Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení, které kolem Ledového království panuje. Události zde nemají příčiny,prostě se jenom dějí. Hrdinové nemají jasné motivace, jen se tak klišoidně proplétají ubíhajícím dějem. Humor tomu víceméně chybí a ten vizuál taky nic světoborného není. Prostě je to zase další poslabší taškařice na otřepané téma. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna princezna obdařená magickou mocí, jež jí umožňuje vládnout sněhovými silami a kouzly, její sestřička, jeden trůnuchtivý princ a jeden ňouma se srdcem na správném místě, k tomu sob, který svým chováním připomíná spíše psa než soba a jeden oživlý mluvící sněhulák. Zajímavá sestava zajímavých a v kreslených Dineyovkách neokoukaných hrdinů ale bohužel ještě nezaručuje absolutní dokonalost. Film jako takový je to zajímavý, velice dobře koukatelný a dokonce ani nenudí, ale nejednou jsem měl pocit, kdy jsem si říkal sakra, tohle už tu někdy bylo. Bylo to hlavně u písniček, obzvlášť jedna písnička mi připomínala svou melodií písničku z disneyovského Herkula. Ono je asi těžké psát a vymýšlet pro ty Disneyovky pořád nové a nové songy, a tak je jasné, že se sem tam budou nějaké melodie vzájemně podobat, ale přece jen tohle pro mě bylo docela rušivé. Jinak se mi ale tenhle film líbil, a svým tématem mi přišel docela neotřelý, postavy zde byly vesměs sympatické a já nemám důvod film nějak více kritizovat. Mé dětské já, které ve mně stále v menším měřítku přetrvává, je nadšené a film ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné... 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem kdy nesnášel na plytkých Disneyovkách v koncentrované podobě, velice povedenému Na Vlásku to nesahá ani po sobí hovno u nohou. Nejen ale že je to zoufale debilní, s nulovým nadhledem, a plné patetických otravných muzikálových písniček které vyhřezly někde z padesátek, roztomilých žvatlajících příšerek, vykrádání nápadů, a celkově nudného primitivismu. Já hlavně absolutně nepochopím jak tohle může kdokoli považovat za dobrý a fungující film. Bez ohledu na mé subjektivní antipatie - čistě objektivně z hlediska výstavby příběhu a pravidel pohádkového žánru. Není tu žádný smysluplný příběh, komplet všechno je tu dílem neporozumění mezi postavami a dílem náhody, není tu žádné směřování ke šťastnému konci - protože všichni jsou tu takřka dokonale happy už na začátku, v průběhu, i na konci, nezmění se tu vůbec nic, i smrt je tu podaná tak mazlivě že by i dvouleté šklebany rozesmála. Jediný náznak jakkoli záporné postavy a skutečně fungující zápletky, nějakého dramatu se kterým se musí hrdinové porvat, se tu objeví po hodině a čtvrt, a to jen na pár vteřin a naprosto retardovaným způsobem. A i ta oscarová písnička - ve filmu funguje, ale přímo tam z ní čiší jak brutální je to kalkul, vysoustružený z dekád Disneyovského vyrábění jímavých songů. Vedle tohoto je i Miley Cyrus avantgardní umělkyně. Seriously, sice řemeslné kvality to má nezpochybnitelné, vizuálně paráda, je to zručný továrenský produkt, ale teď v tuhle chvíli mám chuť dát tomu skoro "odpad". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ty tržby jsou skutečně masivní. Přepnout do dětského režimu můžou spolehlivě i dospělí, nudit se zpravidla nebudou. To, co diváci chtějí vidět, jim tvůrci nabízejí, občas se podbízejí, občas by mohli být víc osobití, ale málokdy jsou otravní, což u disneyovek často bývá zvykem. Pouto mezi oběma sestrami je duší celého příběhu – obě se od sebe podstatně liší, a přesto k sobě chovají hlubokou lásku. Tvůrci tak představují klasickou animovanou pohádku se všemi atributy, takže písničky jsou chytlavé, akce vydařená a sněhulák Olaf musí bavit. A audiovizuálně je to prvotřídní podívaná. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Kristoff (Jonathan Groff) hraje na hudební nástroj, který má sice čtyři struny, ale jen tři ladicí mechanismy. (DexMASTER094)
  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama