působí jako bohapustá slátanina (a dost možná jí i je), ale obrázky si mě získaly a i bez zvuku by to ode mě bylo za 4*, tak proč nepřihodit ještě jednu za hudbu a herecké obsazení? ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Asi nemám ten správný smysl pro poetiku podobných filmů. Nemůžu říct, že jsem se při sledování filmu nudil - to určitě ne! V něčem mi připomínal Zemanův film Na kometě - karikatury, nadsázka, triky... Ale právě to moderní pojetí mne neoslovilo. Uvidíme, zda osloví akademiky... ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Bláznivé a roztomilé jako Amélie z Montmarteru. Skvělá práce s detailem, barvami, střihem dokreslená chytlavou hudbou a svižnou dynamikou děje, kde navíc vše pokapává hořko sladká poleva života. Skvělá práce. ()

Sista 

všechny recenze uživatele

Grandhotel Budapešť stojí ve fiktivním realitě, ale na mě z něj dýchlo něco, co bylo i v našem opravdovém světě, něco krásného a křehkého, co se pomalu, ale jistě vytrácí...čistota, elegance a slušné chování, nejspíš? ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Vtipná forma vyhrála nad chudým obsahem. Voldemort Fiennes jede ale bomby. Z Willema Dafoea jsem také nemohl. Tak málo vět mu stačí na to, abyste se mu smáli už při prvním pohledu na něj. Hodnocením si ale nejsem jistý. Váhám i se dvěmi hvězdami, protože jsem tad nadšen nebyl a místy jsem se i trochu nudil. Ty tři hvězdy budou podle mě asi nejvyšší hranice. ()

Wawer

všechny recenze uživatele

Z osobních důvodů jsem si zakázal tento film sám dokoukat. Ovšem těch prvních 30 minut předtím, než jsem u něj při první (a zatím poslední) projekci usl, vypadalo luxusně. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která se rozhodně nedá nazvat "tuctová", svým pojetím jistě originální, humor který provází celou stopáž je totiž velmi kultivovaný, dokonce se uchýlím k termínu mistrovská, z mého pohledu i "Cimrmanovská" bez slabého místa, nicméně každý ji nedokáže docenit, jelikož se nejedná o laciný humor. Za mě 93%. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama