Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kdož sledují Vikingy od roku 2013 to muselo být toužebně očekáváné pokračování, já si to ovšem sjel hezky popořadě. Ani jsem nedoufal, že bych se dostal k šesté řadě v den její premiéry (tedy druhé části), ačkoliv jsem z počátku slušné tempo, i vlivem dvojnásobného počtu dílů a poklesu v kvalitě se citelně uvolnilo. Ale zpoždění není tak velice a poslední řada mě, tak jako mnoho jiných i zde v komentářích, vlastně nezklamala, ačkoliv se občas točila v kruhu a postavy, které jsem nikdy neměl rád, pořád zůstávaly a dařilo se jim. Hlavně asi kvůli tomu, že toto historické období není mé oblíbené, se z tohoto seroše nestane moje srdcovka, kterou si dám za pár let znovu. A toho navazujícího spin-offu se spíš bojím než cokoliv jiného...70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří tvrdí, že 6. série je lepší té páté, což dle mého vůbec není pravda, jelikož jsem si ve velkém užil bojování v Anglii a právě to mě nejvíce potěšilo na samotném konci seriálu. Loňská polovina z Ruska mě nijak nezasáhla, rovněž ani smrt v díle Death and Serpent, přestože jsme skrze ni konečně nahlédli do Valhally. Do té nám posléze hodně emotivně odešly další postavy a nebudu lhát, že jsem během poslední desetice epizod neřval jen jednou. Ze všech mnou doposud viděných dobrodružných/historických seriálů byli Vikingové nejlepší podívanou. Čtete dobře, měl jsem je hlavně ve čtvrté řadě radši než samotnou Hru o trůny. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď sa už autori pridržiavali historických faktov naozaj iba okrajovo (Ivar podľa všetkého náhle podľahol chorobe, Harald utrpel zdrvujúcu porážku pri Stamford bridge práve od Alfreda) treba poznamenať že zánik jednej epochy ľudských dejín a národa z ich pohanskými Bohmi a bôžikmi bol zachytený prekvapivo dobre a mňa narozdiel od väčšiny fanúšikov práve tento ich úpadok zaujal oveľa viac ako rozmach a vrchol ich slávy. 20 epizód však bolo zbytočných, v záverečnej sérii asi najviac zaujalo opustenie Islandu a objavenie Nového sveta a očakávaný osud Ivara. Intrigidy na Kattegade už boli iba mlátením už prázdnej slamy ale ako sa vraví koniec dobrý, všetko dobré... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje SPOILERY: Poslední série Vikingů ... tento seriál mě provází už hodně dlouho. Vrcholem pro mě zůstává třetí série a nepřekonatelné obléhání Paříže, možná nejlepší filmová bitva, co jsem viděl. Šestá série už víceméně vaří z vody. U většiny dílů jsem usínal, koukal jsem se na to jen proto, abych věděl, jak to dopadne s mými oblíbenými postavami. Ubbe objevil Grónsko i Ameriku dlouho před Erikem Rudým a Leifem Eriksonem, Ivar se vydal dělat bordel na Kyjevskou Rus a znovu do Anglie, kam jsem si myslel, že už se nepodíváme, Hvitsverk vyměnil drogy za víru, Lagertě z toho všeho zbělely vlasy ... nicméně nejepičtější smrti se dočkal Bjorn. Dle mého nejsilnější zážitek z celé série a tím ten seriál mohl klidně skončit. Druhá polovina série je už totiž jen natahovaná nuda. Nové postavy jako Erik, Ingrid, Othere nebo Naad jsou celkem nezajímavé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.série byla zajímavější než 5 díky objevení země Ruské, ale to je tak všechno. Seriál už přešlapuje na místě. Na jednu bitvu divák čeká 9 dílů, všechny zajímavé postavy jsou pryč a zbývají jen ty otravné. Největší paradox mi příjde, že jako jediný přežil ten nejméně zajímavý charakter z celého seriálu. Nenudil jsem se, ale koukal jsem spíše z principu. Vizuálně na tom prachy nejdou vidět vůbec ve srovnání s první sérii. 6/10. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Při útoku na pláž hraje „Fylgija Ear“ od skupiny Heilung. Na konci epizody hraje „Snake Pit Poetry“ od Einara Selvika. (Duoscop)
  • Když začnou vojáci zasypávat mrtvé důstojníky v jámě, tak jeden z nich se hýbe. (Duoscop)

Reklama

Reklama