Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4a.série: ** ta je ve znamení úpadku :(. prakticky šest epizod z deseti se nic neděje a děj se dělí na 4 linie, kdy dvě se prakticky vůbec netýkají Vikingů (to že se o nich občas promluví nic neznamená). Cítím se podveden a série mě začíná nudit. To jako nemají o čem vyprávět??? To jako všechna "tajemství" už byla objasněna? Korunu tomu dává idiocie s jakou začínají Vikingové vystupovat. Takhle se chová národ dobyvatelů? Navíc ten závěr série... Už jsem na to moc starej... série by si zasluhovala konec. 4b.série: ** série z ničeho nic začala pokračovat (dle mého názoru pátou sérií), nicméně autoři se rozhodli přidat jednou tolik epizod do té stávající. Ne že by se nějak použili z předchozího. První polovina je jen plácání se v rozlitém mléce a druhá nabere neuvěřitelný spád (no dějou se věci). Závěr série je opět tak trochu ne-závěr a začíná mě rozčilovat jak si série neumí najít kam patří (je to jakože děsně realistický, nebo tam poletují duchové a věštíme budoucnost z olíznuté ruky?). Za sebe říkám smutné. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si zřejmě řekli, že tenhle seriál pohřbí a celou sérii roztáhli do 20 epizod, z nichž 10 je jen vata a nuda. Gratulace! První půlka je parodická telenovela, která nese jméno Vikingové, sasové a francká říše. I akce je tu špatná. Pak přijde výborná druhá polovina. Skok čase pomohl, dali jsme sbohem nejedné důležité postavě a krom výborných bitev tu máme i pár filosofických dialogů a atmosféru jako z první řady. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se dělí na 2 části. S tím, že začátek ve Wessexu celkem ušel, ale hned potom neásleduje poměrně nudná část zaměřující se na Rollův vztah, Bjornův test muže a Ragnarovo feťácké zoufalství plné prazvláštní výplně a nezajímavých scén. Považuju je za velice slabou a bezvýznamnou část seriálu a ohodnotil 2*. Naopak Druhá část 11-20 epizoda šly hodně nahoru a přirovnal bych je kvalitou ke třetí sérii 4*. Zde se nachází Ragnarova osobní pomsta a především jeho opětovné shledání s králem Ekbertem bylo nesmírně dojemné. Celkově tedy dávám 3 hvězdy. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po první polovině 4. série si troufnu jít do plných. Z mého pohledu se určitě jedná o jeden z nejlepších seriálů současnosti. Kvalita místo aby klesala, tak stoupá. Heterosexuálně jsem se zamiloval do Bjorna a Lagartha je také sérii od série větší a větší číča. Rollo se nám začal realizovat v křesťanské Francii. Floki si prožil horší období. Z Ragnara se stane feťák. Je nač koukat. Trošku méně záživné je intrikaření v Anglii. Samozřejmě dojde konečně na epické střetnutí ve Francii a toužebně očekávanou konfrontaci našich dvou bratříčků. V závěru poté překvapí další větší časový skok, který je rozhodně solidním lákadlem na závěrečných 6 dílů 4. série. Druhá polovina série byla ještě lepší. Jedná se o jeden z mála seriálů, který má neustále rostoucí kvalitu. Jsem upřímně zvědav, kdy dojde k nějakému zlomu. Zatím se těším na každý další díl více a více. 4. série toho přinesla opravdu hodně a došlo k mimořádné reorganizaci sil. Především seriál opustila spousta vynikajících postav, v čele s tou ústřední. Travis Fimmel si tímto seriálem vybudoval luxusní jméno. Neskutečně charismatický a snadno zapamatovatelný borec. Moc rád jej ještě někde uvidím. Naštěstí stihl před odebráním se na věčnost zplodit luxusní materiál, který má určitě potenciál táhnout otěže seriálu i bez něj. Lagartha konečně dosáhla svého vytouženého titulu královny. Vikingové jako seriál opravdu nemají hluchá místa. Závěrečná bitva byla fenomenální. Totální paráda a velký seriálový orgasmus. Requiescat in pace Ecbert, Sigurd, Helga, Torvi a Aslaug. Moc se těším na další díly, které se pravděpodobně potáhnou v duchu: "Oh, how the little piggies will grunt when they hear how the Old Boar suffered." ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Stejný druh zklamání jako letošní řada Hry o trůny. Nepříliš zajímavý děj se vleče, všude samá vata, hlavní postava navíc obrazně i doslova často úplně mimo. Pár silných momentů a bitva na závěr rozpačitý dojem nezachrání. A to má mít teď na podzim ještě další díly a pak novou sezónu? Proboha! Nebo spíš u Ódina? Pro mě konečná. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)
  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)

Reklama

Reklama